Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ennyi ponttal van esélyem...

Ennyi ponttal van esélyem tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Nem rég írtam ide, de akkor még nem tudtam, hogy mennyi pontom lesz. Most 318 van úgy, hogy még leakarom tenni a nyelv vizsgát. Mindenképp fizetős szakra szeretnék menni, mondjuk levelezőre, mert mellette dolgozni fogok...

a pótfelvételinél adom be a jelentkezésemet, szerintetek találok olyan szakot amihez elég ez a 318 pont? nem emelt szinteztem

2013. júl. 1. 13:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Elég rossz? nem tudom... nálam az elég rossz az 2 es szint :D és ezt a pontszámot 4-es 5-ösökkel értem el úgy, hogy 3 tantárgyból majdnem megvan a 80% nem tudom akkor nálatok mi az elég jó... ha minden 80% fölött van?? vagy én nem is értem, hogy nálatok honnan van a mérce? csak csupa 5-össel lehet valaki jó tanuló? vagy én nem is értem :D elég rossz... 318 pont az hol rossz amikor a full 5ös tanulónak 340 pontja van :D 350-et illik elérni, gratulálok.. mond ezt annak a lánynak akinek mindene 5ös :D nem csak az érettségije hanem 9-12. es bizije is.... 1 darab 4-ese nincs... és szerinted fer dolog, hogy egy ilyen tanuló nem kap lehetőséget? amúgy meg pont leszarja a többi szakot, őt a jog érdekli... mind1... az emelt szintet is egy jó nagy baromságnak tartom... nézzétek meg mennyi majom jár főiskolára csak azért, mert valakinek 400 pontja van még lehet primitív hülye, legalábbis én már találkoztam olyan emberrel akinek van diplomája és egy idióta :D szal ez tök relatív
2013. júl. 1. 15:37
 12/22 anonim ***** válasza:
50%
Hát nekem olyan szakra amire nem is jelentkezem van 400 pontom.... És középszintű érettségiket nem nagy dolog 80% fölé írni... szerintem. Nekem mind 90% fölött lett.
2013. júl. 1. 15:45
 13/22 anonim ***** válasza:

Te mennyire ismered a mostani pontszámítási rendszert? Mert a jó ponthoz jelenleg elég 2, tehát kettő darab érettségit jól megírni, azon kívül az összes másik tárgy, illetve az év végi jegyek is lehetnek akár kettesek is, nem számít bele. Ezzel annyit akarok mondani, hogy aki képtelen 2 tantárgyat szeretni, vagy legalább bemagolni, annak nincs helye a felsőoktatásban, mert ha be is kerülne, rögtön ki is hullana.

Mellesleg megjegyezném olyan, hogy ponthatár voltaképp nem is létezik (esetleg leszámítva 16 szakot, de abba most ne menjünk bele). A ponthatár csak egy statisztikai adat, csak az számít, hogy hány embert vehetnek fel. A jelentkezők közül ez lesz a felső X%, és ezek közül a legrosszabb eredménye lesz a "ponthatár". Tehát összegezve: a színötös osztálytársaidat nem a rossz rendszer, vagy egy felsőbb hatalom szorította ki a felsőoktatásból, hanem mert sokan vannak, akik náluk jóval többet teljesítettek. Tehát azzal, hogy mi a fair és mi nem, fordulj a szeptemberben kezdő hallgatókhoz, mert kvázi nekik köszönheted, ha nem vesznek fel.

2013. júl. 1. 15:55
 14/22 A kérdező kommentje:

Igen, de én estire jártam :D heti 1 alkalom és úgy csináltam meg mindent 70 % fölé és van amit 80% fölé

de nem tudom te valami géniusz lehetsz és most nem megbántani akarlak, de ugye vágod, hogy nem mindenki olyan képességekkel rendelkezik mint te? és ezt most tényleg dicséretnek szánom, de tudod ,fel kell ismerni azt, hogy különbözőek vagyunk... nem attól leszel bölcs vagy rohadt intelligens, hogy mindened 90% fölött van

itt a kulcsmondat az,hogy másoknak is lehetőséget kell teremteni... attól függetlenül, hogy szerinted 90%-ra nagyon könnyű meg írni mindent középszinten... beleértve a mostani középszintű történelmet is amiről a Töritanárunk aki mellesleg 3 diplomával rendelkezik és nagy szaktekintélynek örvend úgy nyilatkozott, hogy hát ez volt az eddigi legnehezebb középszintű történelem feladatsor és eléggé szemét volt az egész:) és közvetlen ezután az is elhangzott tőle,hogy az emelt szintű könnyebb volt mint a közép és valóban az volt...megnéztem.. tehát nagyon függ a körülményektől, hogy mi könnyű és mi nehéz :) tudni kell mérlegelni, ennek fényében állítom azt, hogy ez a pontozási rendszer és az egész felső oktatás egy nagy szarkupacdarab ami csak hever....

2013. júl. 1. 15:59
 15/22 A kérdező kommentje:

Utolsó...ezért te is érzed, hogy ez az egész egy gyökérség :D , gondolj már bele.. többet teljesíteni egy full ötös bizinél? többet?, hogy ? meséld már el nekem :D

emelt szint oké... ki nem szarja le az emelt szintet?

szerinted nem teljesítmény mindenből ötöst írni? 4 éven keresztül beleszámítva az érettségit is?

:DDD az egész rendszer egy szar... ez tény , szar mert nem másokon kéne, hogy múljon egy olyan ember sorsa/továbbtanulása aki ilyen teljesítményt tett le az asztalra vagy nincs igazam? szólj , ha tévedek

2013. júl. 1. 16:04
 16/22 anonim ***** válasza:

"többet teljesíteni egy full ötös bizinél? többet?, hogy ? meséld már el nekem"

Vegyünk egy 80%-os és egy 100%-os érettségit. Technikailag mindkettő 5-ösnek számít, duplázással mégis 40 pont a különbség. És itt erről a 40 pontról van szó, mivel a jegyeket már régen nem számoljuk, hanem a százalékokat.

Amúgy amit az előbb is írtam, továbbra is igaz. Idén nehéz volt a töri? Teljesen mindegy, hiszen mindenkinek nehéz volt. Ha valóban nehezebb volt, az emberek kevesebb pontot szedtek össze, tehát csökkenni fognak a ponthatárok. A lényeg, hogy ugyanezt a feladatsort mások sokkal jobban megcsinálják. Ők fognak jogra menni. 340 ponttal meg még mindig be lehet kerülni szinte bármelyik műszaki szakra államilag támogatottan. De biztosan mindegyik képzési területen lesznek szakok ennyi pontra. Az élet ilyen, hogy nem elég a minimumot jól teljesíteni, hanem minden lehetőséget meg kell ragadni, ha jó helyre szeretnél kerülni. És igen, egy röhejes középszintű érettségiből 5-öst (80%-ot) elérni a minimum. Ha meg lett volna lehetőséged menni emeltre, illetve nyelvvizsgázni, de te elszalasztottad, akkor azért egyedül te felelsz.

2013. júl. 1. 16:35
 17/22 anonim ***** válasza:
Még annyival kiegészíteném, hogy félreértés ne essék, az oktatási rendszer szerintem is alapjaiban véve rosszul működik, és ez kiterjed a felsőoktatás felvételirendszerére is. Viszont ami tény, az tény: senki sincs kizárva belőle, ha valahova nagyon be akar kerülni az ember, akkor bekerülhet. Nem kötelező félretenni milliókat, csak hogy elvégezd az egyetemet. Egyszerűen tanulni kell, és bármelyik szak ingyenesen nyitva áll előtted.
2013. júl. 1. 16:41
 18/22 A kérdező kommentje:

Minimum.... elég furcsa elképzeléseid vannak a minimumról :D

elárulom neked,hogy középiskolai tanárok nem csinálták meg 100%-osra a középszintű érettségit, nagyon elvagy tévedve szerintem.... am köszi de tudom mi a különbség 5-ös és 5-ös között, de az elvvel rohadtul nem értek egyet, de az már más kérdés.... nem hinném, hogy annak aki tovább szeretne tanulni 90%-os középszintűt kéne írnia, ugye tudjuk, hogy Einstein is megbukott matekból még is olyat alkotott amit te vagy én soha nem tudnánk felül múlni : )

2013. júl. 1. 16:46
 19/22 anonim ***** válasza:
Tudod milyen világban élünk? Kőkemény kapitalizmus van, melynek alapja a verseny. Az "erősebb elnyomja a gyengét". Ha valaki többet, jobbat teljesít, mint te és ezt te elfogadod az a te hiányosságodat mutatja. Tegyük fel te írtál 80% feletti középszintű érettségieket, kitűnő bizonyítvánnyal. Ez remek. Mi van azzal, ha valaki letett egy középfokú nyelvvizsgát, emellett két tantárgyból is emelt szinten teljesített tegyük fel 70%-ot, és 4 tantárgyból középszinten 80% fölötti eredményeket kitűnő bizonyítvánnyal. Te úgy érzed jogtalan, hogy neked kitűnő tanuló létedre csak 318 pontod van? Ha valaki többet, jobban teljesít mint te azt értékelni kell. Nem lehet minden kitűnőnek 500/450 pontja.
2013. júl. 1. 16:47
 20/22 anonim ***** válasza:
57%
Ja és még valami: Alapból, aki 350 pontot nem ér el én felsőoktatásba sem engedném. Az egyetemre vagy főiskolára való felvétel régen kiváltság volt. A legjobbak, ambiciózusabbak mehettek továbbtanulni. Na és ma mi is van? Tanulni se tanul a diák, mert tudja, hogy a szakok 80%-ra bekerülhet, mert 240 a ponthatár.
2013. júl. 1. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!