22,5 éves vagyok, van érettségin. Szerintetek okj vagy egyetemre menjek?
Kolompár: magasabb szintű, de szart se ér vele.
Ha beleválaszt egy jó OKJ-ba, utána már mehet dolgozni. Én informatika jellegű OKJ-t végeztem felsőoktatás helyett, és nem bántam meg, mert egyből lett utána munkám, míg akik a főiskolát/egyetemet választották, ide-oda mennek egyik közmunkából a másikba.
#6-os, csak nem mindegy hol a plafon.. te informatikai okj-vel 400-nál kimaxolsz, de egy proginfos 1 milla felett is kereshet.
Tegyük fel hogy valaki elvégez egy proginfot mondjuk 4 év alatt, te ezalatt 1 év alatt leteszel egy okj-t és három év munkatapasztalatod lesz. 3 év tapasztalat + okj IT területen szerintem olyan max 350 korul mozog, ezzel szemben kijön a proginfos a diplomájával és már az első gyakornoki helyén többet fog kapni. Eltelik még 3-4 év, te ezidő alatt kimaxoltál 400-nál (hacsak nem képzed magad tovább), a proginfos meg már fényévekkel előrébb van tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!