Stewardess szeretnék lenni! Mondanátok véleményt?
18 éves vagyok most fogok érettségizni..Illetve más fel év múlva. Stewardess szeretnék lenni.
Már kb 6 éve ez az egyik álmom.
Nagyon szeretem az idegen nyelvet főleg az angolt,épp ezért most fogok márciusban ha minden jól megy előre hozott érettségit tenni belőle,és aztán utána pedig 1 évem lesz a nyelvvizsgára.
Tudom mennyire strapás lehet ez a munka és nagyjából tisztában vagyok a követelményekkel is és mindennel,de örülnék ha valaki aki mélyebben benne van ezekben a dolgokban azért tudna nekem pár "jótanácsot" adni.Nagyon sokat gondolkodtam már hogy minek tanuljak tovább de egyszerűen semmi nem érdekel ezen kívül és a nyelvérzékemen kívül semmi más erősségem nincs amire lehetne alapozni bármit...
Szóval tudna valaki bármilyen tanácsot adni ezzel a munkával kapcsolatban?
Köszi előre!
18/L
Nekem nagyon tetszik ez a szakma.Mindennel úgy ahogy van.
Biztos fárasztó meg rosszul is lehet valaki... de ezt egy stewardessnél nyilván letesztelik a tanfolyamokon.
Amit én néztem ott Bécsben van gyakorlatuk havi 2 azthiszem
Stressztures, monotonitas elviselese
Ket nyelv ismerete
Emberek szeretete, segiteni akaras.
Szia!
Én légiutaskísérő vagyok. Mint ahogyan azt már többen leírták, csak az angol nem elég. Minimum 2 idegennyelv kell ahhoz, hogy egyáltalán szóba álljanak veled. És a többi idegennyelv csak növeli az esélyedet. Van még másfél éved, de érettségi után nem akarsz továbbtanulni?! Ezt a munkát nem végezheted nyugdíjig, csupán kb 40 éves korodig. Utána, ha nincs diplomád akkor nem fogsz tudni nagyon sehol elhelyezkedni. A legtöbb légitársaság felajánlja, hogy dolgozhatsz náluk továbbra is földi személyzet, vagy irodai munkásként, de a fizetés már gyérebb. A másik dolog, hogy a fiatalabb 18 éves jelentkezőket általában elutasítják. 20 éves kor felett célszerű jelentkezni, az alatt sajnos nincs sok esélyed. Egyébként, ha nincs diplomád nagy valószínűséggel nem fognak felvenni, mert a jelentkezők többsége rendelkezik diplomával. A pedagógiai és turizmuson szerzett felsőfokú végzettség plusz előnyt jelenthet, de nem kötelező.
Amit elvárnak az az ápolt, jó megjelenés. Fontos, hogy nagyon jó legyen a kommunikációs készséged, tudd kezelni a problémákat és stresszhelyzeteket is. Mindenképp legyél határozott, beszédes és mosolygós. Nem jó, ha könnyen zavarba jössz. Nagyon fontos az úszástudás, amit ugyanúgy le fognak tesztelni mint a nyelvtudásodat. Nagyon jól át kell gondolni, ugyanis a család alapítása emellett szinte lehetetlen. Rendkívül rugalmasnak kell lenned, és meg kell értened, hogy nincs olyan ebben a szakmában, hogy munkaszüneti nap. Szenteste ugyanúgy dolgozni fogsz, mint egy átlag napon (Ezt tapasztaltam az elmúlt években).
Nekem van egy légiutaskísérő rokonom.
Unokatestvéremnek a felesége.
Ő úgy tudom angolul beszél és németül csak középszinten ugyhogy a nyelvtudás miatt nem félek :)
És Diplomája sincs,csak egy OKJ-s képzést végzett el
Húúha, hát akkor bizonyára valami fapadosnál van :D De akkor miért nem őt kérdezted erről?
Na mindegy. Egyébként az OKJ-s tanfolyammal nem mész semmire, ugyanis minden légitársaságnak van egy saját 6-8 hetes tanfolyama, amin kötelező a részvétel. Így mondhatni, az OKJ tanfolyam "semmit sem ér"... De majd úgyis megtapasztalod. És ha fel is vesznek, én azért elgondolkoznék azon, mit is fogok csinálni 20 év múlva amikor elküldenek a cégtől diploma nélkül.
Én nem vagyok Stewardess de mindig az szerettem volna lenni!
Már akkor ültem repülőn, amikor az ország 99%-nak még útlevele sem volt, ezért volt így mert apukám magas beosztásban dolgozott X állami banknál.
A lényeg! - sajnos jogi pályára mentem!!
Elvégeztem és ma van egy magánóvódám ami nagyon jól működik, és kb annyi a nettó bevételem, mint amennyi jogász évfolyamtársaim négy havi fizetése!!
Számtalan ismerősöm van, aki színkítűnőre elvégezte a gimit, elvégezte a közgázt, vagy más egyetemet, és 30 évesen még mindig trolin jár...se igénye, se pénze pl kocsira.
Az életben való boldoguláshoz, sok minden kell, de nem kizárólag a diploma. Nem mondom, ma már mindenkinek van, nekem is van kettő- a jogi mellett egy fősulis is, de lehet, hogy a magyart egy arab légitársaságnál nem is fogadnak el.
De a jó tanulási képesség, a lexikális tudás- mennyit tudsz bemagolni és visszadni, hogy csillárdnyi pontot elérve felvesznek egy sportmenedzseri szakra és elvégzed és utána hálát rebeghetsz ha havi 120-ért felvesznek valahova, és nem biztos, hogy álmaid munkahelyére- nem egyenesen arányos az életben való boldogulás képességével.
Van aki hároméves fősulival is a Parlamentben miniszter.
Más egyetemi végzettséggel is munkanélküli...
Szóval az, hogy valaki hű de jó tanuló, és majd ő biztosan egyetemre és megy és lesz belőle valaki- ez a szülői jóhiszemű naivitás...
Menj légiutaskísérőnek és az élet továbbsodor, ha valaki szereti a szakmáját, bármi is legyen az, abban könnyen tud sikeressé válni.
Ne hallgass senkire csak magadra, a belső hangra.
Fontos a fellépés a szimpátia, a kommunikációs képesség, és ugye a kapcsolatok barátok is hoznak sok tapasztalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!