Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért csesztek ki ennyire a...

Miért csesztek ki ennyire a 2012-es évfolyammal?

Figyelt kérdés
egyetlen érettségibe se voltak soha ilyen szopatós feladatok még emelt szinten se.. most már csak a szóbelikben bízok..
2012. máj. 9. 13:00
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%

Miért lenne kicseszés?

Ha tömegesen rosszabbak az eredmények, akkor csökkennek a ponthatárok.

2012. máj. 9. 13:02
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
szerintem oltári könnyű volt mind. A matek is. Az más kérdés, hogy nekem nem lesz jobb hatvanakárhány százaléknál, mert egy buznyák szót sem tanultam. A törit is meg lehetett csinálni (az esszé rész kicsit húzósabb volt, a teszt primitív), a magyarban volt egy-két buktató, a szövegalkotás azonban egyszerű volt. Szerintem.
2012. máj. 9. 13:07
 3/32 anonim ***** válasza:
87%

Ne nevettess már. Ez sem volt nehezebb, mint a többi, csak azért éred annak, mert te írtad. Nekünk is a sajátunk tűnt a legnehezebbnek.

Tök felesleges ezen pattogni meg visítani. Tanulni kellett volna, és akkor jobban sikerül.

Ha meg véletlen még is olyan k.va nehéz volt, mint ahogy beállítod, akkor MINDENKINEK nehéz olt, nem csak neked, úgyhogy a ponthatárokon is meg fog látszódni, és nem leszel hátrányban.

Komolyan nem értem, minek minden egyes évben ezen hisztizni. Imádom, mikor 2-es 3-as tanulók fel vannak háborodva, hogy nem tudják ötösre megírni az érettségit, mert jaj de nehéz...

2012. máj. 9. 13:08
 4/32 A kérdező kommentje:

mááár bocsánat de én 4es tanuló vagyok..

és ösztöndíjat is kaptam..

és igen nehezebb volt mint az eddigiek..

pl sose kellett karcolatot összehasonlítani..

egynek..

és csak hogy elmondjam a töri emeltet is megcsináltam 2005ig visszamenőleg meg a magyart is mind..a töri ma nagyon szopatós volt..

2012. máj. 9. 13:14
 5/32 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes, én hármas tanuló vagyok, nem sokat tanultam, a törim mégis elég jóra sikeredett, és a matek is 50% feletti, ami azért nem olyan vészes... szóval nemtudom miért mondod, h oltári nehéz volt...
2012. máj. 9. 13:16
 6/32 A kérdező kommentje:
de te középszinten írtad basszus..
2012. máj. 9. 13:17
 7/32 anonim ***** válasza:

szerintem is mindháromban voltak szemét feladatok! ami engem bosszant az az hogy sem vers sem novella nem volt a szövegalkotásban

a töri esszék viszont szerintem nem voltak nehezek

2012. máj. 9. 13:24
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg abból van marhára elegem, hogy a sok hülye diák, aki kb 2-es 3-as tanuló volt egész életében, itt vagánykodik, hogy milyen könnyű volt. Oké, lehet, hogy 50%-ot el tudtatok érni, de az még nem azt jelenti, hogy könnyű! Igenis vannak olyanok, akiknek nagyon számít a %, mert normális helyre készülnek és egész életükben egy csomót tettek érte, és nekünk igenis nem elég ennyi, legalább 80%-ok kellettek volna, azt pedig baromi nehéz volt elérni! Azt hiszem az első válaszoló írta, hogy könnyű lett volna, csak nem készült rá, de így is meg lesz az 50-60%. "bezzeg ha tanultam volna, tuti meg lett volna a 80-90%" mindig ezt mondjátok, de minél kevesebbet tud valaki, annál inkább nem fogja fel egy feladatsor nehézségét...

Az meg inkább ne szóljon hozzá a témához, aki nem is idén érettségizett, nagyon sok köze van a témához...

Én sem tudom, hogy minek volt idén ez a szivatás... :/

2012. máj. 9. 13:38
 9/32 anonim válasza:
Tényleg nehezebbek voltak az ideiek!! És négyes-ötös tanuló vagyok, nem kettes...én is megcsináltam visszamenőleg az elmúlt évi érettségiket és mind sokkal jobbak lettek! Úgy bírom, mikor itt írják egyesek, hogy "jaj nem is volt nehéz, meg lesz simán az 50-60%" de könyörgöm, az semmi! xD Még jó hogy az meg lesz. és ha valaki ilyen szar erdménynek nem tud örülni, akkor le van hurrogva.
2012. máj. 9. 13:39
 10/32 anonim ***** válasza:

Nem voltam túl aktív az elmúlt 4 évben, és az irodalom-töri-matek tesztháromságra se tanultam külön (illetve a törire 1 napot intenzíven és 2 délutánt lazán), mégsem gondolom, hogy bármelyikből olyan nehéz volna elérni a 80%-ot.

Ezzel nem magamat és a képességeimet akarom fényezni, mert sajnos azok kétségbeejtően átlagosak, csak a #9-est akarom cáfolni, aki hátast dob egy 80 ponttól.

Oké, a magyar az nagy mértékben a javító tanár habitusától, vagy hangulatától függ (én bízom benne, hogy az enyém jófej lesz :D), szóval az elég relatív, de a töri elég laza volt.

A matek is könnyebbnek bizonyult, mint a tavalyi, még sztem nekem is meglesz 70%, pedig iszonyat láma vagyok belőle. Rengeteg mindent ki tudtam bogarászni hozzá a függvénytáblából.

Kb. a 90. százaléknál kezdik el mérni a tényleges felkészültséget, na ahhoz talán tényleg kell valami tudás... de a 80% egy átlagos nehézségű érettségin nem valami nagy bravúr.

2012. máj. 9. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!