Igaz az hogy kiszivárogtak a történelem érettségi esszé témái?
Ha megmondom a bizottságnak, hogy ma telefonnal szeretném megírni az esszét, hogy nekem is legyen már valamennyi plussz pontom szerintetek mit mondanak?
Én, aki tanultam törire, ertontottam a kis esszét..aki pedig egész évben nem tanult semmit az megírja közel max pontra... engedjék már hagy kompenzáljam már az angollal...
Hol van a FB elsemény? Milyen néven van? Csatlakozni szereték, és kiállni a jogaimért. A közoktatás csúcsát jelentő vizsgán ilyen nem történhet!
Nem érdekel meddig kell elmennem, de ezt az esszét újraírjuk!
Túl van ez lihegve. Akik tudták a törit, azok értelemszerűen tudták ezeket az esszéket is, mert eléggé alap témakörök, talán egyedül a középkori uradalom lehetett a váratlan, de úgyse kell mind a négyet tudni tökéletesen. Akik pedig korábban tanultak, fel voltak készülve, azoknak a teszt úgyis felhúzza még tovább, akik pedig csak az esszére alapoznak, és szar a tesztjük, azoknak meg nem nagy segítség.
Az egyetemmel kapcsolatban meg elég kevés olyan szak van, ahova kötelező a töri középszinten, minden törit követelő szakhoz ajánlott vagy eleve kötelező az emelt, szóval ez mindegy is. Aki pedig a törit akarta továbbvinni duplázással, attól elvárható, hogy ezeket az alapvető témákat tudja és az is, hogy a tesztje jobb legyen mint egy éveken keresztül bukdácsoló szerencsétlené. Akik ezzel jól jártak, azok a törit mindig is utáló, abból gyengén teljesítő bukdácsolók. Ha valaki csak kettes-hármast célzott meg, annak ez nagy segítség, de akik a törivel felvételiznek ugye nem a kettes-hármas tanulóktól félnek?
Nem fogjuk újra írni, túl sokan örülnek a pofajuknak.. nem lesz itt tüntetés a végső föntés ellen..de a tanulság annyi csupán: lehet csalni/puskázni az érettségin :)))
Majd októberben ezekre vissza gondolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!