Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nálatok mennyibe kerül egy...

Nálatok mennyibe kerül egy egyetemi évkezdés?

Figyelt kérdés
most leszek gólya és jó lenne tudni, mennyit szánjak a kezdésre. aztán persze az is érdekel, hogy a többi hónapban átlagosan mennyiből jön ki az ember (persze számolgattam már én is, de mások tapasztalatai is jól tudnak jönni)
2012. aug. 1. 21:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem kb. nulla. Jó, harmadéves leszek már, nem veszek meg minden fölös hülyeséget :) Majd azért veszek pár tollat meg füzetet, de amúgy a laptoppal jegyzetelek (így sokkal gyorsabban tudok írni), meg van egy kis könyvtári büntetésem, azt még kifizetem, aztán semmi gond. Én mindig mindent a könyvtárból veszek ki, maximum nyomtatásra, fénymásolásra költök, de főleg órai jegyzetből tanulok, ha van sajátom, akkor abból jól tudok tanulni. Másokéból nehezebben.

Most hogy még mi másra költ az ember, azt nehéz így számszerűen megmondani, én már az egyetem előtt is külön laktam a szüleimtől, a lakhatásra, megélhetésre előtte is költöttem, ilyen szempontból nem volt változás.

2012. aug. 1. 21:53
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekem is kb. 0 :P Vagyis olyan füzetem van, amibe belefér 5 tantárgy + van lefúzhető mappa a lapoknak és ennyi. Könyvekre nem költök, mert SZTE-re járok és van 6500 tankönyvtámogatás, meg ingyen bérlet. Csak kaját veszek az albérletbe, semmi más
2012. aug. 1. 23:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyjából nulla. Bejárós vagyok, így a bérlet kell, de azt amúgy is veszem. 1200/hó forint. A szüleim eltartanak, enni kapok, ebédre kell csak kitalálnom valamit, ez mondjuk heti 2-3-szor menza. Számoljunk hárommal: 1800 forint/hét. Plusz mondjuk heti 2000 reggeli meg "ebéd helyetti nasi".

Tankönyveket sosem veszek meg előre (szintén mérnök tanonc vagyok), könyvtár (ami nálunk ingyenes), vagy kunyizok felsőbb évestől, általában meg is kapom akár fél évre is, mivel nekik már nem kell ugye. Vész esetére nálunk is van 4000 jegyzettámogatás, tehát nagyjából erre sem kell semmit költenem.

Van itthon egy menő 15 ezres fekete-fehér nyomtatóm és egy scannerem, ezek jól jönnek! Ha scanner nem is, de nyomtatód legyen, hidd el jól jársz! Lézer pedig kiváló, elnyomtattam már 3 ötszázas pakkot, de még nem böfögött, hogy kezdene kifogyni. (Tehát tegyük fel nincs nyomtatód, 15000)

Veszel egy 500-as nyomtatópapírt: 800 forint. Veszel néhány jobb tollat, na jó, legyen középkategóriás: 1000 forint. Veszel pár füzetet just for fun, túlozzunk, legyen: 2000 forint.

Nálam a vonalzó fogyóeszköz, vagy elhagyom, vagy kölcsönadom (és örökbe sikerül), vagy hullámos lesz, vagy nem tudom, így mindig veszek. Legyen az is 500 forint. Nekem kell pár jobb ceruza és radír is, szintén 500 forint.

Gondolom mivel nem leszel kolis, nem kell költened edényekre, tányérokra, kis fazékra, serpenyőre, bögrére, ruhaszárítóra, vállfákra, blablabla, így ezeket fel sem sorolom.

Tehát kijön, hogy én nagyon nagy túlzásokkal és nyomtatóval együtt is benne vagyok 40 ezerben. Mivel most kezdem az 5. félévet, már megvan mindenem, csak a reggeli-ebéd és bérlet ár maradt, ami baráti áron mondjuk havi 20-ba bőven belefér és akkor ezzel is jócskán túloztam. (beleloptam néhány extra költséget)

2012. aug. 2. 01:47
 14/16 anonim ***** válasza:

No, ha pszichológiára méssz, készülj nagyjából minden Osiris-es könyv megvételére, darabja kb. 8-10 E Ft.

Én megvettem őket, egyrészt jó lesz később, másrészt nyugodtan aláhúzogathattam benne. Meg persze rengeteg fénymásolás és egyéb könyvek, angol olvasmányok várnak Rád.

Sok sikert! :)

2012. aug. 2. 09:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Huh, igaza van a kollégának, a nyomtató. :D Nekem is egy nem túl drága, fekete-fehér nyomtatóm van, scannerrel. Egy fél év alatt visszahozta az árát. Ha azt nézzük, legjobb esetben 5 forintért tudsz nyomtatni a városban, az egyetemen pedig 10-ért (jobb esetben...) plusz még mászkálni is kell, már megéri venni egy 10-15.000 forintos nyomtatót. Meg nem kell azon idegeskedni, hogyha 8:00-kor nyit a nyomtatós pult, akkor hogy érsz oda a 8:00-kor kezdődő órára, ami a másik épületben van, és azokra a papírokra pont akkor lesz szükséged.
2012. aug. 2. 10:57
 16/16 anonim ***** válasza:
a pszichológus aki a papírt két p-vel és rövid í-vel írja az kemény!!!!!!!!!!!!!
2012. aug. 6. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!