Mit esznek az emberek annyira a színészekben és az énekesekben?
Tiniknél még elmegy az ilyen, mert hát ugye tinik. De akadnak ilyenek a felnőttek között is. Ez szerintem egyfajta megszállottság lehet náluk, mert a valódi életükben nem találnak semmi fontosat, érdekeset.
Na mondjuk nekem az volt a csúcsok csúcsa, amikor a Dallasban meghalt Bobby Ewing, és Amerikában egy nő öngyilkos lett emiatt. (na lehet, hogy többen is, de erről az egyről hallottam)
"Hogy tud valaki azért öngyilkossági kísérletet végrehajtani, mert pl. a kedvenc színésze nem kapott Oscart?"
Azért az ilyen emberek nyilván nem normálisak(mármint a fent említett példa). Még tinikorban elmegy a nagyfokú rajongás, de nekem az már nagyon fura, mikor felnőtt emberek ilyenek, vad idegen emberkért olyan szinten tudnak rajongani. Igazából biztos ennek is megvan a maga pszichológiai háttere, amiért szüksége van az életében egy ilyen kapaszkodóra, csak mivel én ennek nem érzem szükségét nem tudom megérteni.
ava87 Arról nem hallottál, hogy itt meg Esmeralda szemműtétjére rendeztek gyűjtést?
A külföldi (nyugati-amerikai) színészek nyitottabb életet élnek, közel sem olyanok mint a magyarok. Itt is van egy-kettő, de nincs meg az a közvetlenség, akarat, stb.
Bele lehet szeretni egy karakterbe, a másik, hogy el lehet ismerni valakinek a tehetségét. ÉN ez utóbbit képviselem, és olvadni tudok egy-egy pasasért, pláne mikor jót hallok róla. A nevelés fontos kérdés ez esetben is. Ha nincs nevelés, a TV nevel. Ő lesz az igazi.
Dehogy nem hallottam, emlékszem is rá. Állítólag anno még Isaurának is gyűjtöttek itthon.
De amúgy szerintem ez a túlzott rajongás nem újkeletű, nézzünk csak megy egy-két Beatles vagy Elvis koncertfelvételt, ahogy hisztériás állapotban sikítoznak az (általában nőnemű) rajongók.
Én például semmit, és soha nem is értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülöttök. DE nem csak színészek és énekesek lesznek sztárok. (Örülök, hogy a kérdező nem a média sulykolta, pongyola celeb kifejezést használta.)
Sztár az lesz aki hosszú ideig szerepel a köztudatban. (Ennek legjobb módja, ha benne vagy a TV-ben)
Elég sok, és elég eltérő fokozatok vannak.
Egy jó művész (színész, énekes, zenész) olyan érzéseket tud okozni, amit más nem. Ettől nagy. És ezért szeretik, tisztelik őket sokan.
Másrészt ők is emberek, nem egyformák, van, akinek fejébe száll a dicsőség, van aki elrejtőzik előle. Az igaziaknak tartásuk van.
De ez a szeretet és tisztelet egyben azt is jelenti, hogy az emberek tódulnak az előadásaikra, tehát sok pénzt hoz a dolog. A média felkapja őket, közvetít, még több pénz.
Ez egyes művészeket megszédít, mert több a felhajtás, mint amekkora a művészetük. Ugyanakkor egyre több ember ismeri meg őket, egyre többen akarják látni, hallani őket, ami további hatalmas pénzeket gerjeszt.
Ez olyan jó üzlet, hogy a média és a reklámipar rájött, nincs szükség nagy művészre, gyártani is lehet "ilyent". Kis közvélemény-kutatás, mire harap a nép, egy gyengécske forgatókönyv, és készen vannak a győzikék, alekoszok és egyéb celebek (nem művészek, mesterséges hírességek). Jó nagy hírverés, pénzért bármire kaphatók emberek a saját gyengeségeik kibeszélésétől a nyilvános szeretkezésig. Az igazi művész és a celeb között az a különbség, hogy az utóbbit a média elhajítja, ha nincs már benne pénz, és a kutyát se érdekli, ha az illető öngyilkos lesz a változástól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!