Hogy menjek nappalis munkarendben egyetemre, ha a szüleim már nem tartanak el?
Az én szakomból csak nappali volt Pesten. Nézd emg, hogy össz tudod-e úgy tenni az órarendet, hogy egy nap szabad legyen (a nagy egyetemeken megoldható), és akkor alkalmi munkát tudsz csinálni. Vagy úgy, hogy csak délelőttre /délutánra essen az összes órád.
Én napi négy órában dolgoztam mellette, nem kerestem sokat, de az ösztöndíjjal elég volt.
Semmi para. Ha nem tartanak el, akkor ergo saját kereseteden élsz = alapból kapsz szociális alapon kollégiumot, szoc. ösztöndíjat. Ezeknek járj utána.
A másik az hogy a szegényebb családból származó tanulókat nem látják el otthonról. Dolgozni kell. Lehet esti műszakot vállalni, alkalmi munkákat találni hétvégére, illetve ha fiú vagy akkor a fizikai munkák százai találnak meg, ha lány vagy akkor a pultos, felszolgálós munkákkal vagy ellátva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!