Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diplomához miért kell nyelvviz...

Diplomához miért kell nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

2019. jún. 23. 11:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

#20: de igen. Ahhoz a munkakörhöz, amit szeretnék, és amit a munkáltatóm megelőlegezett, mindenképpen szükséges a diploma. És jó is vagyok benne. Most csak azért ne diplomázzak le, mert ez az elvárás?

Ezért menjek el betanított munkásnak??? Na nem!

Megcsinálom, mert elvárás. Kénytelen vagyok. Csak nem látom értelmét, mivel nem fogom használni a nyelvet. És emiatt el fogom felejteni, ahogy a németet is, és az oroszt is elfelejtettem. Ezért úgy érzem, feleslegesen szánom rá az időmet, és dobok ki harmincezret az ablakon. Mert ugyebár ebben a korban már nem fizetik vissza a vizsgadíjat. Ezért találták ki annak idején negyven felett a nyelvvizsgamentességet. Csak ugyebár azt is eltörölték.

2019. jún. 23. 16:05
 22/29 anonim ***** válasza:
44%
Ne siránkozzatok már.Egy B2-es nyelvvizsga nem a világ vége.Nekem már 8.osztályban meg volt a német B2-es nyelvvizsgám.Ha valaki szeretné,akkor megtanulja a nyelvet és nem siránkozik.Könnyű a rossz oktatásra fogni,mint megnézni egy rohadt sorozatot odegen nyelven,olvasni azon a nyelven,szókártyákat csinálni,stb.De ez már tényleg szánalmas,hogy mindenki csak sajnáltatja magát.Aki egyetemre megy,annak igen is legyen egy kicsi akaratereje és tudásvágya.
2019. jún. 23. 16:27
 23/29 anonim ***** válasza:
60%

#22: már bocs, de aközött, hogy valaki x éven keresztül tanul egy nyelvet, és levizsgázik, és aközött, hogy 25-30 évvel ezelőtt tanult egy nyelvet, amit azóta sem használ, hatalmas különbség van!

Igen, van bennem tudásvágy, az iránt, amilyen szakra mentem! És az nem nyelvszak... ;)

2019. jún. 23. 16:40
 24/29 anonim ***** válasza:
36%

Már bocsánat, de az meg hogy 25-30 evvel ezelott tanult nyelvet nem művel ekkora ido alatt, akar szüksége van ra akar nem, ez magát minősíti, es eszméletlen nagy felelőtlenség.

Ezen az elven amugy mindenki jöhetne hogy miert annyi a pont, mert nekem meg az x masik embernek nincs meg. Menjenek be az OHba es kérdezzék meg hogy van-e valami lehetőség a problémára.

2019. jún. 23. 20:03
 25/29 A kérdező kommentje:
Ez nagyszerű de nem ez a kérdés.
2019. jún. 23. 20:09
 26/29 anonim ***** válasza:

#24: akkor a rendszerváltás után szintén kellett volna tartani egy olyan nyelvet, ami az adott országban már konkrétan nem ért semmit? Érdekes szemlélet.

Az rendben, hogy elvárják tőlünk negyvenesektől ugyanazt, amit a fiataloktól, hiszen ugyanolyan diplomát kapunk (bár fenntartom, a nyelvtudás szükségességét rá lehetne bízni a munkáltatóra), viszont akkor meg kellene kapnunk ugyanazokat a feltételeket. A nyelvoktatás lehetőségét, illetve a nyevvizsgadíj visszatérítését. Mert ugyebár annak meg felső korhatára van.

2019. jún. 23. 20:22
 27/29 anonim ***** válasza:
A nyelvvizsgadíj visszatérítése par éve vezettek be, en sem vehetem mar igénybe 20 évesen, mégsem panaszkodom. Az orosz nyelv szép, es igen, rendszerváltás utan is szinten lehet tartani, várható volt hogy a határok megnyitása utan jönni fog a többnyelvűség is. Azzal meg nem fog előre haladni az orszag semmiben ha csak a munkáltatók döntenek a munkavállalók képzéséről.
2019. jún. 23. 22:49
 28/29 anonim ***** válasza:
Miért, azzal előre jut az ország, hogy bentragad egy csomó diploma a rendszerben?
2019. jún. 23. 23:04
 29/29 anonim ***** válasza:

Egyébkènt az orosz egy valóban szép nyelv, én el is kezdtem tanulni harmadik nyelvként. Ha ezt tanultad korábban, van egy alapod ezt kellene már csak mélyíteni. Ma már egyre kevesebben beszélnek oroszt itthon jó szinten, még hasznát is tudnád venni!

Azt pedig újra megerősítve leírom, hogy a diploma (korábban legalább is) az értelmiség, műveltség jelképe volt, így igenis elvárható, hogy aki diplomával rendelkezik (felsőfokú, ergo legmagasabb szintű iskolai végzettség, persze a PhD-t stb. ne vegyük ide) legalább egy nyelvet ismerjen B2 szinten (akár orosz, akár angol akár bármilyen más nyelv).

A kommunizmus egy igen rossz dolog volt Magyarország életében, de lezajlott, a világ kinyílt, amihez alkalmazkodni kell mindenkinek, ide tartozik a nyelvtudás szükségessége is. A munkáltató a legtöbb helyen megköveteli az idegen nyelvi tudást vagy kompenzálja például a fizetésben, mindegy hogy versenyszféra vagy közszféra.

2019. jún. 23. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!