Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi értelme a sulinak? Egyre...

Mi értelme a sulinak? Egyre rosszabbul megy a tanulás.

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelmét nem látom annak hogy azt tanuljam amit tanulok, márpedig MUSZÁJ és nincs semmi motivációm. Amikor feladnak valami hosszabb anyagot csak szenvedek vele, megpróbálom lejegyzetelni, kihúzni stb. de alig bírom a fejembe verni. Én azt hittem normális amikor egy hasonlót én pl. másfél óráig tanulok, de azt osztálytársaim mind azt mondják hogy nekik csak fél óra volt vagy 2x elolvasták és kész. Nem vagyok én rossz tanuló, eddig szinte mindig kitűnő voltam, de kezdem úgy érezni hogy nem megy a tanulás, sokkal több idő, folyamatosan nyűglődöm vele, semmi motiváció és egyre több a négyesem, órán "alszom" sosem vagyok kipihent, de nem vagyok képes korábban lefeküdni sem.Egyszerűen belefáradtam az egészbe. Nem szeretném hogy emiatt rosszabbodjanak a jegyeim, de ez még mindig nem elég ösztönző és úgy tűnik ez lesz. Én igyekszem de...nem bírom. Mi lesz velem ezek után?! A suli egyre csak nehezebb lesz! Valami tanácsot kérnék ami segít koncentrálni, vagy választ arra hogy mi értelme ennek a egész oktatási rendszernek? Segítség!(goromba kommentelők kíméljetek)

2016. jan. 5. 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Értelme nem sok van, az emberek elvették egymástól az életet. Fiatal korodban ülj fölöslegesen a suliban, felnőtten pedig legyél fölöslegesen a munkahelyen.
2016. jan. 5. 17:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit érettségiig megtanulsz, az nagyjából az általános műveltség. El lehet élni nélküle, de valójában ha bármiben fejlődni akarsz még, akkor jó, ha stabil alapod van. Szerintem ezért éri meg csinálni.

Ha nem köt le, akkor ez ellen kell tenni valamit. Elsőre a sport jutott eszembe: mennyit mozogsz naponta? Valószínűleg ha azon emelsz, akkor az alvással sem lesz problémád.

2016. jan. 5. 17:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Minden nap van egy másfél órás röplabda edzésem de ettől nem megy könnyebben az alvás :-(
2016. jan. 5. 19:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából az a baj (alvást illetően) hogy estére élénkülök fel. (Amúgy meg edzésen kívül egész nap zombi vagyok)
2016. jan. 5. 20:09
 5/5 anonim ***** válasza:
14%

Olyan nincs, hogy muszáj, semmi sem kötelező. Megvan, hogy hány év a tankötelezettség, onnantól kezdve elmehetsz dolgozni.

Másrészt magadnak tanulsz, nem a tanárnak, meg nem a szülőknek, hanem kizárólag saját magadnak! Persze ahhoz és még sok mindent meg kéne tanulnod, hogy ez mit jelent egyáltalán. De majd rájössz idővel, mert az életben semmit nem tesznek eléd, hanem mindenért meg kell (valakinek) keményen dolgozni.

Egyébként meg saját véleményem, hogy inkább örülni kéne, és megbecsülni, hogy egyáltalán lehetőséged van/volt tanulni, mert az állam fizeti, sok helyen erre mégcsak lehetőség sincs.

2016. jan. 5. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!