Mennyire támogatnátok a lányotokat, ha az egyeteme mellett mást is szeretne tanulni?
Jelenleg levelezőn tanulok a Corvinuson. Azért váltottam levelezőre, mert a barátom miatt Szegedre költöztem (ő itt tanul). De így elég unalmasak a napjaim, nem sok embert ismerek még itt. Akiket meg igen, azok egyetemre járnak, suliban vannak.
Ma is pl. reggel 9-től délután 4-ig egyedül vagyok...
Ezért arra gondoltam, hogy jövőre jelenkeznék az SZTE-re, romanisztika szakra. Tanultam franciát, gimnazistaként le is nyelvvizsgáztam belőle. De két éve egy szót sem beszéltem, szóval ha emelt érettségit szeretnék belőle, jó lenne újra különtanárhoz járnom, meg ha nem felejtettem sokat, jól is haladunk, májusban megpróbálnám a felsőfokút.
De félek, hogy a szüleim nem támogatnának. Mert már annak sem örültek, hogy összeköltözünk a barátommal, mert "biztos elvonja majd a figyelmemet a tanulásról". De a szak, amin vagyok jelenleg, nem igényel annyira sok tanulást, hogy másra ne legyen időm mellette. És úgy érzem, hogy képes lennék elvégezni egy másik szakot is, plusz le is foglalnám magam valami normális dologgal.
Ja, hogy majd apuci benyom vlahová - aha :D
Egyre szánalmasabbnak tűnsz... mekkorát fogsz még te koppanni, ha a szüleid nem támogatnak majd, vagy neadjisten történik velük valami.
Egyébként normális véghez ilyen mentalitással nem fognak felvenni. Amint megmondod, hogy három évig lev. mellett SEMMIT nem csináltál, kivágnak a francba.
Nem érdekes egyáltalán az, hogy ő nem olyan megkeseredett, mint itt néhány válaszoló...
Szinte minden barátom, barátnőm egyetemista (többen szintén levelezősök) és egyikőjük sem dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!