Miért nézik le a Bölcsészeket?
"Pedig a tanárok egy részét is ott képzik"
Belegondolva, hogy mekkora agyatlan értelmetlen baromságokat oktatnak irodalomból és mennyire nincs értelme a történelem oktatásnak az internetkorában pláne úgy, hogy a világot jelenleg ténylegesen érintő eseményekig el sem jutnak a diákok, úgy gondolom, hogy ez csak ront a helyzeten. A nyelv az hasznos lenne, de én elit gimiben olyan sz.r nyelvtanárokkal találkoztam, hogy az hihetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a bölcsész tárgyak, a jóval értelmesebb reál tárgyaktól veszik el az időt és az energiát.
Habár tudtommal pár éve a tanárokat külön képzik, tehát a BTK a pszichológiát és a nyelvszakokat leszámítva teljesen értelmetlen kar lett.
"Én olyanokat hallottam, hogy egy bölcsész szakot bárki el tud végezni"
Ez így nem igaz. Bárki, aki sokat tud agyatlanul seggelni.
összetett kérdés:
1, a bölcsészeket nagyrészt olyanok szidják, akiknek nincs diplomája, vagy frusztrált reál szakosok
2, ( bocs, ha kicsit OFF lesz) a reál szakosok nagy része „hasznos robot”, igazi érzelmi analfabéta szakbarbár, akik a szakterületükön kívül nem nagyon tud máshoz hozzászólni, az szociális és érzelmi képességeik nagyon fejletlenek.
az sem véletlen, hogy a matektanárok nagy része buktatással és keménykedéssel akarja bizonyítani, hogy mennyire fontos tárgy a matek – kisebbrendűségi komplexus
ráadásul vedd hozzá, hogy ők azok, akinek rossz jegyeik voltak irodalomból vagy töriből,
a reál szakosok tudását nem tekintik az általános műveltség részének (még egy dolog, ami frusztrálhatja őket), azt sem emésztik meg könnyen, hogy olyan dolgot tanulnak/tanítanak, ami a elgtöbb embert nem érdekli. mert pl. matekből az alapműveleteken kívül az emberek nagy része semmit nem használ, addig az irodalom, a művészetek „élni segítenek”, formálják a személyiséget, elgondolkodtatnak stb.
3, az emberek nagy része buta Magyaországon, azt hiszi, csak az hasznos, amit meg lehet építeni, ami kézzel fogható, nem tartják sokra mondjuk gyógypedagógusok vagy művészettörténészek munkáját.
4, a bölcsész szakoknál nem annyira behatárolt, h utána milyen területeken helyezkedhetsz el, így az egyszerű emberek szemében felesleges, hiszen sokan NEM PONTOSAN azt a munkát végzik, a végzettségüknek megfelelő- tehát a bölcsész szakoknak nincs konkrét határvonala
5, tudatlanság - a bölcsészeket szidó embereknek általában fogalma sincs, mit is tanul egy bölcsész, vagy hogy milyen szakok tartoznak a bölcsész szakok közé. arról nem beszélve, hogy a bölcsészeket szidó emberek azzal vádolják a bölcsészeket, hogy csak magolnak ( ugye nem ártana tudni, mit is jelent a ’magolni’ a szó), ami szintén nem igaz, hiszen a bölcsészek zöme nem magol, hanem érti és értelmezni is, amit tanul, ráadásul a szövegértésük is nagyon jó
„Én olyanokat hallottam, hogy egy bölcsész szakot bárki el tud végezni”
ez a mondat meg teljesen értelmetlen. a bölcsész szakok között is óriási különbségek vannak.
megnéznék egy mérnökhallgatót régész szakon:) mindegy, nyilvánvaló, hogy nem tudna mindenki bármilyen bölcsész szakot, ez csak 1 a szokásos közhelyes ostobaságok közül.
összegezve: az egésznek bölcsészszidás kisebbrendűségi komplexusosból és a tudatlanságból fakad
A nagy bölcsész kirohanásodban pontosan megfogalmaztad a kritikákat amiért a bölcsészeket lenézik. (a gyógytornász meg nem bölcsész)
Igazából a bölcsészek szoktak azok lenni, akik ha spektrum meg discovery szintnél komolyabban kéne hozzászólni a tudományokhoz, akkor elkezdenek mentegetőzni, hogy jajj nekem nem megy a matek meg ez meg az. Érdekes módon az emberek többségének már érettségire matek magán tanár kell, és nem a sok "biorobotnak" töri-magyar korrep. Az általános műveltséget tehát mégis csak könnyebben sajátították el, mint a bölcsészek a nem saját területet.
Minden alapműveletekre épül megsúgom, csak a technika a nem mindegy, hogy a húszéves lakástörlesztődet marha sok számolással, vagy egy képlettel kapod meg...
Vagy lehet tippszmikszülni, hogy hány éves megtakarítás kell ehhez meg ahhoz, vagy használhatod a logaritmust.
Már nincs is logarléc, csak beírod hogy akármilyen alapú logaritmus akármi. Nem kifogás...
Mesélj róla mennyire gondolkodtat el a gimis irodalom... Pont, hogy tudománytörténeti jelentőségű műveket kell elemezni, nem a válaszd ki amit elő akarsz adni téma. Töriből meg pont a bölcsészek közül kerültek ki valamiért a pilisi szívcsakra asztrállovagjai, és ők találják meg minden évben kétszer Petőfit, nem unatkozó mérnökökből.
Te magad írod, hogy a bölcsészek nem azon a szakterületen dolgoznak, amit végeztek, és még a "mások" a tudatlanok, hogy nem tudják, hogy mit tanulnak a bölcsészkaron.
Mit tanulnak hát? Mert ezek szerint azt biztosan nem, amilyen pozícióban dolgoznak.
Egy helyen van létjogosultsága a bölcsészeknek. A mérnök cégnél, ahol nem akarnak egy csomó pénzt költeni egy angolul és németül beszélő mérnökre, mert nagyon drága egy olyan, de azért a biorobotok papírjait valakinek tologatni kéne. (persze egyébként nem mérnök fizetésért, mert sem a számvitelhez, sem a mérnökségi feladatokhoz lövése sincs). 130 nettóért egy akárki aki beszél egy-két idegen nyelvet... Még egy műszaki manager se megy el ennyiért.
De egyébként többnyire közmunkások a manapság végzett bölcsészek, és idegenvezetnek a marha színvonalas futottak még múzeumokban.
Bölcsész öntudat... Még maguk se tudják mit tanulnak, de mások szégyeneljék el magukat ha ezt kimondják.
Azért mindenki nem tudja elvégezni
Van ott is pár nehéz meg szivatós szak (régészet, francia)
Van azért néhány hasznos szak is ott
Pl. levéltár, muzeológus, könyvtáros
Attól, hogy egy szak nehéz, még nem lesz keresett. És jól keresni sem igazán fog vele senki.
A könyvtár meg a muzeológia... Ha valaki nem a nemzetiben dolgozik kb nagyon nívótlan a dolog.
Amúgy elmondom, hogy modern régészet nincs a buta mérnökök térképező és analizáló gépei nélkül. Kivéve itthon, mert nincs rá pénz :).
De azért játsszad csak a ludditát, hogy a bölcsészek teremtik az értéket.
sehol nem írtam olyat, hogy a gyógytornász bölcsész lenne, 2 olyan foglalkozást hoztam példának, amit az emberek többsége nem ismer és nem tart sokra, az egyik a gyógypedagógus volt.
„De egyébként többnyire közmunkások a manapság végzett bölcsészek, és idegenvezetnek a marha színvonalas futottak még múzeumokban. „
:)
pont ezért írtam, h tudatlanságból fakad, lerí rólad, hogy egy statisztikát sem néztél meg, csak ideokádod a butaságaidat. ha ettől jobban alszol, hát legyen..
de másik válaszoló se semmi: ja, régészek diplomás sírrablók, aztarohadt. mindegy, nem vitázni jöttem, se provokálni, a kérdezőnek írtam le a véleményem, sajnálom, ha vki ezt nem tudja feldolgozni ( nyilván ez is azt cáfolja, amit írtam, h frusztráltak a reálosok:) szóval nem dolgom egyenként megcáfolni ezt a sok butaságot, amit írtatok.
részemről ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!