Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért csesztek ki ennyire a...

Miért csesztek ki ennyire a 2012-es évfolyammal?

Figyelt kérdés
egyetlen érettségibe se voltak soha ilyen szopatós feladatok még emelt szinten se.. most már csak a szóbelikben bízok..
2012. máj. 9. 13:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

".Ezt nehéz kicsit elhinnem.Én évek óta járok külön is matektanárhoz mert nem ment jól, ebben az évben már heti 2x jártam,és nagyon-nagyon sokat tanultam,gyakoroltam rá."

De ha nem megy a matek, és ahhoz is különtanár kell, hogy ne bukj meg, akkor mégis mi a f.szt vársz? Hogy majd érettségin ötöst kapsz?

Ha az érettségin mindenki olyan jegyet kap, mint amilyen tanuló a gimiben volt, akkor teljesen KORREKT az érettségi.

2012. máj. 9. 17:16
 22/32 anonim válasza:
Nem azért járta, hogy ne bukjam meg, hanem hogy ne éppen hármas legyek, hanem erősebb, netalántán négyes!
2012. máj. 9. 18:00
 23/32 anonim válasza:
jártam*
2012. máj. 9. 18:00
 24/32 anonim ***** válasza:

ma 17:16

Látod, szerintem is az lenne a normális, ha olyan jegyet kapnánk az érettségire, amilyen tanulók voltunk.

Hogy miért volt nehéz ez az érettségi? Mert aki 5-ös tanuló volt, annak nagyon nehéz 5-öst kapnia, szóval még a 80% elérése is necces. Pláne ha valaki erős volt egy tantárgyból, annak elméletileg 90% körölire kellene számítania és ennek ellenére kb jó ha 4-es lesz...

Azért írtam korábban, hogy most kb a kettes-hármas tanulók örülnek, mert 50%-ot tényleg meg tudott szinte mindenki írni, tehát nekik tényleg bejött. Csak az a gáz, hogy a sok szivatás miatt a 4-es és 5-ös tanulók is nagyjából hasonlóra számíthatnak. (jaj, persze tisztelet a kivételnek, aki szerint a 80% sima volt, az inkább adjon hálát és ne ossza itt az eszet!!)

2012. máj. 9. 21:55
 25/32 anonim ***** válasza:
14:13 vagyok. Sajnálom, ha nem hiszed el, de ez van. Nem hazudok. Nem vagyunk egyformák. Én mindig jó voltam matekból,6 év alatt egy mindig 5-ös voltam, pedig utóbbi két évben nem is tanultam. Azért nem, mert későn jöttem rá, hogy orvosira szeretnék jelentkezni, ezért duplázásra tettem fel mindent. Ennek ellenére órákon figyeltem, a tanárom jó volt, és szeretem is a matekot. Humánból például nem vagyok jó, szövegértést mindig elcseszem, más meg lazán megírja max pontosra. Különben meg nem is értem annyira a megnyilvánulásodat. Persze nem vagyunk egyformák, de én mindig úgy gondoltam, hogy matekból a négyest nem nagy kunszt elérni. Ha belegondolsz, százból negyven pontot elveszthetsz, és még akkor is négyes. Összesen olyan 25-30 pontot veszthettem, ami szerintem sok, viszont erefmény szempontjából négyes. Ha kellene a felvételihez, elszomorítana.
2012. máj. 9. 22:03
 26/32 anonim ***** válasza:
bocs a szóismétlés miatt:)
2012. máj. 9. 22:04
 27/32 anonim ***** válasza:
azt értsétek má' meg emberek, h nem az a lényeg, MENNYIT tanulsz, hanem, hogy MIT és HOGYAN.
2012. máj. 9. 22:06
 28/32 anonim ***** válasza:

21:55:

Ha azok, akik nem tanultak semmit, meg tudják írni 50-60%-ra, akkor bizony annak meg kellene tudnia írni ötösre, aki végig ötös volt.

Nem is értem..még az eredmények sincsenek meg, de már megy a rinya.

150 pontos az egész érettségi.

A 80%-hoz 120 pontot kell elérni. Maxos szóbelivel 30 pontot veszthetsz az írásbelin...nehogy már az ne legyen elég.

Ha vki baromi sokat tanult, készült, gyakorolt, és még így is szarul írta meg, az ne menjen egyetemre, mert nincsenek meg hozzá a képességei. Tudom, szemét módon hangzik, de ez van.

2012. máj. 9. 22:23
 29/32 anonim ***** válasza:

tegnap 22:23

Azért éri el az 50%-ot még az is, aki semmit nem tanult, mert ezek a feladatok úgy voltak összeállítva, hogy a felét szinte bárki megcsinálja, aki egy kicsit is képes gondolkodni és nincs különösebb háttérismerete, pl a mateknál ilyen szánalmas feladatok, hogy "XY fizetése 150000Ft, 12 %-os emelés után mennyi lesz a fizetése?"-egyszerűen nevetségesen könnyű. A másik része a feladatoknak viszont tele volt szándékos buktatókkal, hogy ha a stressz vagy bármi miatt nem vagy eléggé figyelmes, bebuksz kapásból egy csomó pontot. Pl a szövegértés 1. feladata, vagy a "lenni vagy nem lenni"-s, ami tudom, hogy sok embernek sikerült (és most el is van szállva magától), de rengeteg ember be is nézte... Még tanárok is ugyebár.

Ugyan nincsenek még eredmények, de az oh honlapján már meg lehet nézni a megoldásokat, úgyhogy jogos a para. A matekom biztos, hogy attól már nem lesz jobb, ott még szóbeli sincs. Oké, a magyar érvelés meg a töri esszé az még olyan, amit nem tudok biztosan lepontozni magamnak.

Azt pedig ne akard már te eldönteni, hogy szerinted ki való egyetemre és ki nem. Itt a gyakorikérdéséeken lehet, hogy nagy a szád, de azt csak te tudod magadról, hogy valójában te is mennyit érsz. Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ezt szerintem fogadd meg, nagy tanács az életre...

2012. máj. 10. 11:21
 30/32 anonim ***** válasza:
Te normális vagy? Hol írtam én azt, hogy ki való egyetemre és ki nem? Egy szóval, még csak utalni sem utaltam rá. Annyit írtam, hogy nem vagyunk egyformák. Igenis vagyunk úgy egy páran (ha csak a saját osztályomat nézem például), hogy minimális energiabefektetéssel 4-esek 5-ösök voltunk végig. Volt olyan is, aki heti 5000 Forintot hagyott ott matektanárnál, és még így is csak 3-as 4-es volt. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy akkor én egyetemre való vagyok, ők meg nem. Komolyan ezt hoztad ki ebből? Csak annyit, hogy én például számolásból jobb vagyok, szeretem is, a matematikai logikám sem rossz. Nyilván ezért megyek reálirányba tovább. Én meg humánból nem vagyok nagy ész, ha jogi egyetemre mennék, egy félév alatt kiraknának. Nem tudom, miért kell folyton belekötni a másikba:S Én csak válaszoltam egy kérdésre, elmondtam a véleményem. Ahogyan más is. És ezzel senkit nem akartam megbántani.
2012. máj. 10. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!