Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézik le az emberek a...

Miért nézik le az emberek a bölcsészeket?

Figyelt kérdés
2010. aug. 21. 13:06
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
70%

mert ők maguk a primitívek, lenézni valóak

nélkülük sehol nem lennének

2010. aug. 21. 13:52
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
miért is kell kitörölni a korrekt válaszokat?
2010. aug. 21. 13:59
 3/24 anonim ***** válasza:
83%

Mert fogalmuk sincs, hol lehet felhasználni azt a tudást, hogy hol lehet elhelyezkedni vele, mert nem lehet 1-2 konkrét munkahelyet mondani (mint pl. tanár-iskola, orvos - kórház).

Amúgy a fanyalgóknak csak annyit tudok mondani, hogy nem, nincsenek ma már egyetemi tanárok bölcsész szakokon, nincsenek tudományos akadémia-tagok sem, nincsenek muzeológusok, könyvkiadók - ezek már kihaltak...

2010. aug. 21. 14:04
 4/24 anonim ***** válasza:
20%

Milyen társadalmilag hasznos munkát végez egy bölcsész?

Amúgy én nem nézem le őket, de tapasztalatom szerint azok az emberek mennek bölcsésznek akik hülyék a matekhoz, de azért diplomát akarnak.

2010. aug. 21. 14:05
 5/24 anonim ***** válasza:
83%

ja, vagy tanárok akarnak lenni egy olyan világban, ahol utána olyan embereket tanítanak majd, akik kitalálnak vmi hülyeséget, aztán azt hajtják

aláírom, h nem kevés olyan bölcsészhallgató van, aki nagy valószínűséggel azért jelentkezett bölcsészkarra, mert nem tudott jobb helyre, az adott tárgyat meg szerette

ha nem megy tovább az alapképzésnél, akkor valóban nem sokat ér majd a diplomája

meg köztük is akad - nem kevés -, aki elszántan dolgozik, h később lehessen belőle vki (nem mekis kiszolgáló)

arról nem beszélve, h aki tanár vagy tolmács-fordító szeretne lenni, az először bölcsész kell, h legyen

2010. aug. 21. 14:12
 6/24 anonim ***** válasza:
67%

Valahol a gyk-n olvastam egy választ olyantól, aki bölcsészeti informatikát, vagy nyelvészeti informatikát, vmi hasonlót tanult, bölcsészként és ők pl. lefordítják a programokat - ez nem hasznos?

A történész nem hasznos?

Egy fejlett országban nem csak orvos, tanár (hopp, bölcsész, legalábbis az új rendszerben...), útépítő, meg hasonló kell...Ráadásul ott van a sok tolmács, bölcsészek. A magyar, töri, művészet... szakosok, akik írják, lektorálják a tankönyveket...Csak gondolkodni kell és találsz hasznos munkát. Ha az írók, költők, vagy akár papok (bár ez nem bölcsészet) munkája nem hasznos, miért léteztek mindig is? Minek írtak mindenféle műveket, minek írta Anonymus a Gestát? Igenis fontos a történelem, hogy tudd, mikor hogyan vezették az országokat pl., és abból lehet tanulni. Ott vannak a politikai beszédek, egyéb helyeken elmondott beszédek...azokat is meg kell írni valakinek, jobb helyeken egy olvasott, tanult bölcsész, akinek van fogalma a retorikáról. Ezt akár reklám célokra is fel lehet használni, írni egy meggyőző leírást valamilyen szolgáltatásról, vagy nem tudom, valami nagyobb dologra gondolok, nem egy samponra...ezzel is fejlődhet egy cég, ha meg fejlődik a cég, van új munkahely.

Egy bölcsész-gazdasági diploma kombóval el lehet helyezkedni gazdasági cégnél, de olyan munkahelyen, ahol kihasználja a dolgozó a bölcsész szakon szerzett képességeit (kommunikáció, retorika üzletfelek meggyőzésénél, szerződéskötéskor, külföldi anyavállalattól szerzett anyagok lefordítása - ide nem is kell nyelvszak, egy magyar szakon is tanítanak ha nem sima, de műfordítást, vagy kihasználhatja a nyelvtudást, mondjuk ha tanult svédül akár választható tárgyként és elhelyezkedik pl. az ikeánál...).

Van benne fantázia, hasznos dolgokat is lehet vele kezdeni.

Egyébként miért nem hasznos pl. a művészettörténet? Ha már elkészítette valaki azt a nagy festményt, akkor becsüljük már meg, tartsuk tiszteletben, őrizzük meg, ehhez pedig szaktudás kell.

Mi itt nem egy Fekete-Afrika országaihoz hasonló helyen élünk, ahol ezek a dolgok akár feleslegesek is lehetnek, mert ott tényleg a gyógyítás, meg ilyesmi kell.

Orvosból van elég, ehhez elhivatottság is kell, nem mehetek bölcsészet helyett oda. Ha én már gimiben sem voltam ász matekból, nem mehetek műszaki, gazdasági pályára szenvedni. Mit ér műszaki diploma kettesekkel? Talán azzal el lehet helyezkedni? Szerintem úgy nem ér többet egy bölcsész diplománál, de utóbbival legalább nem szenvedtem 3/5 évig, hanem olyat tanultam, ami érdekel, élveztem az egyetemet, ha pedig találok munkát, örömöm lesz benne. Lehet, hogy kettes műszaki diplomával is találok...de ez esetben talán én fogom eltartani a pszichológusokat, mert boldogtalan leszek.

2010. aug. 21. 14:27
 7/24 anonim ***** válasza:

Egyébként nekem van okj-szakmám és tudok 1-2 ritka nyelvet 2 világnyelv mellett, szóval ha minden kötél szakad, recepción, utazási irodában lehet esélyem.

A bölcsészet mellett pedig el akarok végezni egy másik szakot is, ami azért érdekel, és jobbak a kilátások, meg "hasznosabb" is...de a bölcsész szakomban szeretnék persze elsősorban elhelyezkedni persze, viszont ez mellett szerintem lehet bírni másik egyetemet is, lehet, hogy azzal is szenvedek, ha mégis gazdasági szakot választok, de legalább megadtam magamnak az esélyt, hogy az általam legjobbak szeretett szakmában tudjak majd elhelyezkedni.

Hadd menjen már mindenki oda, ahová akar.

Egyébként gazdaságon, turizmuson is rengeteg olyan van, akit nem érdekel, és nem a szak hasznos volta érdekel...Azzal meg senki nem jár jól, ha egy hanyag orvos, ápoló lát el minket (van ilyen rengeteg), vagy egy hozzá nem értő kémikus felrobbantja a fél kerületet (bocs sarkítás, de csak példa volt).

2010. aug. 21. 14:35
 8/24 anonim ***** válasza:

14:35 : Te hol tanulsz, és milyen szak/szakirány? Egyébként igazad van, én is így gondolom. Attól, hogy nem megy a matek másban lehetek jó. Valakinek meg a nyelvtanulás nem megy, vagy a törivel vannak nehézségei. Mindenkit más érdekel szerintem.

17/L

2010. aug. 21. 14:59
 9/24 anonim ***** válasza:
67%
Pázmány - magyar:)
2010. aug. 21. 15:23
 10/24 anonim ***** válasza:
Én elismerem, hogy nagy a tudásuk, de a bölcsészek nem nagy aránya lesz olyan, aki értéket is teremt.
2010. aug. 21. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!