Szerintetek visszavonják a nyelvvizsga törvényt?
Figyelt kérdés
Előljáróban, engem nem érint, egyetértek vele, meg nem is. De van egy egyetem, nevét nem mondom, lényegtelen, ami most eléggé be van tojva, ha lehet így fogalmazni, mert hogy nem lesz annyi ember, stb. Így lehet, hogy megszűnik, stb. Egy cikkben is olvasom, hogy néhány szaknál halasztanák ezt a törvényt. Nektek erről mi a véleményetek? Mondjuk az tény, hogy a diplomához eddig is kellett a nyelvvizsga.2019. jún. 7. 21:03
1/7 A kérdező kommentje:
Bemeneti követelményre gondolok.
2019. jún. 7. 21:03
2/7 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, hogy az önköltségeseknél is halasztanák. Mondjuk ez mind hallomásból.
2019. jún. 7. 21:18
3/7 anonim válasza:
Nem fognak változtatni szerintem, ezt 6 éve már bejelentették. Gondolom az is céljuk, hogy kevesebben menjenek felsőoktatásba,ezt ezzel el tudják érni. Én ezzel az eljárással akkor értenék egyet, ha mindenkinek lehetősége lenne elérni a közoktatásban a kívánt szintet, de ez nincs így.
4/7 anonim válasza:
Nem fogják. Az elvvel egyetértek, a megvalósítással nem. Szerintem is szükség van erre a plusz "szűrőre", de amíg a közoktatásban tanuló diákok legalább 50%-a nem képes kizárólag a közoktatásban összeszedett idegennyelv-tudása alapján egy középfokú nyelvvizsgát letenni, addig ez a rendszer inkább káros, mint hasznos. Más kérdés, hogy tényleg nem értem a nagy közfelháborodást. Azok a diákok, akikre ez most vonatkozik, még bőven általános iskolások voltak, amikor már elfogadták ezt a törvényt, miért az utolsó fél-1 évben lett csak fontos tiltakozni ez ellen? Ez utóbbi nyilván nem a diákok, hanem a szülők és a szaktanárok dolga lett volna, sietve teszem hozzá.
6/7 anonim válasza:
Előfordulhat. Ennek több oka lehet:
Országos felzúdulás olyan szakok kiürülése miatt, melyeket a nép fontosnak tart.
A természettudományi szakok és a tanárszakok kiürülése, a hallgatói létszám látványos csökkenése, ami csak a jelenlegi hallgatóság kifutása után fog igazán meglátszani. Különösen, ha ezzel még arányaiban nem csökken a kihullás.
A túljelentkezés és a szelekció megszűnése nem fog számítani.
Az első esetben gyors lesz a visszakozás, a másodikban lassú és csendes, mivel évek kellenek a probléma felismeréséhez és okainak felderítéséhez. Tévedésüket nem fogják nyilvánosan beismerni.
7/7 anonim válasza:
Szóval elég sok embernek elég sok helyen elég hangosan kell kiabálnia, hogy gyorsan vissza legyen vonva, és ne legyen vele évekig tartó kínlódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!