2020-as felvételi rendszer szerint hogy éri meg jobban a nyelvvizsga?
Ha logikusan belegondolunk, akkor a franciat (ha érettségi) egy emeltnek (ami úgy ha 60% felett van, akkor = egy nyelvvizsgával) veszik és az angol C1-ert jár plusz pont
De ugye ki tudja... mert én jelenleg azt se tudom, jog ha nyelvből emeltezek, akkor azzal ki van pipalva az emelt és a nyelvvizsga is?! (Ha valaki tudja, megirhatna 😄)
Ja de az fontos, hogy ha pl mérnök szakra mész, akkor az emelt nyelvet emeltnek nem fogadjak el, max nyelvvizsgának
Ha az emelt nyelv érettségi 60% felett van, akkor adnak egy papirt, hogy van nyelvvizsgad is
Nyilván ezt a nyelvvizsgát egy külföldi suliban nem magyon fogadjak el, de mondjuk a diplomához ha 1 nyelvvizsga kell, akkor elég ez a papír is 🙂
Szóval igazából ha a francia emelt 60% fölött lesz, akkor azért jár egy nyelvvizsga (szóval elvileg emelt érettségi és nyelvvizsga pipa, ha az adott szakon elfogadják az emelt szintű nyelvet) és plusz pont a C1
De ha közepet csinálsz és lesz egy C1, akkor szerintem nem jar érte plusz pont, max elfogadjak, hogy mivel megvan a C1, megvan a B2 is, bár lehet, hogy arról külön papír kell, ezt nem tudom, erre kérdezz ra az oktatási hivatalnál
És akkor mivel a C1 az nyelvvizsga, ezért kell egy emelt érettségi is melle valamiből
“Ha idegen nyelvből, illetve a nyelvoktató kisebbségi oktatásban nemzetiségi nyelvből emelt szintű érettségi vizsgát tesztek, és sikeresen teljesítitek az érettségi vizsga írásbeli és szóbeli vizsgáit is, akkor az
a) ha legalább 60%-ot ért el, középfokú (B2) komplex típusú,
b) 40-59% elérése esetén alapfokú (B1) komplex típusú, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű.
Ebben az esetben az érettségi bizonyítványotok vagy tanúsítványotok ugyanolyan hiteles államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványnak számít, mint bármelyik nyelvvizsga központ által kiállított kemény fedeles nyelvvizsga-bizonyítvány.”
Ha a francia meglesz 60%-ra, akkor elvileg nem kell egy külön B2-es nyelvvizsga, mert azt el kell fogadniuk, mint nyelvvizsga, sőt én megkockaztatnam, hogy ha felsofokud van angolból, akkor azt is elfogadják, de erre inkább kérdezz rá
De ha tegyük fel a francia egyenértékű lesz egy nyelvvizsgával és elfogadják, akkor az angol C1-re járnia kell plusz pontnak
De szerintem angolból felesleges a B2 is, mert 2x nem számítják be ugyanazt a nyelvet szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!