Minek köszönhető a fiatalok egyre nagyobb részének radikalizálódása?
Sokszor hallani, hogy folyamatosan és durvább mértékben növekvő probléma ez.
De mi ennek az oka?

De amolyan általános nemzetközi tendenciaként olvastam, hogy állítólag a lányok a liberalizálódás felé tolódnak egyre nagyobb %-ban, míg a fiúkra egyre inkább a (szélsőjobbos) radikalizáció jellemző.
Jó kérdés, hogy médiatartalmak nélkül is így értendő és így lenne vagy kifejezetten azok váltják ki ezt a jelenséget?
#2 - igen, sajnos ezzel egyetértek, de azt olvastam, hogy nem csak magyar jelenség. az más kérdés, hogy nálunk hatványozottabban jelentkezik.
# 3- mármint mi a Fókuszcsoport pl? megvallom, én őket el se tudom helyezni igazából, mert eléggé egyveleg.
#4 - ez nagy baj igen, és szted sok az ilyen ember? mármint a népességen belül %-ban vajon mennyien élnek így elszigetelve a világ híreitől és csak a propanandát megkajálva egyetlen igazságként? elvéghre ott is van internet, angolul ott is lehet tudni, ott is tudna tájékozódni egyéb külföldi médiából ... szóval mi az oka annak, ha mégse?
# 5 - ez egy nagyon jó ötlet, és én is így vagyok vele, csak maga a jelenség azt hiszem pont meg is mutatja, hogy majdnem felesleges. hiszen ha fogalmuk nincs semmiről, az pont azt jelenti, hogy pl a mi tartalmunkat se fogyasztaná. vagy hogy lehetne eljutni hozzájuk?
én tapasztalatból annyit látok, hogy valóban vannak meglepően szélsőséges gondolkodású fiatalok és el nem tudom képzelni, honnan veszik a világképüket, állítólag ennek kialakulásában nagy szerepe van a mindennapos valóságból való kiábrándultságnak.
(de olyannyira szélsőségesek, hogy ők azok, akik szerint pl egyenesen kasztrálni kellene a melegeket "a nemzet védelme érdekében", stb, tehát ezt a szintű szélsőségességet értem)
És mi lehet a nemek közti különbség oka? Merthogy állítólag az is jelentős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!