Hogy lehet hatékonyan és viszonylag gyorsan szöveget tanulni?
Figyelt kérdés
Nem ez az első idegen nyelvű szövegem, amit meg kell tanulnom, de ez most valahogy nagyon nem megy :S2011. nov. 28. 15:19
1/4 anonim válasza:
Én mindig vizualizáltam a dolgokat. Elképzeltem a szitut, amiről szólt, eljátszogattam a szavakkal (történelmi szöveget kellett megjegyezni a hunokkal és a vándorlásukkal kapcsolatban, ott két folyó közti táborral kapcsolatban "hun vagyunk épp?".. ilyesmi). De, ha nem lehetett így, mert nem olyan volt a szöveg, hanem száraz és precíz visszamondást igényelt, akkor ritmusba szedtem a szavakat (azért szavakat írok és nem mondatokat, mert nem jelentés alapján tagoltam őket), és elverseltem, vagy elénekelgettem. Aztán így valahogy sikerült a legdurvábbakat is megjegyezni.
2/4 anonim válasza:
én a nagyon nehéz szavakat mindig leírom egy lapra többször.
a német tételeket is így tanulom.pl az idójárás tételt is ami végülis nem lett volna nehéz ha nem lett volna benn fél oldal orvos meterológia:D azzal még magyarul se nagyon vagyok tisztába.szóval olyankor a bemagolás érvényesül.
mondatonként próbálom megtanulni(első sorban a magyar szöveget/mondatot majd utána a németet).majd pár mondatonként visszamondom az elejétől,ha elrontom akkor szintén előről...a végén már nagyon ügyleke arra h ne legyen benne hibám:D
4/4 anonim válasza:
héberül memoritert tanulni, na az kegyetlen, szerintem egy szavad sem lehet xdd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!