Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy ne kelljen...

Mit tehetnék, hogy ne kelljen tesiznem?

Figyelt kérdés
Május 18.-án megyek az ortopédiára, én viszont nem bírom ki, ha addig is tesiznem kell! Hihetetlenül fájnak a térdeim, már csupán sétától nem durván bár, de azért jól láthatóan sántítok, tényleg nagyon fájnak. A tanárt megpróbáltam a múltkor megkérni, hogy ne azokat a feladatokat csináljam, amit a többiek(futás, ugrás, kikészítenek), szinte már könyörögtem neki, hogy mehessek felüléseket csinálni vagy valami mást, de nem hitte el, s ott kellett futnom, meg ugrálni, borzasztó volt(pedig látta, hogy sántítok, szerintem úgy gondolta tettetem)! Én nem akarok május 18-ig tesizni, minden egyes lépésnél érzem ahogy roppan valami a térdemben, de a tanár azt hiszi, hogy lustaságból nem akarok tornázni.Pedig mint már mondtam nem arra kértem, hogy ne tesizzek, arra, hogy mást kelljen csinálnom, aminél nem kell használni a lábaimat. De nem, nem engedi meg. Testvérem azt mondta üljek le és jelentsem ki, hogy nem tesizek, s nyugodtan írja be az egyeseket. Viszont ha május 18-ig minden egyes órán beír egy egyest, hát akkor én megbukom, amit nem szeretnék. Házi orvostól lehet igazolást kérni vagy valahonnan szerezni?
2010. ápr. 8. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szülő nem adhat ilyenkor felmentést? vagy legalább egy üzenet a tanárnak, hogy tisztelt tanár úr, a gyerekemnek ilyen és ilyen problémái vannak, május 18-án tudjuk vinni az ortopédiára, addig is megoldható lenne-e, hogy a gyerek a térdet kímélő gyakorlatokat csinál?

Amúgy háziorvostól is biztos lehet szerezni

2010. ápr. 8. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Tesiből nem bukhatsz!
2010. ápr. 8. 20:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem anno a háziorvos igazolta, amig az ortopédia úgy döntött, hogy gyógytornázok és a tesiből felmentenek (gerincfelrdülés miatt). Szal elkell menni a körzetihez és megpróbálni, ha nem jó fej az orvos és nem érti, hogy fág esetleg az iskola orvossal is be lehet próbálkozni (biztos van beutalód az ortopédára, mutasd meg neki, hogy nem kamu, tényleg mész orvoshoz mert piszkosul fáj, dehát ennyit nem hiányozhatsz, és a tesi órákon alig bírsz menni), ha az se akkor egy szülői felmentés, miszerint nagyon szenvedsz és ezért kéri, hogy a vizsgálatig mentsenek fel mivel emiatt romolhat az állapotod, és nem akarja, hogy tesizél amig nem tudja, hogy biztos nem árt neked.
2010. ápr. 8. 20:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Elmegyek a körzetihez megpróbálni, de a szülői igazolás ki van lőve, mert arra rá se néz. Igazából sokszor azokat is tornáztatja, akiknek orvosi felmentésük van, s nincs nagy szájuk, hogy elérjék, hogy orvosi felmentéssel nem kötelesek tesizni. Ha nekem viszont lesz felmentésem, biztos nem fogok olyan feladatokat csinálni, amitől fáj a lábam. Futni és ugrálni biztos nem fogok. És remélem lesz, mert már egy negyed órás séta is kikészít.

A válaszokat pedig köszönöm.:)

2010. ápr. 9. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!