Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyes országokban 1-10ig...

Ha egyes országokban 1-10ig van osztályzás, de az 1,2,3,4 az bukásnak számít, annak mi értelme van?

Figyelt kérdés
Szóval sose értettem meg azt, hogy egyes országokban több jegy is bukásnak számít. Akkor az úgy miért jó? Mármint nekem nem javítaná a kedvem hogy huh csak egy kicsit buktam meg
2016. jan. 24. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Mutatja, hogy csak kicsit, vagy nagyon hülye vagy-e :D

Annak mi értelme, hogy a 2, 3, 4, 5 jegyekkel itthon átmész? Miért nem elég egy igen/nem páros? :P

2016. jan. 24. 22:51
 2/4 A kérdező kommentje:

azért a 2-3-4-5 az már más, értékmutató

de ha az 1-2-3-4 az bukást jelent akkor szerintem az emberek jórészének már mindegy hogy kicsit bukott vagy sem (persze általánosban megértem, mert akkor nem minden elégtelen jelent ismétlést, de egy egyetemen pl, ahol az elégtelen már zh ismétlést jelent, ott egyáltalán nem tudok különbséget tenni egy gyenge elégtelen és egy erős elégtelen között)

amúgy nekem még egyik tanárom mondta egyik osztálytársamnak, hogy "a xy egyese és a te egyesed között rengeteg különbség van, mivel xy egyese mögött kemény munka van" :DDD na ilyenkor pl mutathat különbséget, hogy ő egy 'erős' egyessel bukik, míg a másik szimplán sík buta

2016. jan. 24. 23:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Átlagszámításnál nem mindegy.

A bukásnál már mindegy, de évközi jegyeknél számít, hogy mennyire elégtelen a munkád.

Illetve ha 50% az elégséges ponthatára, akkor a jegyek átlagolása nem vezet nagyon más eredményre, mint a pontszámok átlagolása.

Nálunk ha négy feladatból valaki csak egyet csinál meg (de azt tökéletesen), akkor ha ez négy röpdolgozat, akkor 5-1-1-1, átlaga 2,0. Ha témazáró, és egyben osztályozzák, akkor 25% elégtelen.

Romániában (ha jól tudom) 10-1-1-1, átlag 3,25, azaz 3-as típusú elégtelen az átlag. Egyben, témazáróként osztályozva szintén kb. 3-as.

2016. jan. 25. 11:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Jobban tükrözi a tudásod , ha szélesebb a skála, (pontosabb képet ad) de van egy bizonyos szint, amit teljesíteni kell, és azt ők húzzák meg azt a vonalat, csak föntebbre húzták, mint a 2-es számjegy/ érdemjegy. Szerintem ezért. Van egy szint szerintem, ami alatt még "alig van tudásod", és akkor a "legalapabb alatt" meg nem akarják elfogadni. Ez pl olyan, minthogy pl a 49 % hiába több mint a semmi, de ők pl 50-től adják a 2-est. A 2,3,4 "10-es rendszerben" a leheletnyivel több, mint a semmi, az 5-re meg már azt mondják, hogy "valami". Szóval szerintem így van, én így gondolom.
2016. jún. 6. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!