Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy ember az orvosi második...

Egy ember az orvosi második évében még elkezdi a jogot levelezőn. Ha mindkettőt lelkiismeretesen csinálja, mennyi ideje marad élni, aludni, szórakozni?

Figyelt kérdés

2019. febr. 8. 23:19
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

Én már láttam olyat, aki végezte együtt a kettőt. És hasznos is lehet, pl. műhibapereknél, vagy testi sértés súlyosságának, maradandó károsodásnak megállapításánál. Azért akinek a szórakozás a kulcsmotivációja ezeken az egyetemeken, az elég kemény fába vágja a fejszéjét, külön-külön is, nemhogy együtt.

Egyrészt az ember tanulói kapacitásásától függ minden, másrészt a szerencsétől, bármennyire is fáj, ez a tény, mindenhez az életben kell egy kis szerencse is. Akár az orvosin, akár a jogon, hogy milyen kérdéseket kapsz, amikre hogy tudsz válaszolni, milyen tanárt kapsz, az részben szerencse. Biztos hallott már mindenki olyanokról, akik 1-2 tételt tudtak az ötvenből, de pont kihúzták és meglett a vizsga. Vagy mindent tudsz, de pont olyanba kérdeznek bele, ami beleesik abba az 1%-ba, amit nem.

2019. aug. 31. 11:03
 52/55 anonim ***** válasza:

Egyén függő. Van akinek az agya magábaszippant mindent.

Van akinek kalapáccsal kell beverni.

Aki "orvos" az jobban tudj a dolgokat. 1ismerős járt orvosira egyszerre teljesítette az egészet semmi bukás,csuszás stb.

Mindig orvos akart lenni,tudta mivel jár és tejesiteni is tudta.

Jogászból is van ilyen ismerösöm elsöre mindenből...a gyerekig akkor egy kicsit leállt. De aztán felvette a fonalat amig a gyerek a bölcsiben nyüglödött.

Együtt a 2öt biztosan lehet,de nembiztos hogy van értelme.

Ha nem vagy valami hiperagy akkor a jog kárára megy majd az orvosi.

Ezek mellett szeretnél élni,aludni,szórakozni ahoz legalább 3okosembernyi agy kell,ha van annyi csináld.

Én nem érzem reálisnak a vágyad mert,akkor nem kérdeznéd hanem csinálnád.

2019. aug. 31. 11:59
 53/55 anonim ***** válasza:

Én orvosit végeztem, nővérem jogot. Szerintem nem kivitelezhető, de ennek sokkal inkább vannak összeegyeztethetetlenségi problémái, mintsem hogy ki mire képes. Én hiszem, hogy van az az agy,aki képes lenne egyszerre a kettőt teljesíteni így vagy úgy. De mi van akkor, ha vizsgaidőszakban a vizsgák ütköznek egymással? Ha egyszerűen nem tudja felvenni őket úgy, hogy egy orvosi vizsga ne fedjen egy jogi vizsgát? Ha emiatt évet csúszik vmelyiken? Nyári vizsga sincsen mindenhol, nálunk eleve kifejezetten nem szerették azt, aki augusztusban megy újrapróbálkozni (tehát eleve feltétele volt, hogy júniusban legyen egy sikertelen vizsgája), 90 %-uk az ilyeneknek mind megbukott. Szerintem nem kivitelezhető és felesleges is. Az a jog, amit sokan emlegettek és valóban jól jönne a legtöbb orvos számára egy 2 éves levelező képzés, "jogi szakokleveles egészségügyi szakember". Az igazságügyi orvostanon szokták esetleg még elvégezni a a teljes 5 éves képzést, valamikor az orvosi után, levelezőn, mivel a tudásukhoz több orvosi és kevesebb jogi ismeretkre van szükség, de talán még nekik is elegendő az a bizonyos 2 éves képzés.

14-es válaszoló! Nem szeretném összetörni az illúzióidat a testvéred szivacsagyáról. Én Pécsett végeztem, teljesen átlagos képességű ember vagyok, tanulni is egyetemen tanultam meg, ahova amúgy is másodszorra jutottam be, nem túl magas pontszámmal. De aki ilyen siralmasan szerepel a vizsgaidőszakaiban, mint ahogy te itt leírtad, ott valami nincs rendben. Nekem is volt 2x is C vizsgám, még az elején, de aki tényleg olyan nagyon okos volt, annak még talán B vizsgája sem volt egyszer sem. Sántít vhol ez a történet. Tipikusan nem az ismétel, aki akkora nagy zseni, rossz napja persze lehet mindenkinek, és bárki benézhet bármit, de ha az illető ebből rendszert csinál, akkor ott valami nem működik. Leginkább az, hogy mégsem olyan okos (talán ez is a baj, hogy túl magabiztos volt szegény azzal, hogy középiskolában jó eredményei voltak, habár orvosin nem jelent semmit), nem jó módszerrel tanul, vagy egyszerűen meg sem tanulja igazán, csak ül a könyv felett.

Orvosira szerintem nem az elit jár. Semmiféle szórás nincs, 2 jó emelt érettségi eredményt pedig bárki el tud érni. Nekem voltak olyan csoporttársaim, akiket minden túlzás nélkül esetleg kőműves segédmunkásnak tudnék elképzelni. Mind a stílusuk, mind a neveltetésük, mind az észbeli képességeik ezt mutatták. De elvégezték az egyetemet, persze 10 meg 12 év alatt, egy idő után maguk az oktatók akartak szabadulni tőlük azzal, hogy inkább átengedték őket. És szerintem túlzás azt hinni, hogy itt olyan okos emberek tanulnak, én sem vagyok okos, az átlag legátlagabbja vagyok, átlag képességekkel, átlag szorgalommal, átlag logikával. És így is elvégeztem időre az egyetemet, nem csúsztam, kudarc is csak az első másfél évben volt, utána összeszedtem magam.

Erről a "hol nehezebb a jog" vitáról nővérem jut eszembe. Ő tipikusan az az ember, akinek mindig az a legnehezebb, ahova ő jár. Már a bölcsődében is nekik kellett a legtöbb kakás pelenkát produkálniuk, és szerinte az ELTE csak hiszi, hogy náluk a legnehezebb, mert ott a legnehezebb, ahol ő tanult: PTE-n :) Ezt csak azért írtam le, mert szerintem mindenkiben van egy kicsi ebből a fajta mentalitásból, mindenki szeretné azt hinni, hogy az ő egyeteme kicsit különb, mint másé, plusz nyilván néha némi kisebbségi komplexus is befigyel (nővéremnek a távolság miatt nem is volt opció az ELTE).

2019. okt. 31. 09:11
 54/55 anonim ***** válasza:
100%
Ne csináld, mert a végere totál kikészülsz. Ez két k.u.rva nehéz szak. Ha képes vagy rá, hogy évekig csak a könyvek között, bezárva élj, akkor próbáld meg, de az szerintem már nem élet. Lehet, hogy meglesz, de a végére kifacsart citrom leszel. Megéri?
2019. okt. 31. 09:17
 55/55 anonim ***** válasza:

Amit az előző írt, hogy szerinte nem elit jár feltétlen orvosira szerintem is igaz. Nekem egyik barátnőm jár Pécsre orvosira, egyáltalán nem zseni, sosem volt kitűnő, versenyekre járós stb. tanult a 2 emeltre, bekerült olyan 420 körüli ponttal és nem bukdácsol, tanulgat szépen, teljesen átlagos képességű lány és ennyi. Vannak olyan ismerőseim, akik Sote-ra jártak/járnak, szintén hasonló, tanulós típusúak de nem kimagasló meg versenyekre járó emberkék. Ellenben például Elte Ájk-n az évfolyamban nagyon sokan OKTV-n voltunk, kitűnőek voltunk, több nyelven beszélünk, több emeltet tettünk stb. Ezek alapján azt mondhatnám, hogy jogra az elit járna? Szerintem nem :D Mármint általánosságban nem igaz ez egyik szakra sem.

Szerintem is egyben kivitelezhetetlen a kettő. Jogon van egy félévben minimum 7-8 vizsgád (nálunk megajánlott sincs meg augusztusi vizsgázás sem), orvosin is átlagban 4-5. Sokszor van, hogy írásbeli vizsgaalkalom van mondjuk összesen 2 db/félév és ennyi, nem tudod tologatni. Ahhoz, hogy menjen a vizsga szorgalmi időszakban is tanulnod kell, szemináriumon is sokszor zh-kat kell írni gondolom orvosin is. Ráadásul ez a két szak totál eltérő, más gondolkodásmódot igényel.

2019. okt. 31. 09:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!