Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Észrevettétek az igazságtalans...

Észrevettétek az igazságtalanságot?

Figyelt kérdés
Nem arról,hogy iskolába járunk,hanem arról,hogy hogyan és mennyit! Többször is elgondolkoztam ezen,milyen igazságtalanok a diákokkal.Tudom,régebben még rosszabb volt,még megengedett volt a pofon meg minden,de nem ez a lényeg. Hanem hogy 9 és fél hónapot járunk suliba pár hét szünettel.Ez majdnem egy év.Vajon ki érti meg,hogy miért várja mindenki annyira a nyári szünetet?Fel kell kelni korán,és korán be kell menni.Minden héten -ugye hét napból áll- és ebből csak egy napunk van a szabadságra,mert vasárnap már tanulhatunk is hétfőre.Minden nap 5-6-7-8 akár 9 óránk van.Első óra=mindeni csendben legyen,ne beszélgessen,üljön nyugton és szépen,ráadásul még figyeljen és szorgalmasan jelentkezzen is.Szünetekben sem csinálhatunk semmit.És ez még csak az első óra,aztán még jön a többi.Amikor végre hazamehetsz,otthon már tanulhatsz is másnapra és ezt négy napon keresztül.Amit megtanulsz,azt másnapig amikor felelsz,vagy írsz bent kell hogy tartsd a fejedben szó szerint,esetleg ha van olyan genya tanárod,hogy azt mondja,hogy másnap írsz,és egy héttel később igazából, akkor tovább is jegyezned kell csak a tanultakat. Ez kicsit...sok.. Ti nem éreztek semmilyen igazságtalanságot? Mintha rabszolgák lennénk komolyan. Vélemények? És ne itt oktassatok lécci,asszem mindenki kap eleget a suliban. És ez majd folytatódik nagyobb korunkban. Középsuliban még több óra és talán mégtöbb szigor,aztán tovább...végül munkahely,amire legalább tanulni nem kell..már akinek.
2009. dec. 29. 18:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%

Nem is olyan régen még szombatokon is volt tanítás,és csak krácsonykor meg husvétkor volt szünet.A mai diákok c sak a jogaikat tudják hangoztatni,elvárni a szülőktől,hogy felnőtt korukig tartsák el őket,a kötelességek pedig nehezükre esnek.

Nagyanyád korában csak a 8 általános volt kötelező,és 15-16 évesen mentek dolgozni,vagy aki szakmát tanult,az inasnak.Reggel 6-ra nment a mesterhez,haza pedig akkor,amikor a mester megengedte.Mit szólnál akkor,ha neked is 15 évesen már napi 8-10 órát kellene dolgoznod.Ja,és az inasok nem kaptak fizetést.

Örülj,hogy tanulhatsz.

2009. dec. 29. 18:29
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el ez még mindig jobb mint ha dolgoznál.. egyik ismerősöm pl 12 órázik gyárba (felsőbb beosztás nem szalag mellett van) most karácsonyra nem tudott hazamenni a családjához mert végigdolgozta.. szüleim éjjel nappal dolgoznak h megélhessünk.. de nincs miért panaszkodni a mai világban örülünk ha van munkánk.. és te azért panaszkodsz mert suliba kell járnod? :S

Amúgy 18 éves vagyok és egyetemista

2009. dec. 29. 18:29
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mégis mit akarsz csinálni? Okos 13-14 éves kisgyerek... Dolgozni? Ja nem, csak gondolom lógni... Tudás nélkül nem fogsz az életben semmire se menni, azt meg nehéz megszerezni. örülj, amíg csak tanulnod kell.
2009. dec. 29. 18:33
 4/21 A kérdező kommentje:
Igazából én szeretek suliba járni,és tényleg örülök,hogy nem kell úgy,mint régen.Ott van a sok barát,néhány tanárral is egész jó viszonyban vagyok.Nem értem,szoktak ilyen rinyálások jönni belőlem,ne gondoljátok komolyan.:D
2009. dec. 29. 18:35
 5/21 A kérdező kommentje:
És nem írtam le hogy ne itt osszátok az észt? Ha nem tudsz normálisat írni akk ne is válaszolj idióta
2009. dec. 29. 18:36
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Várd csak meg míg eljön majd a munkahely.

Akkor majd nem is tűnik a suli olyan "rabszolgaéletnek", sőt.

19/L

2009. dec. 29. 18:37
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Pedig Kedves Kérdező igazunk van, szerintem gondolkozz el ezen.(2. válaszoló vagyok)
2009. dec. 29. 18:55
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor gondolj bele hogy egyesek

pl a tescoban robotolnak pl szombaton is

több időt

szar az élet

2009. dec. 29. 18:57
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Felkelni reggel 4:30kor hogy beérj a munkahelyre időben és ha esetleg késel 5 percet kora reggel nem csak csöndbe lenni kell, hanem még egy jó nagy szidást is kapsz mellé..

Azért kell suliba járni és tanulni (és azért követelnek is) hogy később jó állásod legyen és te oszthasd az észt a 2-3 diplomáddal.. ha nem tanulsz akkor rosszul jársz és abból aztán nagyon nehéz kikerülni(ötös a lottón).. minden fillért be kell osztani.. az iskola ehhez képest egyáltalán nem teher ha (feltételezem) még a szüleiddel laksz pláne nagyon könnyű.. egyetemen lesz szívás, ott naponta tanulsz annyit mint most egy félévben!

Számodra miből áll az élet? Lustálkodásból? Nézd meg a szüleid.. ők sokkal nagyobb teher alatt vannak mint te.. nekik még veled is foglalkozniuk kell..

Egy hitelmentes családot nem tudok találni az országban..

Az élet abból áll hogy fizeted a hitelt különben se lakásod se családod nem lesz.. És hogy fizethesd a hitelt, kell egy állás.. és ahhoz hogy állásod legyen kell a tudás..

A suliban kell elkezdeni.. volt 6 éved a mulatásra.. a többi már élet.. kőkemény élet..

Sok tudás.. több szórakozás.. Kevés tudás.. nincs szórakozás.. rajtad áll! ;)

Később bánod csak meg!

2009. dec. 29. 18:57
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen szar az élet

1tanulás látástól vakulásig

2munka látástól vakulásig

3 öregkorodra meg már fájni fog minden csontod örülsz hogy élsz -.-

2009. dec. 29. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!