Jövőre aki mondjuk orvosi/állatorvosi egyetemre jelentkezik, annak hogy lehet meg a 100 szerezhető pontja?
Ha te megcsinálod az emelt biosz, kémiat azért ugye csak 50 pont jár a 2020as tövény szerint, nyelvvizsga is pipa. Tehát igazaból bármilyen tantárgyból tehetsz emelt szintű érettségit (amiből van) csak az a lényeg hogy 45%-ra írd meg mert a felett adják meg a +50 pontot.
Így megvan a max 100.
-egy állatorvosnak készülő diák tanácsa
Állatorvosin csinálhatsz akárhány emeltet a biosz és kémia mellé, nem fogsz kapni pluszpontot, mert csak ez a kettő a felvételi tárgy. Az emelt biosz+kémia ugye csak 50 pluszot ad. (Nekem is úgy van, hogy van egy középfokú angolom és felsőfokú németem, úgyhogy még mindig csak 40+50 pluszpontnál járok, versenyeredmény lenne még, ami hozzáadhatna 10-et, hogy meglegyen az összes plusz, de arról már lekéstem, úgyhogy 490 pontom lehet max.)
Orvosin annyi a különbség, hogy mivel a biosz, kémia és fizika is beszámítható, így ha mindháromból leérettségizel 45% felett, ott kétszer jár a +50 pont, ott összeszedheted emeletekkel a maximális 100-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!