A szüleim azt sugalják belém h nem vihetem semmire nem vagyok semmire sem jó (pedig gimnáziumba járok, jók a jegyeim) annyira nem értem ezt a viselkedést. Mit tegyek?
Nálam ugyanez volt. Már egyetemre járok, itt is jól tanulok, de most meg szomszéd országbeli ösztöndíjra pályáznék - persze itthon támogatás nulla, szerintük úgysem bírom ki Ausztriában. Elég rosszul esik, kicsit, mintha vissza akarnának húzni, hogy nehogy nekem jobb, sikeresebb életem legyen, mint nekik. Mintha maguknak inkább akarnának jót, mint nekem...
A fontos az, hogy magadban higgy és megpróbáld kizárni az ő negatív gondolataikat. Ne higgy nekik, csak szilárdan folytasd tovább a dolgaidat, minden kitűzött célt igyekezz elérni, tégy meg mindent a dolgok érdekében, ne hagyd, hogy ők hátráltassanak! Ehhez sok kitartás és lelki erő kell, de sajnos ezzel a szülők nem nekünk akarnak jót. Pontosabban, ha mégis, lehetne annyi eszük, hogy ezzel jót nem tesznek - max. maguknak, mert lesz egy semmirekellő, önbizalomhiányos, otthonmaradó gyerekük, aki majd öreg napjaikon elgondozza őket. A sikeres, önbizalommal teli gyerek meg elköltözik, saját élete lesz... na, melyik az előnyösebb az önző szülőnek?! :S
20/L
Tudod hányszor pont azok vitték valamire akikben senki se hitt?
http://www.youtube.com/watch?v=bwBF0NnS-D4
És tudod miért? Mert ők maguk hittek önmagukban. Más nem számít! (Amúgy meg van egy gyanúm hogy a szüleid se vitték valami sokra és elég rosszul éreznék magukat ha a gyerekük többre vinné mint ők - sajnos vannak ilyen irigy szülők).
21:38
De miért hitte azt a párod ,hogy semmire se képes?
Mi történt vele?
Vannak emberek akik megtörnek a szokásosnál is nagyobb szülői nyomás alatt, ők ugyanolyanokká fognak válni mint a szülei, ugyanannyi önbecsülésük lesz (segítek: nulla).
Aki pedig nem képes újra felállni, helyrerázni az önbizalmát igazi sikerélményekkel az soha nem lesz boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!