Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ennyi ponttal van esélyem...

Ennyi ponttal van esélyem tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Nem rég írtam ide, de akkor még nem tudtam, hogy mennyi pontom lesz. Most 318 van úgy, hogy még leakarom tenni a nyelv vizsgát. Mindenképp fizetős szakra szeretnék menni, mondjuk levelezőre, mert mellette dolgozni fogok...

a pótfelvételinél adom be a jelentkezésemet, szerintetek találok olyan szakot amihez elég ez a 318 pont? nem emelt szinteztem

2013. júl. 1. 13:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
De hiszen a pontjaidat csak úgy lehet meghatározni, ha konkrét szakra jelentkezel. Mivel a követelmény szakonként más. Idén felvételiztem, egészségügyön belül az egyik szakra 404 a másikra 440 pontom van. Akkor honnan tudod, hogy 318 pontod van, mikor még azt sem tudod ,hogy hova akarsz menni?
2013. júl. 1. 13:56
 2/22 A kérdező kommentje:

Pont számító kalkulátor

[link]

2013. júl. 1. 14:00
 3/22 anonim ***** válasza:
Jajaja. Nemzetközi gazdálkodásra nekem 364 pontom lenne, de pl. oda dupláznom kéne, mert az kedvezőbb. Osztatlan, orvosi képzésre 422 pontom van, ahová a rendes felvételi szerint lett meg a pontom. Pszichológia szakra 400 pontom lenne, rendes számítás szerint. Nem lehet csakúgy mindenre számítgatni a pontokat..
2013. júl. 1. 14:01
 4/22 A kérdező kommentje:
Hm érdekes.... akkor mit számoltam ki ezzel ? :D
2013. júl. 1. 14:03
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Az eduline pontszámító kalkulátora hibás. Az egyetlen, ami tényleg jó, az a felvi.hu-n található. Nem lehet ennyi pontod, ha nincs egy konkrét szak, amely felvételi tárgyai által az kiszámítható lenne.
2013. júl. 1. 14:12
 6/22 A kérdező kommentje:
Azért.... eléggé röhej, hogy 4es 5ös vagyok :D van 1 db 3asom matekból és van 308 pontom a ZSKF-en (emberi erőforrások)..... ráadásul a 11. és 12.-es osztályzataim is ilyenek kivéve a matekot.... tudom emeltet kellett volna, de.... estin elég nehéz rá felkészülni rendesen, na mind1 azért remélem felvesznek valahova... köszönöm a válaszokat :)
2013. júl. 1. 14:19
 7/22 A kérdező kommentje:
Félre ne értsetek nem elégedetlenkedni akarok... csak szeretnék tovább tanulni :( mondjuk van pár szak ahol nem olyan magas a ponthatár, de basszus az osztálytársam mindenből 5-ös lett és 340 pontja van a 400 ból?! ez csak szerintem röhejes? igaz ő se ment emelt szintre, de.... szerintem ez az egész úgy vicc ahogy van :D, de lehet, hogy tévedek...
2013. júl. 1. 14:39
 8/22 A kérdező kommentje:

vagy 500.. ból, most hirtelen nem tudom mennyi a max..

de jogra akart volna menni :D ahova ugye 400 kell

2013. júl. 1. 14:40
 9/22 anonim ***** válasza:
Miért lenne röhejes? 340 pont az két darab 85%-os középszintű érettséginek felel meg, ami "elit" szakokon messze nem számít magasnak. Amúgy nem rossz pontszám ez, műszaki szakokon tárt karokkal várják. Ha meg jogra megy, akkor egy emelt érettségi ugyanilyen eredménnyel, plusz a nyelvvizsga, és máris bőven túllépte a 400 pontot. Különben is most már mindkettő (emelt érettségi és nyelvvizsga) követelmény a bekerüléshez, illetve a diploma megszerzéséhez.
2013. júl. 1. 15:03
 10/22 anonim ***** válasza:
Hát 318 alapból azért elég rossz (szerintem). 350-et illik elérni.
2013. júl. 1. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!