10-es, hát, van egy stílusod.
Annyit akartam mondani, hogy igenis sok olyan diák van, aki nem várja meg az érettségi évét a nyelvvizsgával, hanem előre gondolkodik és leteszi korábban. Főleg, ha tudja, hogy kell az egyetemi felvételihez. Ráadásul a sokat szidott magyar nyelvoktatás mégiscsak érhet valamit, ha nagyon sokan csak az iskolában megtanulnak annyira, hogy nyelvvizsgát szerezzenek. Igaz, kell hozzá a diák pozitív hozzáállása is...
A nyelvtudásomról pedig annyit, hogy 12 napot voltam Göteborgban és minden szituációban teljesen jól boldogultam, de te biztos ezt is jobban tudod.
ma 15:11
Ja hát, az a szak, akkor azért csinálj nyelvvizsgát, hogy legalább egy értékes papírod legyen.
#12: Én meg 1981 és 1989 között tanultam 8 évig oroszt, 1987-1989 között angolt. Illetve 1993-ban elvégeztem egy 400 órás német intenzív nyelvtanfolyamot, ami után alapfokú nyelvvizsgát tettem.
Azóta nem volt szükségem egyik nyelvre sem. De a nyelvvizsgát elvárják.
Aki most érettségizik, annak könnyű. 10 évnyi tanulás csak elég rá
De mi legyen velünk idősebbekkel? Mi semmi segítséget nem kapunk hozzá.
Gyakorlatilag önerőből meg kell csinálnom, ha diplomát akarok, úgy, hogy a munkához, ahogy eddig sem, ezután sem lesz rá szükségem! És mivel nem gyakorlom, el is fogom felejteni. De egy papír miatt belefeccölök 1000 órát, plusz kidobok rá harmincezer forintot
ma 15:39
Nem muszáj diplomát szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!