Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rovásírás! Mit szólnál, ha...

Rovásírás! Mit szólnál, ha újra bevezetnék a rovásírást?

Figyelt kérdés
2012. jan. 28. 22:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Általánosan használt volt, nem tanított, egymástól tanulták. Nagyon könnyű a kisgyereknek is, É smivel nem muszáj írni, hanme lehet vésni az egyenes jeleket így sokmindenre jó. Szerintem mindne nagycsoportos különösebb nehézség nélkül elsőre megtanulná. Én üdvözölném, tanítaná,m. A latin zsinórírás nagyon nehéz még akis kezeknek, és nincs benne semmi logika azért tanulják eg yévig. (az amerikai gyerekekk nem is tanulnak cska nagybetőket. Ez csúnya, de a kis kéz hamarabb leírja különben)
2012. jan. 28. 23:12
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

"A 10. századból kézzelfogható régészeti leletek tanúsítják a rovásírás jelenlétét a honfoglalók között.

A Szent István korában már létezett koronázó paláston, jogaron és a Szent Koronán is megtalálhatók a székely írás szójelei. Minthogy a latin írás csupán egy szűk réteg osztályrésze volt, a rovásírás még évszázadokig fennmaradt vidéken, a köznép körében

2012. jan. 28. 23:15
 13/21 anonim válasza:
85%
Szerintem művelődésnek, választható délutáni foglalkozásnak kifejezetten jó lenne.
2012. jan. 29. 00:23
 14/21 anonim válasza:
45%

"Jobb mint a latin írás?"

Természetesen jobb.

2012. jan. 29. 01:18
 15/21 anonim válasza:
59%

"Szerintem mindne nagycsoportos különösebb nehézség nélkül elsőre megtanulná. Én üdvözölném, tanítaná,m."

Én is támogatom. Sokkal egyszerűbb lenne minden.

2012. jan. 29. 01:21
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

"Úgy érted korcsosuljanak? Hova tovább? El vannak már épp eléggé.

"

Azért a 8 osztály megvan? Szerinted nyelvet tanulni korcs dolog? Elszomorító, hogy az adómból ilyen funkcionális analfabétákat kell eltartanom. Te hátránya vagy a magyar fejlődésnek. Tanulni korcs dolog? Akkor te biztosan egy tiszta ember lehetsz.

2012. jan. 29. 07:00
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Őseink rovásírását ismerni nem ártana. De azzal fejezni ki mindent,ostobaság lenne. Sőt,nem is lehet. A szókincsünk sokat bővült az egyszerű pásztorok szókincséhez képest.

Az pedig hamisítás,hogy kitalálunk új betűket.

A latin betűkkel való írást kellene helyesen megtanítani.

Annak is igaza van,hogy nyelveket kell helyette tanulni. Az sokkal hasznosabb.

2012. jan. 29. 07:40
 18/21 hollófernyiges ***** válasza:
91%

"A 10. századból kézzelfogható régészeti leletek tanúsítják a rovásírás jelenlétét a honfoglalók között. A Szent István korában már létezett koronázó paláston, jogaron és a Szent Koronán is megtalálhatók a székely írás szójelei."

Ezekről valami konkrétumot (ha lehet képpel) lehetne tudni?

2012. jan. 29. 08:20
 19/21 anonim válasza:
69%
Bodrog-alsóbűi rovásfelirat. Nézz utána.
2012. jan. 29. 11:31
 20/21 hollófernyiges ***** válasza:
87%

Köszönöm, a koronán levőről nincs esetleg vmi részlet, mert úgy tudtam hogy csak görög és latin felirat van rajta.

btw, érdekes hogy ezt az alsóbűi feliratot olvasták úgy hogy anyának, fúnák, anyónak papa, hionaszék népének, anapalyónak. Úgy látszik nem annyira kidolgozott dolog ez még.

2012. jan. 29. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!