Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Észrevettétek már, hogy az...

Észrevettétek már, hogy az egyetemisták sok alapműveltségi kérdésre nem tudnak helyesen válaszolni?

Figyelt kérdés
Hogy van ez?Csomó középiskolás is tudja,egyetemisták nem...Nem tudják mi a tiszavirág,egy joghallgató anno egy kvízműsorba nem tudta ki az akvarista és mit csinál...stb.Egyetem és IQ?No,de mégis ők(akik ráadásul többség és nagyképűek arra,hogy egyetemisták)mi alapján kerültek be egy felsőoktatási intézménybe?
2009. máj. 8. 18:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%

Hát nem tudom, én is egyetemista vagyok, szerintem az lehet a gond, hogy egyrészt már majd mindenkit felvesznek, másrészt pedig a mértéktelenül nagy szezonális tanulás nem tesz jót...

Én speciel tudom

2009. máj. 8. 18:44
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Játsszunk egyet! Találunk egy chat-felületet, te kérdéseket teszel fel nekem, én pedig három másodperc alatt válaszolok. :P Neten rákeresni, máshol megnézni nem lesz időm. Ha minden kérdésedre helyesen válaszolok, visszaszívod a kérdést, és bocsánatot kérsz az egyetemistáktól. Mehet a játék? :)
2009. máj. 8. 19:12
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Egy ilyen játékban én is benne vagyok. De utána én teszek fel neked kérdéseket. Utána pedig megbeszéljük ki az akinek van alapműveltsége és ki az akinek nincs. Egyébként ha majd te is reggel 8 tól este 8 ig vagy bent egy egyetemen ahol a tanár néni ,nem Kölcsey Ferenc életét meg a tiszavirág szaporodását magyarázza ,hanem ennél azért durvább dolgokat. Valamint ha majd csak egy tantárgyból 6, több száz oldalas könyv a kötelező irodalmad amit oda vissza kell tudni, nem csak bemagolva, hanem a gyakorlatban is ,mindenre példát hozva. Na majd akkor elbeszélgethetünk arról ,hogy miért hülye az egyetemista és miért nem. Egy átlag egyetemista nem olyan mint a mozifilmben ahol azon töri a fejét ,hogy melyik bulira menjen el a 10 közül, hanem tanul , dolgozik, örül ,hogy él.
2009. máj. 8. 19:19
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
egyetemen gondolom már csak a szakjukra koncentrálnak, bár én is láttam ilyeneket. pl . Legyen ön is milliomosban egy magyar(!!!) szakos egyetemistának segítség kellett ahhoz a kérdéshez, hogy ki írta a törökországi leveleket
2009. máj. 8. 20:01
 5/12 A kérdező kommentje:

Kérjen bocsánatot tőlük a jó fráz fene.Egyébként nem mindenkire vonatkozik,csak a nagy többségre.Különben is,

akinek nem inge,az ne vegye magára.

Gyengébbek kedvéért:középiskolában nem tanítják a tiszavirág szaporodását(az ízeltlábúak szaporodása ált.iskola 7-es anyag)középiskola 12.-be pl.populáció genetikát és törzsfejlődést tanítanak.

Amúgy az ALAPMŰVÉLTSÉGET,amit egyszer megszerzett valaki,az semmilyen szezonális tanulás és 6db több

száz oldalas könyv bemagolása által sem felejti el.

Ez egy ostoba és gyatra kifogás.

2009. máj. 15. 19:01
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Jajj ne mondd már! Nem tudom, Te hány éves vagy, de ne mondd nekem, hogy mindenre emlékszel, amit általánosban és gimiben beléd tömtek! Sokszor már fél év múltán sem emlékeztünk, miből írtuk a dolgozatot. Teljesen független a felvetésed attól, hogy valaki egyetemista vagy sem. Szerintem ezt Te is jól tudod, hogy bizonyára Neked is odaszegezhetnénk olyan kérdéseket, amibe ha belepusztulsz sem tudsz válaszolni, pedig az általad alapműveltségnek nevezett kategóriába tartozik. Sajnos az ember sok mindent elfelejt, amire nincs szüksége, nem veszi hasznát. Szerencsés, aki olyan ragyogó memóriával rendelkezik, hogy nincs ilyen jellegű problémája.
2009. máj. 15. 22:46
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező! Azt mondod, minden egyetemista hülye és műveletlen, aztán meg kijelented, hogy akinek nem inge, ne vegye magára... Most akkor mit is állítasz? Azt, hogy vannak hülye egyetemisták (ezt aláírom), vagy azt, hogy meg vagy győződve róla, hogy senki nem lehet olyan okos, mint pl. te, így a bizonyítással nem is kell törődni?

Egyetértek abban, hogy ha már egyszer egyetemista az illető, akkor legyen egy bizonyos alapműveltsége, de azzal is, hogy az egyetemista jobban teszi, ha a saját szakterületére koncentrál, és nem akar mindenkinél okosabb lenni.

Mondok valamit neked, csak úgy mellékesen: tudni kell rólam, hogy egy darabig komoly kvízjátékos voltam, 14 évesen tagja voltam a "Mindent vagy semmit!" Baráti Klubnak, ahol az egykori autónyertesek gyűltek össze havonta egyszer az ország minden tájáról, és kvízeztek, csak a szórakozás kedvéért. Komoly emberek, orvosok, jogászok, közgazdászok, egyetemi tanárok voltak ezek az emberek. Ennek a kvízes múltamnak köszönhetően később a regisztrálás után két nap alatt meguntam a nagy sikerű Honfoglalót, mert minden játékot megnyertem, minden kérdésre tudtam a választ. Játékostársaim szóhoz sem jutottak mellettem, azt gondolták, hogy "renickes" vagyok, ami azt jelenti, hogy új accountot csináltam, mert így akartam az előzetesen megismert kérdések és a jó válaszok tudatában több pontot elérni... :)

Hogy ezt miért mondtam el? Azért, mert egy alkalommal érdekes eset történt meg velem. Anyámmal együtt néztem a Legyen Őn is milliomost, és az első kérdés így hangzott: Milyen színűre van festve a rácsos kapu az ismert népdal szerint?

Nem tudtam a választ, életemben nem hallottam azt a népdalt, de még a címe sem derengett. Teljesen kiakadtam, hogy a komoly kvízes múltammal és a 14 éves létemre egyetemet végzett emberekkel vetélkedő tudásom most egy 10 000 forintos kérdésnél csődöt mondott. Ekkor lépett be a szobába apám, aki egyszerű szabolcsi parasztfiú volt nyolc általános végzettséggel, és rávágra: zöldre. El is kezdte énekelni a nótát...

A dalt pedig azért nem ismertem, mert semmilyen tankönyvben nem volt, soha nem tanultam se iskolában, sem népdalkörben, vagy énekkaron - német iskolába jártam, magyar népdalokat csak ímmel-ámmal tanultunk. Helyette viszont tanultunk egy csomó sváb népdalt, amiket te, kedves kérdező, valószínűleg nem ismersz, hacsak nem jártál te is sváb iskolába, óvodába, és nem egy sváb faluban nőzzél fel.

Ha ezt a bizonyos kérdést én egyetemistaként kapom meg, akármilyen primitívnek tűnik, lehet, hogy kiesek az első körben, pedig akár a milliós kérdéseket is megválaszoltam volna. :) Ha láttál volna a tévében, amint leszerepelek, mert nem tudok egy ilyen egyszerű kérdésre válaszolni egyetemista létemre, akkor azt mondod: "Milyen hülye is ez a csaj, nincs is agya, miért jött el egyáltalán ebbe a műsorba? Ha minden egyetemista ilyen hülye, hogy nem tudja, milyenre van festve a rácsos kapu, akkor megnézhetjük magunkat..." És nem lenne igazad. Úgyhogy kérlek, ne általánosíts: lehet, hogy ezek a hülye egyetemisták tudnak valamit, amit te nem tudsz. Sőt, biztos, hogy tudnak: mégpedig hogy a műveltség mindig egyénfüggő, és sosem lehet általánosítani. Az egyetem arról szól, hogy az ember elmélyedjen egy szakterületen.

Sajnos én sem tudok már annyit kvízezni, mióta egyetemre járok, mert jobb dolgom is van a kvízezésnél. Most pl. szigorlatra, illetve államvizsgára készülni. Azért egy ilyen nem vethető össze a kvízműsorokban mért műveltséggel... A tudásom elkezdett kopni az utóbbi időben, és jó lenne visszahozni a régi szintjére. Majd egyszer... Addig meg megpróbálom elhitetni az emberekkel, hogy az egyetemisták úgy en bloc nem idióták. Vannak közöttünk idióták, persze, vannak szakbarbárok, és nem is szeretjük őket. De általánosítani nem kellene, a rápirítást meg nem kéne elintézni egy ilyen "akinek nem inge..."-kezdetű riposzttal.

2009. máj. 15. 23:20
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként kedves kérdező,ha szerinted minden egyetemista hülye,ne menj egyetemre. Menj szakmunkásnak, ott majd bizonyíthatod a nagy eszedet ,csak vigyázz az okoskodással ne hogy beléd álljon valami csavarkulcs.
2009. máj. 15. 23:49
 9/12 anonim válasza:
80%
Én is egyetemista vagyok, gépészmérnök szakon, és hát én se tudom a tiszavirág szaporodását, vagy mi a szart, mivel minden szaknak megvan a maga témaköre, amit tanul, egy gépész valószínűleg nem Adyt meg Római jogot fogja tanulni, hanem pl: Vas karbonban a krisztallitokat, meg a ferrit perlit mentes övezeteket, meg hiper-,hipoeutektikus ötvözeteket... így hát bocsássa meg a világ hogy a kecskebéka párzási szokásait nem tudom egyetemista létemre...
2009. dec. 4. 20:06
 10/12 anonim ***** válasza:
első vagyok, de igenis a szezonális tanulás lehet ok, képzeld én egy mondhatni elit gimibe jártam, szóval nagy valószínűséggel megtanultam az alapműveltség moduljait, ahogy meg is tettem ezt. De mostanában felejtek túl sok új infot kap az agyam és szelektál. Ez gimi .es biosz anyag....
2009. dec. 19. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!