Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diplomához miért kell nyelvviz...

Diplomához miért kell nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

2019. jún. 23. 11:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
33%

10-es, hát, van egy stílusod.

Annyit akartam mondani, hogy igenis sok olyan diák van, aki nem várja meg az érettségi évét a nyelvvizsgával, hanem előre gondolkodik és leteszi korábban. Főleg, ha tudja, hogy kell az egyetemi felvételihez. Ráadásul a sokat szidott magyar nyelvoktatás mégiscsak érhet valamit, ha nagyon sokan csak az iskolában megtanulnak annyira, hogy nyelvvizsgát szerezzenek. Igaz, kell hozzá a diák pozitív hozzáállása is...

A nyelvtudásomról pedig annyit, hogy 12 napot voltam Göteborgban és minden szituációban teljesen jól boldogultam, de te biztos ezt is jobban tudod.

2019. jún. 23. 13:25
 12/29 anonim ***** válasza:
62%
Bár kicsit kilógok, mert kéttannyelvű általánosba jártam, de nekem már 14 évesen volt C1 komplex nyelvvizsgám angolból. Nalunk nem is engedtek el senkit ugy hogy ne legyen legalabb egy kozepfokja. Így mentem gimibe. Második idegen nyelv a francia lett, bar nem sokat foglalkoztam vele most szeretnèk elmenni belole középre (tavaly érettségiztem), de siman megértem a francia cikkeket, es az országban is megértettem magam egyszerűen. Nem volt magantanarom, egy francia lány segített néha a szókincsemet fejleszteni. Azert csak középre megyek, mert szeretnék angolból jogi szakmai nyelvizsgát egy éven belül, Erasmushoz viszont kell a francia nyelvvizsga. Mindezt sajat magamtól, az állami oktatás keretein belül értem el. Nem dicséretet várok, pusztán elismerést hogy nem lehetetlen véghez vinni valamit ha valaki nagyon akarja, manapság meg már senki sem csinál maga alá hogy beszélsz egy nyelvet az anyanyelveden kívül. Jobb lenne végre elfogadni.
2019. jún. 23. 14:10
 13/29 A kérdező kommentje:
Én elvégeztem egy egyetemi szakot de nem tudok letenni nyelvvizsgát mert 25evvel ezelőtt tanították oroszra.
2019. jún. 23. 14:20
 14/29 anonim ***** válasza:
62%
A válaszodból ítélve nem is nagyon akarsz ez ellen tenni. Tessék elkezdeni valamilyen nyelvet tanulni, lehetőleg az angolt, intenzív tanulás mellett elég gyorsan el lehet jutni olyan szintre amire megadják a nyelvvizsgát.
2019. jún. 23. 15:00
 15/29 A kérdező kommentje:
Soha nem volt szükségem Magyarországon arra hogy idegenül gugyogjek.
2019. jún. 23. 15:06
 16/29 anonim ***** válasza:
Milyen diplomáról van szó esetedben?
2019. jún. 23. 15:10
 17/29 A kérdező kommentje:
Tortenelem
2019. jún. 23. 15:11
 18/29 anonim ***** válasza:
32%

ma 15:11

Ja hát, az a szak, akkor azért csinálj nyelvvizsgát, hogy legalább egy értékes papírod legyen.

2019. jún. 23. 15:23
 19/29 anonim ***** válasza:
34%

#12: Én meg 1981 és 1989 között tanultam 8 évig oroszt, 1987-1989 között angolt. Illetve 1993-ban elvégeztem egy 400 órás német intenzív nyelvtanfolyamot, ami után alapfokú nyelvvizsgát tettem.

Azóta nem volt szükségem egyik nyelvre sem. De a nyelvvizsgát elvárják.

Aki most érettségizik, annak könnyű. 10 évnyi tanulás csak elég rá

De mi legyen velünk idősebbekkel? Mi semmi segítséget nem kapunk hozzá.

Gyakorlatilag önerőből meg kell csinálnom, ha diplomát akarok, úgy, hogy a munkához, ahogy eddig sem, ezután sem lesz rá szükségem! És mivel nem gyakorlom, el is fogom felejteni. De egy papír miatt belefeccölök 1000 órát, plusz kidobok rá harmincezer forintot

2019. jún. 23. 15:39
 20/29 anonim ***** válasza:
62%

ma 15:39

Nem muszáj diplomát szerezni.

2019. jún. 23. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!