Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így még bekerülhetek egy...

Így még bekerülhetek egy rendes gimnáziumba?

Figyelt kérdés
7.-es vagyok, és viszonylag jó tanuló. Viszonylag, mert van 3-4 tantárgy amiből 4-esre állok, a többi 5-ös. Megpróbálok még minimum 2 tárgyból 5-öst összehozni, de az sem biztos, hogy sikerül. Na most, Anya azt mondta, ha nem vesznek fel az Istvánba, Radnótiba, vagy valami hasonló kaliberű gimnáziumba, akkor szakmunkásképzőbe irat, és amint betöltöttem a 17-et, mehetek dolgozni, mert ő nem fog egy gyenge gimnáziumat finanszírozni. Ha a felvételit jól megírom, és a 8. félévkor kitűnő leszek, akkor még esélyes vagyok az ilyen jellegű gimikhez? Mármint a várható 7. évvégi jegyek melett. Előre is köszi.

2012. ápr. 12. 22:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen esélyed lehet, légy ügyes.

A kérdésben nem volt bent, de nem értek egyet anyukáddal amilyen szavakat a fejedhez vágott.

Ez nem ösztönzés amit Ő csinált... Ezt nem kellett volna mondania.

2012. ápr. 12. 22:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Na, ez aztán megfelelő ösztönzés! Csak az elitgimi jó gimi? Miért jobb az, ha egy elitgimiben vért h...gyozva leszel hármas, közben lesz egy csomó pszichoszomatikus betegséged, mintha egy átlagos színvonalú gimiben jobban teljesítesz kisebb nyomás alatt. Onnan is továbbtanulhatsz, mert bár az elitgimiknek jobb a felvételi aránya, azért a többi sem feltétlen szar. Az én fiam sem elitgimibe jár, egy átlagos gimiben tök szar tanuló, mert lusta. Nem is fog egyetemre menni, OKJ-s képzést céloz meg, de ettől még nem dugtam be egy szakmunkásképzőbe, ami valljuk be többségében gyűjtő azoknak, akik nem is tanulnának tovább nyolcadik után, ha nem lenne a tankötelezettség.
2012. ápr. 12. 22:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Figy, ez felesleges stressz. Nem ezen fog múlni a jövőd jó része hogy egy közepes erősségű vagy a legelitebb gimibe mész. Anyukád is szégyellheti magát mert ilyet mond. Mi mikor felvételiztünk 8. osztályban szinte senkit se vettek fel a legjobb középsulikba. Jórészt protekciós az ilyen középsuli másrészt pedig nagyon jó tanulmányi átlag és felvételi kell amihez meg hatalmas szerencse. Sokszor a felvételi napján a sok stressz rontja az egészet. Én erős 4-es tanulóként jobb központi felvételit írtam mint az osztály legjobbjai. Ennyit erről.. Na már most akit én ismerek hogy ilyen gimnáziumban szerzett érettségit sincs egy fokkal sem előrébb mint én, aki egy közepes erősségű gimiben végzett. Jó, próbálj meg egy közepesbe kerülni ne a leggyengébbe de ha oda jutsz be se szomorkodj. Volt egy osztálytársam akit valahogy sehova sem vettek fel. Valamit elb@sztak a felvételis névsorban vagy nem tudom. De a leggyengébb gimibe se mikor a 2. beírt helyre volt elég pontja. Oda ment ahova az anyukája járt, pedig előtte eszében se volt abba a szakközépbe menni. Imádta! Most azt tanulja egyetemen is. Ő volt az osztály legjobbja, jól érettségizett, szerette is és most ott van mint a környék legjobb gimisei. Akkor még annyi volt a különbség hogy a közepes gimikből nem sokan mentek felsőfokra. Most a leggyengébb gimik is felkészítenek ahogy hallottam. . De ha te arra akarsz menni akkor felkészítenek.Meg át is lehet jelentkezni Ennyi. Ezen ne parázz. Ezzel végig fogják magyarázni a 1,5 éved míg általánosba jársz. Aztán a legjobb egyetemre kellene menned és rájössz, hogy aki végig puskázta az egyetemet, középsulit annak jobb munkája lesz és hamarabb mint neked. Nem ismerem ezeket a közép sulikat, de 4 4-es nem a világ. Felvételi lapra lehet 2-őt sem kell beírni. (legalábbis úgy emlékszem) Hülyeség ilyen tanulmányi átlaggal szakmunkásba menni. Ez tényleg a gyerek kikészítése. Közölheted anyukáddal is:/ Sok sikert! És kijavítod, ha nem meg így járt, ne stresszelj ezen:) 22l
2012. ápr. 12. 23:09
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, de azt mondja, ez az egy, amit kér tőlem, hogy vegyenek fel.

Tanulásban nagyon szigorú, tavaly évvégén egy 4-esem volt, teljesen ki volt akadva, a családban is gyakorlatialg titkolni kelett, pedig szerintem teljesen jó, de mit gondolnak majd arról, hogy orvos anyának ilyen lánya van...

Én is úgy gondolom, ahogy írtátok. Őszintén, szívesebben mennék valami művészsuliba, ezt az egészet már csak Anya miatt csinálom, komolyan megkért rá.

2012. ápr. 12. 23:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Azért az eléggé gáz, hogy szégyell téged... Azért mert ő orvos, te még lehetsz asztalos vagy fodrász...
2012. ápr. 12. 23:46
 6/11 anonim válasza:
Te jó ég! Ne anyukád szabja már meg hogy mi legyen az életeddel. miért mennél szakmunkásba? középiskolában is lehet emelt szintű érettségit letenni, ami később kelleni fog az egyetemhez.
2012. ápr. 13. 00:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy aki ennyire sznob, mint anyukád, az biztosan nem fog szakmunkásképzőbe íratni! Csak zsarol, hogy jobban tanulj! Néha el kéne beszélgetned vele, hogy Te mit érzel ilyenkor. Ő orvos, tehát azért illene némi empatikus készséggel is rendelkeznie. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Talán csak belátja...

Egyébként az Istvánba ilyen eredménnyel van esélyed bekerülni, ha nem szúrod el a felvételit. Ide tehetséggondozót kell írni, erre készülj fel. És matek, magyar szóbeli felvételi is van. Nyelv csak akkor, ha nem nulláról indulsz. De jövőre változások is lesznek, tehát lehet, hogy másra kell majd készülnöd. Ha erős általánosban vagy ilyen jó tanuló, akkor ne izgulj, be fogsz jutni jó gimibe, csak aztán szeresd is azt a hajtást!!!

2012. ápr. 13. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze, hogy bekerülhetsz, nekem több általános iskolai osztálytársamat ennél rosszabb jegyekkel is felvették elit, jó gimikbe. :) A felvételit kell jól megírnod, azon sokkal több múlik.

Ha logikusan nézed, akkor ez maximum -3,-4 pontot jelent, na most az írásbelit kevesen írják meg hibátlanra, ott mindenki veszt valamennyit (főleg a tehetséggondozón, az ugye nehezebb), nem fog annyira számítani ez a pár pont.

Amúgy szerintem anyukád nem gondolja ezt komolyan, csak motiválni akar (mondjuk elég rossz módszer), kizártnak tartom, hogy ha azt titkolni kell, hogy volt egy négyesed, azt felvállalná, hogy a lánya szakmunkásba jár.

Szóval, most próbálj ráhajtani még egy kicsit, aztán nyáron pihend ki jól magad, mert nehéz lesz a 8. első félév, készülj fel jól a felvételire, járj előkészítőre, lehet a kiszemelt suliban is, és hidd el, minden rendben lesz. :)

2012. ápr. 13. 18:29
 9/11 A kérdező kommentje:

Ma is előhoztam neki, hogy mi lenne, ha szakmunkásba járnék, rögtön előhozta, hogy "persze, hogy aztán műkörmös legyél, vagy valami üzletben pakold az árut.."

Konkrétan félek az évvégétől, mert kitűnő már biztos nem leszek, de akkor remélem, hogy fölvesznek, köszi mindent!

2012. ápr. 13. 19:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Nyugi! A fiam sosem volt kitűnő, sőt 2x becsúszott egy-egy hármas is (6.7. év vége), mégis jó esélye lenne az Istvánba, csak épp ő nem szeretne odamenni. :-)

Koncentrálj az írásbelire, és a szóbelire, és biztosan menni fog. Azt egyébként tudod, hogy Te mit szeretnél???

2012. ápr. 13. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!