Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire támogatnátok a...

Mennyire támogatnátok a lányotokat, ha az egyeteme mellett mást is szeretne tanulni?

Figyelt kérdés

Jelenleg levelezőn tanulok a Corvinuson. Azért váltottam levelezőre, mert a barátom miatt Szegedre költöztem (ő itt tanul). De így elég unalmasak a napjaim, nem sok embert ismerek még itt. Akiket meg igen, azok egyetemre járnak, suliban vannak.

Ma is pl. reggel 9-től délután 4-ig egyedül vagyok...

Ezért arra gondoltam, hogy jövőre jelenkeznék az SZTE-re, romanisztika szakra. Tanultam franciát, gimnazistaként le is nyelvvizsgáztam belőle. De két éve egy szót sem beszéltem, szóval ha emelt érettségit szeretnék belőle, jó lenne újra különtanárhoz járnom, meg ha nem felejtettem sokat, jól is haladunk, májusban megpróbálnám a felsőfokút.

De félek, hogy a szüleim nem támogatnának. Mert már annak sem örültek, hogy összeköltözünk a barátommal, mert "biztos elvonja majd a figyelmemet a tanulásról". De a szak, amin vagyok jelenleg, nem igényel annyira sok tanulást, hogy másra ne legyen időm mellette. És úgy érzem, hogy képes lennék elvégezni egy másik szakot is, plusz le is foglalnám magam valami normális dologgal.

2017. szept. 21. 13:19
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

De hagyjátok már ezt, hogy menjek dolgozni!

Nem értitek, hogy nem szorulok rá, hogy 20 évesen dolgozzak, végzettség nélkül?

A szüleim mondták, hogy nem akarják hallani azt, hogy dolgozok úgy, hogy közben tanulok.

2017. szept. 21. 13:45
 12/48 anonim ***** válasza:
70%

egész héten otthon ülsz, te írod, hogy semmit nem csinálsz, akkor dolgozz részmunkaidőben.

amúgy a lakásod, meg kocsid is szüleid vették, az ő pénzükön játszol felnőttet - inkább nézzél magadba, hogy nagyon ciki vagy.

2017. szept. 21. 13:47
 13/48 anonim ***** válasza:
60%

9-es, ne vergődj, nevetséges, hogy a szüleid pénzén élősködsz - mert ez így már keményen az, ráadásul eszedben sincs melózni -, és neked áll feljebb.

Képzeld, rengetegen összeszedtek ennyi vagy még több pontot (orvosi, mérnök-karok)...

2017. szept. 21. 13:47
 14/48 anonim ***** válasza:
32%

De épp ezaz, hogy NEM TANULSZ, hanem vakarod álló nap - hisz te mondtad...

És ahelyett, hogy mindenbe belekapnál - előbb ez, aztán jaj, inkább SZTE (nyelvtanár, nyelvvizsga, ami vagy sikerül vagy nem, ez a szüleidnek újabb kiadás...) -, koncentrálhatnál egyvalamire.

De te fogsz jól pfára esni, mikor egy diplomád SEM lesz, mert össze-vissza csapongsz.

2017. szept. 21. 13:49
 15/48 A kérdező kommentje:

Nem igazán érdekelnek mások. :D

Két barátnőm meg már férjhez ment, az egyik terhes, a másiknak van egy 3 hónapos kislánya. Szóval ennyi erővel azt is normálisnak mondhatnánk és példálózhatnék azzal, hogy "de hát nekik is ilyen az életük". Csak éppen egyáltalán nem érdekel.

Nem akarok még dolgozni, nem is fogok. Nyilván ha rá lennék szorulva, vagy a szüleim lennének olyan helyzetben, hogy gondot jelentene nekik a pénz, szó nélkül elmennék 12 órázni is akár. De így, hogy semmi szükség nincs rá, nem fogom szándékosan szivatni magam.

Miért ne lenne diplomám?

Minden tárgyam megvan, jók a jegyeim. Attól, mert több dologra is képes vagyok koncentrálni, nem hanyagolom el egyiket sem. :)

2017. szept. 21. 13:50
 16/48 anonim ***** válasza:
7%

Ja, igen, és ha a gyerekem ÉRTELMES dolgot találna ki, akkor persze, hogy támogatnám, de így kizárt.

Abba meg belegondoltál, hogy te gyakorlatilag nem tettél le semmit az asztalra?

20 évesen ÉN éreztem rém cikinek, ha naygritkán apámtól kellett pénzt kérnem, te meg szemrebbenés nélkül gombolod le a szüleidet nettó hülyének nézve őket.

2017. szept. 21. 13:52
 17/48 anonim ***** válasza:
55%

tudod ha legalább részmunkaidőben dolgoznál abban amit tanulsz, jobb eséllyel lenne később melód, mert most majd azt látják, hogy munkatapasztalat 0 LEVELEZŐ képzés mellett, vagyis egy munkaadóban felmerül, hogy mit csináltál 3 évig?!

ha lenne eszed, felfognád. meg lehet még hogy beüt a krach, aztán a mekibe vesznek fel max.

2017. szept. 21. 13:52
 18/48 A kérdező kommentje:
Lesz később munkám szerencsére, mindig biztosra megyek!:)
2017. szept. 21. 13:53
 19/48 anonim ***** válasza:
34%

Jól van, de meg fogsz halni a kétségbeeséstől ha apádéknak egyszer leesik, hogy nem csinálsz semmi értelmeset, csak bxod a rezet álló nap és ők ezért fizetnek.

A levelező azoknak van kitalálva, akik nem TUDNAK bejárni, mert MELÓZNAK, nem azoknak, akik a pasijukkal játszana felnőtteset anyuék pénzén.

2017. szept. 21. 13:54
 20/48 A kérdező kommentje:

Dehát tudják, hogy szorgalmi időszakban alig kell tanulnom. Tekintva, hogy egész nap beszélgetek anyával...

Nálunk nincs titkolózás, meg ilyenek. Mindent megbeszélek velük, nagyon jó a kapcsolatunk.

2017. szept. 21. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!