Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nézik le a Bölcsészeket?

Miért nézik le a Bölcsészeket?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 18:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
25%

"Pedig a tanárok egy részét is ott képzik"

Belegondolva, hogy mekkora agyatlan értelmetlen baromságokat oktatnak irodalomból és mennyire nincs értelme a történelem oktatásnak az internetkorában pláne úgy, hogy a világot jelenleg ténylegesen érintő eseményekig el sem jutnak a diákok, úgy gondolom, hogy ez csak ront a helyzeten. A nyelv az hasznos lenne, de én elit gimiben olyan sz.r nyelvtanárokkal találkoztam, hogy az hihetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a bölcsész tárgyak, a jóval értelmesebb reál tárgyaktól veszik el az időt és az energiát.

Habár tudtommal pár éve a tanárokat külön képzik, tehát a BTK a pszichológiát és a nyelvszakokat leszámítva teljesen értelmetlen kar lett.

2015. máj. 24. 20:15
 12/32 anonim ***** válasza:
28%

"Én olyanokat hallottam, hogy egy bölcsész szakot bárki el tud végezni"

Ez így nem igaz. Bárki, aki sokat tud agyatlanul seggelni.

2015. máj. 24. 20:16
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

összetett kérdés:

1, a bölcsészeket nagyrészt olyanok szidják, akiknek nincs diplomája, vagy frusztrált reál szakosok

2, ( bocs, ha kicsit OFF lesz) a reál szakosok nagy része „hasznos robot”, igazi érzelmi analfabéta szakbarbár, akik a szakterületükön kívül nem nagyon tud máshoz hozzászólni, az szociális és érzelmi képességeik nagyon fejletlenek.

az sem véletlen, hogy a matektanárok nagy része buktatással és keménykedéssel akarja bizonyítani, hogy mennyire fontos tárgy a matek – kisebbrendűségi komplexus

ráadásul vedd hozzá, hogy ők azok, akinek rossz jegyeik voltak irodalomból vagy töriből,

a reál szakosok tudását nem tekintik az általános műveltség részének (még egy dolog, ami frusztrálhatja őket), azt sem emésztik meg könnyen, hogy olyan dolgot tanulnak/tanítanak, ami a elgtöbb embert nem érdekli. mert pl. matekből az alapműveleteken kívül az emberek nagy része semmit nem használ, addig az irodalom, a művészetek „élni segítenek”, formálják a személyiséget, elgondolkodtatnak stb.

3, az emberek nagy része buta Magyaországon, azt hiszi, csak az hasznos, amit meg lehet építeni, ami kézzel fogható, nem tartják sokra mondjuk gyógypedagógusok vagy művészettörténészek munkáját.

4, a bölcsész szakoknál nem annyira behatárolt, h utána milyen területeken helyezkedhetsz el, így az egyszerű emberek szemében felesleges, hiszen sokan NEM PONTOSAN azt a munkát végzik, a végzettségüknek megfelelő- tehát a bölcsész szakoknak nincs konkrét határvonala

5, tudatlanság - a bölcsészeket szidó embereknek általában fogalma sincs, mit is tanul egy bölcsész, vagy hogy milyen szakok tartoznak a bölcsész szakok közé. arról nem beszélve, hogy a bölcsészeket szidó emberek azzal vádolják a bölcsészeket, hogy csak magolnak ( ugye nem ártana tudni, mit is jelent a ’magolni’ a szó), ami szintén nem igaz, hiszen a bölcsészek zöme nem magol, hanem érti és értelmezni is, amit tanul, ráadásul a szövegértésük is nagyon jó

„Én olyanokat hallottam, hogy egy bölcsész szakot bárki el tud végezni”

ez a mondat meg teljesen értelmetlen. a bölcsész szakok között is óriási különbségek vannak.

megnéznék egy mérnökhallgatót régész szakon:) mindegy, nyilvánvaló, hogy nem tudna mindenki bármilyen bölcsész szakot, ez csak 1 a szokásos közhelyes ostobaságok közül.

összegezve: az egésznek bölcsészszidás kisebbrendűségi komplexusosból és a tudatlanságból fakad

2015. máj. 25. 06:42
 14/32 anonim ***** válasza:
2%

A nagy bölcsész kirohanásodban pontosan megfogalmaztad a kritikákat amiért a bölcsészeket lenézik. (a gyógytornász meg nem bölcsész)

Igazából a bölcsészek szoktak azok lenni, akik ha spektrum meg discovery szintnél komolyabban kéne hozzászólni a tudományokhoz, akkor elkezdenek mentegetőzni, hogy jajj nekem nem megy a matek meg ez meg az. Érdekes módon az emberek többségének már érettségire matek magán tanár kell, és nem a sok "biorobotnak" töri-magyar korrep. Az általános műveltséget tehát mégis csak könnyebben sajátították el, mint a bölcsészek a nem saját területet.

Minden alapműveletekre épül megsúgom, csak a technika a nem mindegy, hogy a húszéves lakástörlesztődet marha sok számolással, vagy egy képlettel kapod meg...

Vagy lehet tippszmikszülni, hogy hány éves megtakarítás kell ehhez meg ahhoz, vagy használhatod a logaritmust.

Már nincs is logarléc, csak beírod hogy akármilyen alapú logaritmus akármi. Nem kifogás...

Mesélj róla mennyire gondolkodtat el a gimis irodalom... Pont, hogy tudománytörténeti jelentőségű műveket kell elemezni, nem a válaszd ki amit elő akarsz adni téma. Töriből meg pont a bölcsészek közül kerültek ki valamiért a pilisi szívcsakra asztrállovagjai, és ők találják meg minden évben kétszer Petőfit, nem unatkozó mérnökökből.

Te magad írod, hogy a bölcsészek nem azon a szakterületen dolgoznak, amit végeztek, és még a "mások" a tudatlanok, hogy nem tudják, hogy mit tanulnak a bölcsészkaron.

Mit tanulnak hát? Mert ezek szerint azt biztosan nem, amilyen pozícióban dolgoznak.

Egy helyen van létjogosultsága a bölcsészeknek. A mérnök cégnél, ahol nem akarnak egy csomó pénzt költeni egy angolul és németül beszélő mérnökre, mert nagyon drága egy olyan, de azért a biorobotok papírjait valakinek tologatni kéne. (persze egyébként nem mérnök fizetésért, mert sem a számvitelhez, sem a mérnökségi feladatokhoz lövése sincs). 130 nettóért egy akárki aki beszél egy-két idegen nyelvet... Még egy műszaki manager se megy el ennyiért.

De egyébként többnyire közmunkások a manapság végzett bölcsészek, és idegenvezetnek a marha színvonalas futottak még múzeumokban.

Bölcsész öntudat... Még maguk se tudják mit tanulnak, de mások szégyeneljék el magukat ha ezt kimondják.

2015. máj. 25. 12:58
 15/32 anonim ***** válasza:
83%

Azért mindenki nem tudja elvégezni

Van ott is pár nehéz meg szivatós szak (régészet, francia)

2015. máj. 25. 13:01
 16/32 anonim ***** válasza:
83%

Van azért néhány hasznos szak is ott

Pl. levéltár, muzeológus, könyvtáros

2015. máj. 25. 13:05
 17/32 anonim ***** válasza:
0%

Attól, hogy egy szak nehéz, még nem lesz keresett. És jól keresni sem igazán fog vele senki.

A könyvtár meg a muzeológia... Ha valaki nem a nemzetiben dolgozik kb nagyon nívótlan a dolog.

2015. máj. 25. 13:08
 18/32 anonim ***** válasza:
0%
Van ott is pár nehéz meg szivatós szak (régészet). És amennyire szivatós annyira értelmetlen is. A régészek csak kárt csinálnak, és hátráltatják más emberek munkáját, mert ki akarnak rabolni három sírt, meg meg akarnak menteni két törött cserepet egy építési területen. A régész gyakorlatilag diplomás sírrabló. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én úgy gondolom, hogy a csontjaim halálom után maradjanak a földben.
2015. máj. 25. 13:10
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy elmondom, hogy modern régészet nincs a buta mérnökök térképező és analizáló gépei nélkül. Kivéve itthon, mert nincs rá pénz :).

De azért játsszad csak a ludditát, hogy a bölcsészek teremtik az értéket.

2015. máj. 25. 13:14
 20/32 anonim ***** válasza:
76%

sehol nem írtam olyat, hogy a gyógytornász bölcsész lenne, 2 olyan foglalkozást hoztam példának, amit az emberek többsége nem ismer és nem tart sokra, az egyik a gyógypedagógus volt.

„De egyébként többnyire közmunkások a manapság végzett bölcsészek, és idegenvezetnek a marha színvonalas futottak még múzeumokban. „

:)

pont ezért írtam, h tudatlanságból fakad, lerí rólad, hogy egy statisztikát sem néztél meg, csak ideokádod a butaságaidat. ha ettől jobban alszol, hát legyen..

de másik válaszoló se semmi: ja, régészek diplomás sírrablók, aztarohadt. mindegy, nem vitázni jöttem, se provokálni, a kérdezőnek írtam le a véleményem, sajnálom, ha vki ezt nem tudja feldolgozni ( nyilván ez is azt cáfolja, amit írtam, h frusztráltak a reálosok:) szóval nem dolgom egyenként megcáfolni ezt a sok butaságot, amit írtatok.

részemről ennyi.

2015. máj. 25. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!