Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ne menjek egyetemre?

Miért ne menjek egyetemre?

Figyelt kérdés

2018. márc. 17. 00:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Vannak olyanok, akik kicsit magasabb qualitású munkát szeretnének végezni, ami változatosabb, érdekesebb, gondolkodást igényel, nem pedig egy kocsiban ülni egész nap. Te itt vered magad hogy mennyit keresel, de bárki akinek egy kicsit is több sütnivalója van az átlagnál, nem elégszik meg azzal, hogy furikázik a városban. Tudod nem minden a pénz. Valakinek az is számít, hogy élvezze amit csinál. Aki pedig nem a legalja ösztönlényből való, azt nem fogja lekötni a kocsikázás. Én személy szerint nem taxiznék akármit fizetnének is. De ha neked ez nagy karrier, akkor hajrá. De legalább a hülyeséget ne terjesztenéd. Maradj csöndbe és verd ki a pénzedre a kocsidban.

Egy villamosmérnök.

2018. márc. 17. 18:29
 12/32 anonim ***** válasza:
35%

Ja, az Uberes botránynál is pontosan kiderült, hogy a taxis csőcselék egyáltalán nem versenyképes és állami beavatkozásra volt szükség, hogy életben maradjatok. A decentralizált fuvarozgatás egyértelműen jobb. A taxizás lélegeztetőgépen van, és gyakorlatilag egy tollvonás kell, ami az összes korlátozó jogszabályt áthúzza, aztán mentek a levesbe. Ezt nevezed biztos karriernek? Ehhez még automatizáció se kellett, csak egy jobb fuvarozó modell.

Az USA-ban meg már van olyan állam, ahol a teljesen automatizált gépek forgalomban vannak. Sőt, egy útvonalon már sofőr nélküli taxi is engedélyezett.

[link]

Ez nem 10-20 év, legfeljebb a súlyosan technofób teokrata államokban.

2018. márc. 17. 18:35
 13/32 anonim ***** válasza:
75%

Kedves #4!

Az első válaszoló vagyok. Megkérdezhetem, miért gondolod, hogy "beképzelt okoskodó, túliskolázott barom" vagyok? Teljesen őszintén válaszoltam. Akiben egy ilyen kérdés felmerül, ne menjen egyetemre és kész.

Én úgy gondolom, hogy nem azért megyek vagy nem megyek egyetemre, mert egy anonim oldalon egy önmagát diplomás taxisnak beállító fazon pályaválasztási tanácsaira lennék rászorulva, akinek első ránézésre pukkanásnyi fogalma sincs a jelenlegi munkaerőpiaci realitásokról (ha valaki 2018-ban azt tanácsolja egy pályaválasztás előtt álló fiatalnak, hogy legyen sofőr, az vagy nagyon ki akar tolni vele, vagy nem ebben a világban él). Ha pedig valaki számára az életen át tartó tanulás egy olyan dolog, amitől óvakodni kell, azt, ne haragudj, de elég nehéz komolyan venni egy ilyen témában.

Vagy azért megyek egyetemre, mert befektetésnek tekintem a későbbiekre nézve mind a tudást, mind a papírt, mind pedig a kapcsolati tőkét, amit szerzek, vagy pedig azért mert az az adott tudományterület érdekel, mindenképpen azzal szeretnék foglalkozni és kell hozzá papír. Azt én is elítélem, ha valaki azért végez el valamilyen nevenincs képzést, hogy teljen az idő, és ne kelljen dolgoznia. De ha valakiben felmerül az a kérdés, hogy ő menjen-e egyetemre egyáltalán, vagy ne menjen, és mindezt miért...

Változatlanul azt mondom, hogy nem való neki a felsőoktatás.

2018. márc. 17. 19:45
 14/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem keresem hülyére magam, nyugi. De az irodánál jobb. És igen, tudni kell hol az elég, minden téren. Én nem hajszolom a karriert, mert minek? Nincsenek nagyratörő vágyaim, mert minek? Nem szeretnék ideghangya lenni, hogy a stressz emésszen fel, nem fogok segget nyalni, hogy ne egy utolsó senki maradjak a nagy cégnél. Nekem a nyugalom fontosabb, meg hogy ne b@$zogassanak. De ha hiszed ha nem, itt is van felelősség. És nem az, mint a bürokrata, hogy egy rossz döntés, vagy tollvonás, és anyagilag hazavág valakit, itt egy rossz döntés, és lehet 4 ember hal meg az autómban. És tudod miért szarok a magadfajta "értelmiség" karrierhajhász baromságaira? 34 vagyok bakker, és eddig 2x haltam meg majdnem másnak a hülyesége miatt az utakon, még mielőtt taxis lettem. Így napról napra élek, és szarok a világra. Tervezgetsz, karriert építesz, és egy rossz döntés, részedről vagy más részéről, mindegy, és mehet a levesbe minden.
2018. márc. 17. 20:34
 15/32 anonim ***** válasza:
80%
Igaz is. Minek tervezgetni, minek karriert építeni ha úgyis meghalhatsz bármikor. A kocsit ki tervezte alád szerinted? Gépedet, telefonodat? Beképzelt bunkó diplomások. De az biztos, hogy nem egy "szarok a világba" ember. Mindenki azt csinál amit akar, szarhatsz bele, senkit se érdekel. Ha neked úgy jó. De legalább ne osztanád a baromságot egy fiatalnak, hogy legyen sofőr és ne kezdjen bele semmiféle magasabb szintű karrierbe. Az meg nem a világ hibája, hogy te nem tudtál egy érdeklődésnek megfelelő szakot választani.
2018. márc. 17. 20:50
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki tapasztalatból beszél, ez így van. Nekem az a tapasztalatom, hogy a sulinak a nagy része kidobott idő és pénz. A gimnáziumot bánom, jobb lett volna 8. után rögtön szakközép, de gimi után szereztem 2 szakmát, amikben habár nem dolgozom, de olyan effektív tudást adott a kezembe, amit bap mint nap tudok használni ha kell, míg a gimnázium meg a főiskola mit adott...? Lexikális tudást, semmi többet. Tapasztalat beszél csak belőlem. Szüleim nyaggattak, hogy nekik az egyetemi évek voltak életük legszebb évei, bla bla...én marhaállat el is hittem, dobjunk neki egy próbát, hát a legszarabb éveim voltak. Nem mindom, volt benne jó, meg bulik stb, és az eredményeim se lettek rosszak, de visszagondolva és összesítve, meg sem közelíti azt, amit a szakmáim megszerzése alatt bezsákoltam. Ezt értem a használható tudásra, a kapcsolatokra, amik a mai napig kölcsönösen aktívak, meg az átélt élményekre, marhulásokra, amik együtt járnak a fiatalsággal. Szóval ha tehetném, akkor fősulis éveknek egy nagy radír, a gimivel együtt, de a szakközepesre akár rá is tripláznék.

És sikerült kiemelni a mondandómból azt, hogy legyen sofőr, hát bravó. Elsődlegesen szerezzen egy jó és szép kézzel fogható SZAKMÁT, abból sose lehet hátránya.

Felszínes értelmiségi marhák.

2018. márc. 17. 22:29
 17/32 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, bocsánat, hogy nekem ez így jó, igen. Vezetek, azt csinálom amit szeretek, nem dolgozom rommá magam, üvölt a rave zene az autóban, ha éppen nem vagyok utassal, vagy ha az utas nagy zenét kér, mert van olyan. Mondom, ez így nekem jó, nem erőltetem meg magam, és meg is élek, ennyi.
2018. márc. 17. 23:08
 18/32 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azért ne legyél egyetemista mert ezt megkérdezted. Ha nem akarsz ne menj csak legyen valami ami érdekel az életben. Ez legyen szakma, vagy akár egy diplomás állás de mindenképpen érdekeljen úgy állj hozzá! Túl rövid az élet amit nem akarsz ne csináld kivéve ha rá vagy kényszerülve (nem kényszerítve)

Látom elszabadultak az indulatok a diplomások és a szakmunkások között. Nem kell a feszkó senkinek sem de terjeszteni sem kell egyes hozzáállást úgy mintha az év embere szólott volna hozzánk. Úgy akarja az illető hogy higgyük el neki csak az a jó állás semmi más. (mint a templomba a Biblia).

Mind a kettőre szükség van, mivel (maradjunk az autóknál ha már az a leragatt téma)a taxi sofőr Úr segge alá sem a szakmunkás tervezte a taxit illetve nem a diplomás rakta össze a gyárba. Ennyi. Ettől függetlenül tény, hogy vannak teljesen felesleges diplmás képzések és teljesen felesleges szakmunkás képzések. Ne menjünk bele.

Ha már szidtad a diplomásokat és említetted, hogy van párod, egy kérdésem lenne. (Taxishoz) Ha párod diplomás akkor őt is egy okoskodó túliskolázott baromnak tartod? Ha nem tárgytalan a kérdés.

Üdv. Egy pincér.

2018. márc. 17. 23:37
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

Na, és igazam van. Ki szólott értelmeset? A pincér öcsém. Ennyi.

Amúgy párom is diplomás meg én is, de egyikünk se azzal foglalkozik, mindketten a szülők akaratát teljesítve lettünk diplomásak. Most ő is szakmát tanul, 30-on túl, olyat, ami érdekli. De félreértés ne essék, a diplomások közül ezekkel van bajom, akik nyomják a marhaságokat, hogy kell a diploma, anélkül senki nem leszel, mindegy, hogy keveset keresel, de legalább az eszedet használod, bla bla... Hülyeség. Van itt a cégnél egy másik diplomás srác, idősebb nálam egy tizessel, de full jó arc, nem a beképzelt fajta. Szóval nem automatikus az, hogy a diplomás embert gyökérnek tartom.

De a beképzelt, "építs karriert" fajta kicsit gondolkozhat. Ki tartja karban az autódat? Az olajos kezű szerelő. Kihez mész húsért? A henteshez a véres kötényében, bárddal a kezében. Ki húzta fel a házadat? A melós, meg a kőműves a malteros overálban.

Ja, és a nagy észosztó okosnak akart látszani, és leírja, hogy "qualitás" 😂😂 Az azyam eldobom bakker. Helyesen leírva, a "kvalitás" az egy létező magyar szó. Hülye 😂😂

2018. márc. 18. 00:28
 20/32 A kérdező kommentje:
Hát igen én is feleslegesnek tartom a diplomát
2018. márc. 18. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!