Jövőre aki mondjuk orvosi/állatorvosi egyetemre jelentkezik, annak hogy lehet meg a 100 szerezhető pontja?
Az én értelmezésem szerint:
Ugye kapsz 50 pontot az egyik emeltre, a másikat nem számolják bele. Egy nyelvvizsgát se. Szóval marad 50 pont, amit még két nyelvvizsgával meg tudsz szerezni. Mert egy középszintű 28 pontot ér.
Meg ugyebár vannak az egyéb pontok, mint a hátrányos helyzetű. Vagy sporteredmények... stb
Szerintem próbálkozz egy felsőfokúval. Egyébként ha igaz az, hogy nem számítják majd be az egyik emeltért és a nyelvvizsgáért a + pontot, akkor csökkeni fognak a ponthatárok, ugyanis a legtöbb ember így elveszít 50 pontot. Nem sok olyan ember van aki két emelt mellett még 2 nyelvvizsgával vagy felsőfokkal érkezik a felsőoktatásba. Továbbá vannak akiknek nyelvvizsgájuk sincs, emiatt a létszám is csökkeni fog hiába lenne meg a pontja, ha nincs nyelvvizsgája.(bár az orvosis szakokon ez nem annyira jellemző)
Szerintem a jövőév egy nagy csökkenés lesz mindenhol, hasonló mint amikor magas központi ponthatárokat húztak.
Jövőre fogok érettségizni, én a plusz pontjaimmal így kalkuláltam:
-egy diákolimpiai országos dobogós helyezés 10 pont
-kettő felsőfokú nyelvvizsga 40 pont
-valamint (ha remélhetőleg jól sikerülnek) az emelt biosz és kémia után 50 pont
Szóval ja, elég nagy szívás ez az egész új rendszer... De nem lehetetlen összehozni. Azt nem tudom h ha az emelt biosz és kémia/fizika mellé csinálnál egy emelt angolt is elfogadnák-e, és megkapnád a 2x50 pontot. Érdeklődj a volt sulidban az igazgatónál vagy a helyettesnél, ők biztos képben vannak a dolgokkal.
Addig is sok sikert kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!