Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire támogatnátok a...

Mennyire támogatnátok a lányotokat, ha az egyeteme mellett mást is szeretne tanulni?

Figyelt kérdés

Jelenleg levelezőn tanulok a Corvinuson. Azért váltottam levelezőre, mert a barátom miatt Szegedre költöztem (ő itt tanul). De így elég unalmasak a napjaim, nem sok embert ismerek még itt. Akiket meg igen, azok egyetemre járnak, suliban vannak.

Ma is pl. reggel 9-től délután 4-ig egyedül vagyok...

Ezért arra gondoltam, hogy jövőre jelenkeznék az SZTE-re, romanisztika szakra. Tanultam franciát, gimnazistaként le is nyelvvizsgáztam belőle. De két éve egy szót sem beszéltem, szóval ha emelt érettségit szeretnék belőle, jó lenne újra különtanárhoz járnom, meg ha nem felejtettem sokat, jól is haladunk, májusban megpróbálnám a felsőfokút.

De félek, hogy a szüleim nem támogatnának. Mert már annak sem örültek, hogy összeköltözünk a barátommal, mert "biztos elvonja majd a figyelmemet a tanulásról". De a szak, amin vagyok jelenleg, nem igényel annyira sok tanulást, hogy másra ne legyen időm mellette. És úgy érzem, hogy képes lennék elvégezni egy másik szakot is, plusz le is foglalnám magam valami normális dologgal.

2017. szept. 21. 13:19
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
35%
Önéletrajzban nagyon nézik a diákmunkákat, korábbi tapasztalatokat. Nem azért, mert annyira menő mondjuk a Mekiben dolgozni, de ebből látszik hogy valaki AKAR dolgozni, nem büdös neki a munka, terhelhető, csapatjátékos. Személy szerint hamarabb veszek fel valakit, ugyanazzal a papírral ha látom, hogy megjárt több diákmelót, mint azt aki odajön 23-25 úgy, hogy eddig életében egy ceruzát se pakolt arrébb, mert apa-anya tömték pénzzel. De majd meglátod, ha normális állást keresel és nem kapsz...
2017. szept. 21. 13:56
 22/48 anonim ***** válasza:
23%

Ja, hogy majd apuci benyom vlahová - aha :D

Egyre szánalmasabbnak tűnsz... mekkorát fogsz még te koppanni, ha a szüleid nem támogatnak majd, vagy neadjisten történik velük valami.

Egyébként normális véghez ilyen mentalitással nem fognak felvenni. Amint megmondod, hogy három évig lev. mellett SEMMIT nem csináltál, kivágnak a francba.

2017. szept. 21. 13:57
 23/48 anonim ***** válasza:
16%
pasid is még érdekes forma lehet, hogy nem talált normális nőt. vagy ha te fizetsz mindent, akkor érthető
2017. szept. 21. 13:59
 24/48 anonim ***** válasza:
7%
Akkor meg ők az ostobák, amiért hagyják, hogy totál ellébecold ezt az x évet, sőt még támogatnak is a teljes munkakerülésben.
2017. szept. 21. 14:00
 25/48 A kérdező kommentje:

Nem érdekes egyáltalán az, hogy ő nem olyan megkeseredett, mint itt néhány válaszoló...

Szinte minden barátom, barátnőm egyetemista (többen szintén levelezősök) és egyikőjük sem dolgozik.

2017. szept. 21. 14:00
 26/48 anonim ***** válasza:
5%
akkor mond már meg, hogy miért nem iratkoztál el szegeden arra a szakra, amit most tanulsz?!
2017. szept. 21. 14:02
 27/48 anonim ***** válasza:
0%
Én pedig 2 egyetemet kijártam már, és majdnem mindenki dolgozott. Inkább, minthogy otthon verjék a...
2017. szept. 21. 14:03
 28/48 A kérdező kommentje:
Mert nem akartam otthagyni a Corvinust.
2017. szept. 21. 14:04
 29/48 anonim ***** válasza:
21%
Mondjuk én normális nappali képzésre jártam... Levelezőn gyakorlatilag MINDENKI dolgozik, azért levelező...😁
2017. szept. 21. 14:04
 30/48 anonim ***** válasza:
19%
szüleid sem értem, még ha doktorin tanulnál, akkor támogassanak, de corvinuson csinálsz valami alibi szakot, levelezőn, mellette meg semmit...
2017. szept. 21. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!