Igaz az hogy kiszivárogtak a történelem érettségi esszé témái?
Látjátok... fogjunk össze, írjunk petíciót. Ne hagyjuk ezt! A diákok, a fiatalok tudnak csak elérni bármit is.
Ne a protekciósok menjenek egyetemre, hanem mi!
Ne haragudjatok meg nem a csalást pártolom félreértés ne essék mielőtt itt jönnek a halálkívánságok nekem meg, hogy mit képzelek magamról stb
Tehát
Ugyebár itt azon mennek a problémák hogy egyetemi férőhelyet “lopnak” akik tudták az esszé témát
Nos ha tudták is magát a témát leültek megtanulni ami azt jelenti hogy tettek valamit azért hogy jó eredményt érjenek el
És akkor azonnal mocskos kis genyók hogy úristen elveszik a helyeiteket? (Ezek a témák népszerűek egyébként)
Mindemellett olvastam itt olyanokat hogy ez van akinek felvételi tárgy
Ha nekem valami tudom hogy fontos akkor rákapcsolok és tanulok nem? Nem pedig az éppen aktuális balhék mögé bebújok mint anyu szoknyájához ezzel hárítva ELVILEG ÉRETTSÉGIRE ALKALMAS fejjel a felelősséget! Mert ez utoljára oviban volt menő ;)
És őszintén nézzetek azért néhányan magatokba hogy ha most ez nem lenne akkor kire fognàtok hogy a felvételi tárgyatokból nem lett a legfényesebb az eredmény? Ez nem volt azért egy nehéz feladatsor annak akinek számít annak meg még annyira se :)
Na gyerünk kérem az észosztásokat :)
Nem akarok provokálni, de aki egyetemre megy, ne mondjátok, hogy ezeket az esszéket nem tudtátok jól megírni. Nagyon könnyű téma volt, sőt alap. Aki felsőoktatásba készül, annak ezeket tudnia kéne. Nálunk pl Szent István alapból tétel szóbelin, de amúgy is egy lerágott csont.
Nem azt mondom, hogy tök jó, hogy megúszták, de a diákok nem igazán tehetnek róla, csak az, aki elkezdte terjeszteni. Aztán futótűzként terjedt osztálycsoportokban, ott nyilván mindenki megnézi akarata ellenére, mert senki nem fogja előtte kiírni, hogy érettségi spoilerveszély. És ha már látták, nyilván átnézik a biztonság kedvéért, mert hátha bejön. Mert ugye biztosra nem tudhatta senki sem.
Szóval ne a "csalókat" mocskoljátok, hanem azt, aki miatt kiszivárgott. De mondom, ha tényleg egyetemre készültök, akkor ezt csalás nélkül is lehet teljesíteni...
Az meg már más kérdés, hogy milyen szépen ülnek csendben az OH-sok. Egyébként a Fideszes elméletben tényleg lehet valami. 🤔
Nem észosztás, de véleményem van.
A keretszám adott.
Direkt emelteztem, 2 éve csak törire tanulok extrém módon. (Persze a többi tárgyat se hanyagolom el.) Az idei elég nehéz volt, de hát a közép matek is. Ez van.
De azért álljon már meg a menet, hogy valaki instant 50 pontot kap, mert bemagol 2(!!!!) db a neten is fellelhető tökéletesen kidolgozott esszé témát. Mennyit foglalkozott a törivel, én kérek elnézést, de én 2 óra helyett 2 évet készültem erre.
Az igazságérzetemet is sérti, hogy más NYÍLT CSALÁSSAL kerül elém a rangsorban. Vannak itt lépések. Lehet csoportosan az OH-hoz fordulni, angolul publikálni, hogy másokhoz is eljusson, az Alkotmánybíróságnál kérvényt benyújtani. A lehetőségek tárháza végtelen. A kérdés, hogy meddig megyünk el? Mi, akik NEM csaltunk.
Nem én bújok a botrány mögé, hanem a CSALÁS EVESZI TŐLEM A TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGET.
De nyugodj csak bele, igazi magyar mentalitás, ne merjünk kiállni magunkért. Vagy te is igen jó 2 töri esszét írtál ma...
Ha tőlem elvárják a legdurvább szabályok betartását, akkor legálisan kell zajlania egy ekkora, országos méretű vizsgának.
HOL VAN ITT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!