Orvosi/állatorvosi egyetem előtt mit érdemes tanulni /átnézni? A latint miből tudnám elkezdeni tanulni? Tudtok könyvet oldalt ajánlani? Esetleg a fizikát érdemes átnézni vagy az angolt?
Ha nagyon nem birod agytorna nélkül fogj egy anatómiai atlaszt és jegyzetelj ki napi tíz fura latin kifejezést
Pl: plexus- fonat, fossa -árok, impressio- bemélyedés, stb Ezek pl hasznodra lesznek, mert könnyebb úgy tanulni ha az alapdolgok nem idegenek és érted amit olvasol a Szentágothaiban (az az anatómia könyv) Ha most felütöd bárhol, biztos elszörnyedsz a hosszú körmondatok nyelvezetén. Jövöre perfekt leszel, hidd el nincs nyelv a Földön amit gyorsabban tanul az ember ha nyakán a vizsgaidöszak
Fizikából a sugárzásokat nézd meg, a CT meg az MR müködési elvéhez kell majd de semmit nem kell túlzásba vinni csal az ne legyen gond hogy mi a különbség a gamma meg a béta sugárzás között
Nyugi! Az lesz a fontos hogy szeptembertöl vedd komolyan, most menj bulizni!
All men must die, de még nem most :D
Az anatómiát én is el akartam kezdeni anno még a nyáron, de elszörnyedtem rajta, úgyhogy szerencsére 15 percig tartott a lelkesedés. Annyi értelme volt, hogy onnantól belém költözött egy aprócska félsz, hogy mi van, ha én ehhez hülye vagyok?
Aztán kezdődött a szemeszter, jöttek a tárgyak, gyakorlatok... és teljesen magától értetődően működött az egész. Hülyeség előretanulni. Tök más az egész, mint a gimis anyag, és sokkal jobb, ha hallod gyakorlatokon/előadásokon a dolgokat.
A fizikát fölösleges átnézni
(Inkább akkor a kémiát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!