Észrevettétek az igazságtalanságot?
16 éves fiú vagyok. és imádom a sulit:D az se baj hogy végigtanulom a délutánnokat. sőt egy pihenő nap sincs mert szombatonként tanulok külön nyelvet, sulitól független. és élvezem. persze ettől nem érzem magam strébernek, bár nem hiszem, hogy zavarna ha annak néznének. és mindenki azt mondja hogy örülj amíg tanulhatsz, én a munkát is várom. azaz ha olyat csinálhatok amit szeretek nem lehet olyan szörnyű. És mindent megteszek hogy szép karrierem legyen:)
Ja és az hogy több napig kell a fejedben tartani.. ha így gondolkodsz lehet bajok lesznek majd éretségin.:)
Hidd el jobb tanulni! S megéri!
29 éves vagyok, most is csinálok még egy diplomát, s este érek haza minden nap a melóból, reggel 7 előtt indulok, 6ra érek haza.Szombaton 8-20ig suli, vasárnap van úgy felkelek ttanulni korán.Hétköznap sokszor éjfélig tanulás, no tanulmányi szabi!De szép fizetésme van.lesz!!Várom, h vége legyen mert hulla fáradt vok!De nem bántam meg!
Azért ennyire nem tragikus a helyzet. Egy tanévben 185 tanítási nap van, vagyis a 365 nap 50%-a. A heti óraszám elvileg kb 30-32-ben limitálva van, ennél több csak tagozaton vagy bizonyos szakközépekben van, nem véletlenül limitálták. Az iskolaválasztásnál tudhatod az adott iskola óraszámait, olyanba kell menni, ahol nincs olyan sok óra. Ha tagozat, tehát egy területben jobban elmélyülsz, akkor nyilván több. Az, hogy 45 percig figyelni kell, valóban rabszolgságnak tűnik, dehát máskép nem megy a fejekbe a tananyag. Ha odafigyelsz és dolgozol az órán, talán még élvezetet is találsz a szellemi kihívásban, ha nem is mindegyikben. Bár az igaz, hogy sok azonnal elfelejthető hülyeséget kell bemagolni, pl fizikából vagy kémiából, illetve kinek miből, ami őt éppen nem érdekli. A tananyag emberibbé tétele valóban régóta időszerű, sokkal gyakorlatiasabbá kellene tenni. A munkaformákban is lehetnének jöbban emészthető csoport-, pármunkák, projektek, bizonyos helyeken már megindultak errefelé. Neked valami alternatív iskola kellene, pl Waldorf, ahol jobban segítik a diákokat abban, hogy a tanulás ne fárasztó munka legyen. De annyira nem kell komolyan venni, napi három óra tanulással, órai figyeléssel lehet teljesíteni a követelményeket, az sem árt, ha legalább néhány tantárban kedvedet leled és nem szenvedésnek számít a vele való foglalkozás. A hétvégéből is legfeljebb egy fél nap megy el,ha elfogadod a tanácsot, ez a szombat délelőtt legyen, és utána marad másfél nap saját magadra. Megfelelő időbeosztással megtalálod a kamaszkorban szükséges szabadidőt hétköznap is néhány óra erejéig és a hétvégén hosszabban.
tanárnő
Ja, van gyerekkoruk, ha meg jóesetben elvégzik az egyetemet, mehetnek a mekibe robotolni, mert akkor sem értenek szinte semmihez. Kérdez, az, hogy leidiótázol mást, mert "nem oltogatást kérsz", hát ez nevetséges. gyerek vagy még, kevés a realitásérzéked nagyon is, de remélhetőleg erre magad is rájössz pár év múlva. Fogalmad sincs már most mennyire visszasírom a gimnáziumot, pedig cska idén kezdtem a fősulit... 45 percet ülni kell, hajjaj...
1 dolog, hogy az oktatási rendszer nem a legjobb, de iskolája válogatja. Ha nem tetszik, menj át másik suliba és kész.
amerikaiak, akik azt se tudják, hol van ausztália? :D na igen...
egyetem: tudom, nem kötelező, de ha nem akarom, hogy egész életemben mások dirigáljanak nekem, filléreket kapjak, amiből nem tudom eltartani a családom, a gyerekeimnek ne tudjak ajándékot venni karácsonykor, akkor muszáj. szóval, műszaki:
vasárnap délután felülsz a vonatra, és röpke 4 óra alatt fenn is vagy pesten, a vonat meg késik, hideg, büdös... soroljam? ismerjük a mávot. pénteken ugyanez, csak haza. közben: reggel nyolctól este hétig órák, egyfolytában, 7órás laborok. hazaesel este 8ra, de holnap zh, 300 oldalból, amire ugyan készülhettél volna előre, ha nem ülnél minden nap este 7ig a padban. ötöst akarsz, de az eredményhirdetésnél már a kettesért imádkozol. amiből persze nem lesz ösztöndíj, a kedves mávosok jóvoltából tovább terheled anyádékat pénzügyileg. pénteken este 22.00-ra hazaérsz, természetesen szombaton megpróbálod behozni a lemaradást, jegyzőkönyvet írsz, miegyebek. vasárnap - délig alszol mert ki vagy merülve. 4kor már a vonaton ülsz. mi van a családdal? 3 szót váltottatok. aztán végre vége a szorgalmi időszaknak, éljen karácsony, szilveszter, kár, hogy januárban 5 vizsgám lesz... jan 1.én hajnal 2kor otthon vagy, hogy lehetőleg 10 előtt felkelhess, és tanulhass a vizsgákra. és ha vége a vizsgaidőszaknak... yeah, kezdődik a második félév.
igazából rinyálhatok, mondhatom, hogy bárcsak gimis lennék...
de tudom, hogy ha dolgozni fogok, ezt is visszasírom majd...:(
Ne hasonlítsd a felnőttkorral, mert még gyerek, nyilvánvalóan kevesebbet bír. De ő év közben többet dolgozik, mint 8 óra, mert legalább 6 órát ül az iskolában, és mondjuk 3 órát tanul. (legalábbis van, aki)Az 9 óra.
tegnapi tanárnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!