Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kedves orvostanhallgatók /...

Kedves orvostanhallgatók / végzett orvosok! (főleg SE) Mi volt a 6 évetek alatt a legnagyobb szellemi/lelki/fizikai megpróbáltatásotok!?

Figyelt kérdés

Személyes tapasztalatokról érdeklődnék,amit magatok éltetek át. Érintettségem az ügyben egyelőre csak annyi, hogy idén szeptembertől kezdem meg az orvosit a SOTE-n.

Szóval, mit volt a legnehezebb elviselni a 12 féléves tanulmányaitok alatt? Értek-e benneteket megaláztatások, olyan esemélyek, amik nagyok kellemetlenek voltak, de mégsem volt lehetőségetek elkerülni? Tanulmányi nehézségek; képtelenségnek látszott ennyi tananyagot megtanulni stb... ?

2011. máj. 20. 00:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek Veled, előttem szóló :) Nagyon fontos, hogy legyenek barátaid, mert ha elszigeteled magad, sokkal rosszabb... Mondjuk pont azt utálom ebben az egyetemben, hogy nagyon sok az ilyen ember aki bezárkózik, igaz barátokat szerezni nagyon nehéz, mert mindenki csak törtet a célja felé, és úgy tesz, mintha foglalkozna a másikkal, de igazából sz*rik rá... A másik, meg az az orvosis sznobság.. Hogy mi erre a nehéz egyetemre járunk, akkor mi vagyunk a királyok, nekünk a legnehezebb, mi orvosok leszünk, más nem is ember... Ez eléggé elkeserít, ráadásul a végzett orvosoknál még rosszabb, minket is iszonyúan lenéztek többször, és hasra kellett volna vetni magunkat, hogy hozzánk, kis orvostanhallgatókhoz kegyeskedtek szólni...
2011. máj. 20. 13:25
 12/15 anonim ***** válasza:
37%
Én nem értem a kérdezőt... Honnan tudod, hogy orvosira fogsz járni? Vissza van az ÖSSZES SZÓBELI vizsga! Biztos vagy abban hogy 474 pontod van? Ugyan miért? Mindennel maximálisan tisztában vagy? És ha kihúzol egy rossz tételt? Akkor már elnézést, de hogyan lesz 474 pontod? Ezt nem lehet kijelenteni, bármi adódhat ami miatt nem jön össze és most nem akarok gonosz lenni. Nekem is jól sikerültek az írásbelik (egy kivételével 90% vagy kicsivel fölé) és mégsem könyvelek el semmit! Bocs az offért, én csak ezt akartam elmondani! Csak nagyképű ne legyél, ne legyen nagy a szád, az orvosi munkához szerénységre és alázatra van szükség! Tanulj és mondd azt, hogy majd kiderül mi lesz, én mindenesetre mindent megteszek a cél érdekében! :)
2011. máj. 21. 11:01
 13/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Először is 472 pontot írtam,nem 474-et. Ez 100% biztos, hogy ennyi lesz, nem nagyképűsködök, nem elbízom magam. Ha nem lennék benne ennyire biztos, nem írnám ki így.

És képzeld, tévedsz ismételten, nincsenek hátra a szóbelik és nem fogok tudni már rossz tételt kihúzni. Ugyanis tavaly előrehozottan megcsináltam a kémia emeltet (97%) és a biosz közepet (99%) is. Ezt nem tartom zseniségnek, emiatt nem vagyok túlzottan büszke magamra, ez önmagában nem nagy teljesítmény. Akinek szerencséje van és készül is rá rendesen, simán elvárható, hogy ilyen %-okat hozzon össze.

Javaslom, ne vádaskodj, főleg ne az alapján amit te magadban képzelegsz, nem tudván, mi a valóság!

Továbbá, a kérdés nem arra irányult, hogy engem megítélj, hanem, hogy leírd személyes tapasztalataidat (már ha van).

Köszönöm azoknak akik ehhez tudják magukat tartani!

2011. máj. 21. 14:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Akkor csak gratulálni tudok, hogy tizenegyedikesként majdnem tökéletesre érettségiztél! Nem mondom szép teljesítmény! DE! A legjobb orvosok azokból lesznek, akik nem karrieristák és nem csak törtetnek előre! Nem csak az teszi a jó orvost, hogy hat év alatt reggeltől estig güzült és nem volt semmi más élete mellette! Fontos az empátia, az, hogy kapcsolatot teremts az emberekkel, azt pedig nem feltétlenül a törtetéssel és a maximalista eredményeiddel fogod elérni! Sőt nem is a 99%-os érettségiddel..Lehet, hogy egy gyengébb eredménnyel bejutott tanulóból, aki azonban veled ellentétben megérti az embereket, jól tud kommunikálni velük, sokkal jobb orvos válik, mint az ügyeletes kitűnőcske zsenikből... Két testvérem is az orvosira jár és sokkal jobb eredménnyel végzik, mint a gimis üdvöske ismerőseik...
2011. máj. 21. 17:24
 15/15 anonim ***** válasza:
nem egy évfolyamtársam van, aki másodév végi szigorlatok előtt hányt a stressztől.
2011. máj. 25. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!