Igaz az hogy kiszivárogtak a történelem érettségi esszé témái?
Orbán Viktor egyik lánya egyébként most érettségizett :D
Én még mindig emeltet írtam ma!!!
Tehát nem, nem tanultam...
Azért az én helyzet kicsit más. Az emelt pedig nehéz volt. Nem teljesíthetetlen, de egy nehéz érettségi. És erre megnyitom a középszintet, nagyon könnyű feladatokkal és előre tudott esszé témákkal.
Ne hagyjuk ezt!
Akinek van gerince, az egyetért azzal, hogy az egyetlen jó megoldás az esszék megismétlése.
XDDDDD igen egy egyetemi felvétel csak azon fog múlni hogy a törid eredménye milyen lesz
Ha valaki emeltezik akkor ez nem egy nehéz dolgozat úgy gondolom ha nekem jól ment a 0 történelmi tudásommal kb :)
És nem nem csaltam le az esszét mert csesztem megtanulni hiába tudtam de írtam egy normális esszét annyiból amennyi az óràról megmaradt a fejemben és ami a forrásban illetve a térképen ott volt segítségül
Nade lényeg a lényeg
Kicsit gondolkozzatok hogyha ezt most újra kellene írni vajon mennyire szívnánk be mint a kisborz ezek után hogy csalások voltak??
Úgy szívatnának minket ahogy lehet
Bőven elég a matematikával kapcsolatos botrányt vinni valamerre
És amúgy az előtte levő kommentre: nem xd nem sunyi kis csaló voltam és azért írom hanem mert nem gondolom hogy ez ekkora balhé kell hogy legyen egy ilyen feladatsor mellett
Csak szólok, hogy én panaszkodok emiatt. Nem most érettségiztem, hanem 8 évvel ezelőtt. Ergo nem írhattam meg rosszul. Ahogy már mondtam nekem anno 88%-os lett, ha akarod elküldöm privátban az érettségimet. :).
Itt nem az a baj, hogy most kinek sikerült és kinek nem, hanem az a baj, hogyha csalás történt akkor sem történik semmi. Nem érdekli a kormányt ez az egész. Vajon miért?
Az a baj, hogy csalással ebben az országban bármit ellehet érni, de aki tisztességes az meg alig-alig.
És én őszíntén sajnálom azokat akik tényleg tanultak rá és így mentek vizsgázni és így írták meg jól, de ha ekkora kaliberű csalás történik és nem iratják újra akkor mi értelme az egész érettséginek, ha ennyire simán lehet csalni és ennyire simán meglehet szerezni az érettségiket? Ki tudja az évek folyamán hány ember szerezte meg a feladatsorokat, a témákat és egyéb információkat és emiatt jutottak be, politikára, jogra, orvosira, mérnökire vagy egyéb szakokra. Lehet, hogy valaki mondjuk kémiából és biológiából jó, de azért, ha a legjobbat írja akkor simán bejut az egyetemre. De, ha nem csalással irta volna nem jutott volna be, mert lehet másnak több pontja lett volna. Szóval értitek? A csalás már csak azért is jó lehet egyes embereknek, mert így biztos az, hogy oda kerül ahova akart. (Persze ez nem középszinten van). De lehet valakinek a középszintü töri elegendő és magyarból csinált emeltet, csak kellett neki a 100% töri. A szóbelire meg középszinten tudod a tételeket... azt a 20-at vagy mennyi van most, bemagolja elmondja, 50 pont és kész. Ez nem nagy kunszt. Egyetemen többet kell majd tanuli egy-egy szóbeli vizsgára. Főleg egy orvosira mikor az egész anat könyvet nyalhatod be, mert olyanba is belefog kérdezni, amit nem vettetek és addig-addig kérdez, hogy a végén megbuksz... aztán csodálkozol miért? Azért mert mindent tudni kell...
Na de remélem a lényeget megértettéket.
"Orbán Viktor egyik lánya egyébként most érettségizett :D"
Akkor megvan a válasz, miért nem kell újraírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!