Igaz az hogy kiszivárogtak a történelem érettségi esszé témái?
...legalább jövőre emiatt jobban oda fognak figyelni és nekem nem kell aggódnom ilyen baromságok miatt... :D
Ha tényleg igaz (és ezt majd kiderítik) ami a kommentek alapján sanszos, akkor ebből újraírás lesz.
Sajnos igaz.
Nálunk is voltak tippek tanárok részéről, előkészítőn is mondtak ötleteket. Viszont a mai négy esszé témát én már tegnap este megkaptam. Na nem esszé témaként, hanem egy haverom tanácsolta, hogy ezeket nézzem át, csak elfelejtette, hogy én emeltet írok. Reggel elküldtem pár csajnak akik idén érettségiznek, hátha pont ez a tipp fog bejönni a sok közül, amikor visszairták, hogy tudják, mert egy barátjuk sulijában egy srác töri tanára (aki az egyik tanár azok közül, akik az érettségit állítják össze) elmondta az esszék címét, és már az egész suli tudja. Amikor kijöttem az emeltről (hosszabb) már mindenki arról beszélt, hogy tényleg ezek voltak a témák, és, hogy valószínűleg újra kell írni. Őszintén megmondom, hogy én gondolkoztam azon, hogy írok e-mailt az Oktatási Hivatalnak, hogy ilyen estben mit kell tennem, persze elméleti síkon. Nem akartam bajba keveredni néhány csaló miatt.
Igazságtalannak is tartom, hogy én bevállaltam az emeltet, hogy több pontom legyen, mégis ekkora, mondhatni 50 pontos előnnyel indultak a közepesek.
Én úgy tudom, hogy csak az esszék szivárogtak ki, a feladatok nem, de ezek után ki tudja?! Azt én sem értem, hogy miért kellett Facebookra feltenni... Örülhetett volna csendben is magának a srác. Én is láttam az eredeti képet (kitakarás, levágás nélkül) is ma délután. Pontosan le van írva rajta, hogy ezek az idei (2019-es) középszintű töri érettségi esszé témái, ráadásul a forrást is megjelölte az okos gyerek. Tényleg nem értem, hogy miért kellett ezt híresztelni.
Nálunk is többen tudtak állítólag a témákról az évfolyamon. Vannak akikhez nem jutott el a hír, de rengeteg középiskolás már tegnap délután értesült erről. A tanár büntetést érdemel. A diák h*lye volt, hogy továbbadta, de ez nem az ő hibája. 🤦🏼♂️
Én tuti, hogy csak az esszéket iratnám újra, de azt kivétel nélkül. De az is biztos, hogy a tegnapi közép matekot is lecsekkolnám újra az OH helyében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!