Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért csesztek ki ennyire a...

Miért csesztek ki ennyire a 2012-es évfolyammal?

Figyelt kérdés
egyetlen érettségibe se voltak soha ilyen szopatós feladatok még emelt szinten se.. most már csak a szóbelikben bízok..
2012. máj. 9. 13:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
hát nem tudom. én megírtam az előző évieket mindenféle csalás nélkül. az emelt töriket. és mind 85% körüli lett. mostmeg örülök, hogyha 60% lesz... szerintem nehéz volt. és tényleg kicseszés, mert tanultam rá nagyon sokat. szóval az ne okoskodjon,aki nem most írta. am meg én még csak nem is izgultam... szóval arra sem lehet fogni. egyszerűen k*baszás volt és kész.
2012. máj. 9. 14:06
 12/32 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Azért kiegészíteném a mondandómat.

Igazuk van azoknak valamilyen szinten, akik fel vannak háborodva. Hogy miért? Hasonlítsátok össze a mai törit a korábbiakkal. Ha megnézed, az esszéknél alig volt forrás megadva. És szinte csak olyan témák voltak, amelyekhez az atlaszt nem tudod használni. A kiegyezés előtti helyzet, bethleni konszolidáció (ahol az összes forrás egy darab kép volt), ENSZ stb. A levantei kereskedelem meg a három részre szakadt Magyarország még szerencsés volt. A tatárjárás utáni helyzethez sem tudod használni az atlaszt, a forrás pedig ott is szegényes volt. Múltkor csináltam például egy régebbi feladatsort, ott ugyanígy az ország újjáépítését kérdezték. Meg volt adva egy táblázat, hogy mennyi kővár volt előtte és utána az országban, ebből mennyit építtetett a király, és mennyit a báró. Plusz meg volt adva a megváltozott társadalom táblázata. Meg még egy szövegrészlet is. Itt mi volt megadva? Konkrétan semmi.

A legviccesebb meg az volt, hogy kegyetlenül megörültem az etnikai kisebbséggel kapcsolatos esszének, erre 10 percig kerestem az atlaszomban a térképet, és rohadtul nem volt benne. Bár persze lehet, hogy az új kiadásúban benne van, de az 2 hónapja jelent meg. Ahogy én láttam reggel az érettségire futó emberkéket, még a diákok 80%-a a régebbit használja. Akinek nem felvételi tárgy a töri, és van régebbi atlasza, nemigen vette meg ezt. Szóval módosítok. Az első részét egy óvodás is megcsinálta volna, az esszé rész meg sz*patós volt valóban. Töritanárunk egyébként kis híján sírva fakad, mert abból indult ki (az előző 7 év érettségijei alapján), hogy források, atlasz és egy kis logika segítségével lazán meg lehet írni ötösre a törit. Erre íme: aki nemigen tanult, az most nagyon-nagyon ráfázott.

2012. máj. 9. 14:07
 13/32 anonim ***** válasza:
*ja, és még annyit, hogy az elmúlt 1-2 hónapban én is megcsináltam egy csomó feladatsort, mind 85-90% körüli lesz, de ez nekem is éppen ötös lesz. Ha.
2012. máj. 9. 14:08
 14/32 anonim ***** válasza:

és 13:18-nak.

Mint láthatod, most tisztáztam egy pár dolgot. Nem vagyok kettes-hármas tanuló, nem 20% volt a célom. Azért mondom, hogy könnyű volt a matek, mert valóban az volt. Az egy más kérdés, hogy két részfeladatot puszta figyelmetlenségből rontottam el, egyet azért, mert tényleg lusta voltam átnézni a geometriát, egy rohadt szót nem tanultam. De így is bőven négyes.

Az irodalom pedig a köcsög feladatok mellett is könnyű volt, Ez a véleményem. Az ofőnk viszont már regényeket írt az OM-nek:) Jogos. "Kitől idézte, hogy lenni vagy nem lenni..." Attól, hogy Kosztolányi felhasználta, még Shakespeare-től van az idézet. Előző voltam.

2012. máj. 9. 14:13
 15/32 anonim ***** válasza:
ja, és lazán veszem, mert nekem csak a kémia-biosz számít:) Ez igaz. Na most már húzokxD
2012. máj. 9. 14:13
 16/32 anonim ***** válasza:

szerintem meg viruljon a fejünk, hogy kétszintű érettségink van, és lehetőségünk van kockázatmentesen lesz@rni a közepeket, ha nem kellenek a továbbtanuláshoz :D

Engem sem érintett kellemesen, hogy a források kevés támaszt nyújtottak, de sztem akkor is jól tették, h nem remekeltek a tavalyihoz hasonló no commentet.

2012. máj. 9. 14:32
 17/32 anonim válasza:

14:13-as

Nagyon jó, hogyha te ilyen szuper vagy matekból, hogy minden készülés nélkül simán megírod négyesre.Ezt nehéz kicsit elhinnem.Én évek óta járok külön is matektanárhoz mert nem ment jól, ebben az évben már heti 2x jártam,és nagyon-nagyon sokat tanultam,gyakoroltam rá.Mégis, reménykedem az 50%-ban mert szerintem igenis nagyon nehéz volt.Most töriben meg tényleg ez az EU-s kérdés...szerintem a felnőtt emberek se tudnák megcsinálni jól.

2012. máj. 9. 15:24
 18/32 anonim ***** válasza:
b@sszameg, akkor ne hidd el xD
2012. máj. 9. 16:04
 19/32 anonim ***** válasza:
ja, hogy 14: 13-masnak címezted... bocs.
2012. máj. 9. 16:05
 20/32 anonim ***** válasza:
hát látod az EU-sat én is jól elb@sztam... összvissz 1 lett belőle jó :(
2012. máj. 9. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!