Így még bekerülhetek egy rendes gimnáziumba?
Igen esélyed lehet, légy ügyes.
A kérdésben nem volt bent, de nem értek egyet anyukáddal amilyen szavakat a fejedhez vágott.
Ez nem ösztönzés amit Ő csinált... Ezt nem kellett volna mondania.
Igen, de azt mondja, ez az egy, amit kér tőlem, hogy vegyenek fel.
Tanulásban nagyon szigorú, tavaly évvégén egy 4-esem volt, teljesen ki volt akadva, a családban is gyakorlatialg titkolni kelett, pedig szerintem teljesen jó, de mit gondolnak majd arról, hogy orvos anyának ilyen lánya van...
Én is úgy gondolom, ahogy írtátok. Őszintén, szívesebben mennék valami művészsuliba, ezt az egészet már csak Anya miatt csinálom, komolyan megkért rá.
Én azt gondolom, hogy aki ennyire sznob, mint anyukád, az biztosan nem fog szakmunkásképzőbe íratni! Csak zsarol, hogy jobban tanulj! Néha el kéne beszélgetned vele, hogy Te mit érzel ilyenkor. Ő orvos, tehát azért illene némi empatikus készséggel is rendelkeznie. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Talán csak belátja...
Egyébként az Istvánba ilyen eredménnyel van esélyed bekerülni, ha nem szúrod el a felvételit. Ide tehetséggondozót kell írni, erre készülj fel. És matek, magyar szóbeli felvételi is van. Nyelv csak akkor, ha nem nulláról indulsz. De jövőre változások is lesznek, tehát lehet, hogy másra kell majd készülnöd. Ha erős általánosban vagy ilyen jó tanuló, akkor ne izgulj, be fogsz jutni jó gimibe, csak aztán szeresd is azt a hajtást!!!
Persze, hogy bekerülhetsz, nekem több általános iskolai osztálytársamat ennél rosszabb jegyekkel is felvették elit, jó gimikbe. :) A felvételit kell jól megírnod, azon sokkal több múlik.
Ha logikusan nézed, akkor ez maximum -3,-4 pontot jelent, na most az írásbelit kevesen írják meg hibátlanra, ott mindenki veszt valamennyit (főleg a tehetséggondozón, az ugye nehezebb), nem fog annyira számítani ez a pár pont.
Amúgy szerintem anyukád nem gondolja ezt komolyan, csak motiválni akar (mondjuk elég rossz módszer), kizártnak tartom, hogy ha azt titkolni kell, hogy volt egy négyesed, azt felvállalná, hogy a lánya szakmunkásba jár.
Szóval, most próbálj ráhajtani még egy kicsit, aztán nyáron pihend ki jól magad, mert nehéz lesz a 8. első félév, készülj fel jól a felvételire, járj előkészítőre, lehet a kiszemelt suliban is, és hidd el, minden rendben lesz. :)
Ma is előhoztam neki, hogy mi lenne, ha szakmunkásba járnék, rögtön előhozta, hogy "persze, hogy aztán műkörmös legyél, vagy valami üzletben pakold az árut.."
Konkrétan félek az évvégétől, mert kitűnő már biztos nem leszek, de akkor remélem, hogy fölvesznek, köszi mindent!
Nyugi! A fiam sosem volt kitűnő, sőt 2x becsúszott egy-egy hármas is (6.7. év vége), mégis jó esélye lenne az Istvánba, csak épp ő nem szeretne odamenni. :-)
Koncentrálj az írásbelire, és a szóbelire, és biztosan menni fog. Azt egyébként tudod, hogy Te mit szeretnél???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!