Kedves orvostanhallgatók / végzett orvosok! (főleg SE) Mi volt a 6 évetek alatt a legnagyobb szellemi/lelki/fizikai megpróbáltatásotok!?
Személyes tapasztalatokról érdeklődnék,amit magatok éltetek át. Érintettségem az ügyben egyelőre csak annyi, hogy idén szeptembertől kezdem meg az orvosit a SOTE-n.
Szóval, mit volt a legnehezebb elviselni a 12 féléves tanulmányaitok alatt? Értek-e benneteket megaláztatások, olyan esemélyek, amik nagyok kellemetlenek voltak, de mégsem volt lehetőségetek elkerülni? Tanulmányi nehézségek; képtelenségnek látszott ennyi tananyagot megtanulni stb... ?
elsőnek - neked mellesleg mi volt a célod az orvosi egyetemmel?
Miért mentél oda, ha a szíved inkább a társasági lét felé, és nem a tanulás felé húz?
ezt mondjuk én se értem :D ha orvosin "sokadszorra" kell újrakezdenie valakinek a másodévet (ember, az után még van 4!!!), akkor nem értem, hogy mit keres ott... vagy akár csak a közelében is..
kérdező!
ha nem vagyok indiszkrét.. te honnan tudod már most, hogy az orvosin leszel? :D
Elég jó eredményekkel érettségiztem, ami azt eredményezi, hogy 472 pontom lesz az ÁOK-ra, ami szerintem elegendőnek bizonyul majd a felvételihez.
Mindegy, ezzel nem akarok dicsekedni, nem olyan nagy teljesítmény ilyen pontot összehozni, ezzel tisztában vagyok. Igazándiból már teljesen el is felejtettem a gimiben töltött 4 évet és az érettségit (hát ja, még a szóbeli mondjuk hátra van). Jelenleg csak arra koncentrálok, hogy az orvosin magamhoz és az áltaghoz mérten kiválóan teljesítsek.
Az unokám most másodéves. Amire szokott panaszkodni: vannak vizsgáztatók,akik ok nélkül vágnak meg valakit. Együtt vizsgázott egy "fizetős" csajjal,aki azzal kezdte,hogy:fizetős vagyok. A prof alig kérdezett tőle valamit,és megadta a kitűnőt. Unokámat pedig meghúzta. Megkérdezte,hogy miért,a válasz az volt,hogy csak.
Szerencsére több ilyen eset nem volt.
Sebész akar lenni. A nyári szünetben egy hónapra a helyi kórházban volt gyakorlaton. (Pénzt nem kapott érte).
Az osztályvezető és a többi főorvos nagyon rendes volt. Behívták a műtétekhez,oktatták,elmagyarázták neki a műtétek menetét.
Az osztályos orvos és a segédorvosok viszont keresztül néztek rajta. Volt olyan is,aki arra utasította,hogy cseréljen ágyneműt a beteg alatt. Egy orvosnak ehhez is érteni kell szerintük.
Rengeteget kell tanulni,ha valaki komolyan veszi a dolgot. Nincs ideje bulikba járni,minden szabad idejét, itthon is a tanulással tölti. De a célért el kell viselni ezt is.
Egyébként elég jók az eredményei.
ma 7:40-nek
"Volt olyan is,aki arra utasította,hogy cseréljen ágyneműt a beteg alatt."
Igen, azért utasította erre mert egy elsőéves orvostanhallgatónak nyári ápolástan gyakorlaton pontosan ez a dolga. Ágyneműt és ágytálat cserél. Ápolói munkát végez. És csak a szerencsésebbek jutnak be műtőbe, mint például az unokád. Úgyhogy ezen nincs semmi felháborító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!