Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem bírom, túl nagy a nyomás,...

Nem bírom, túl nagy a nyomás, mit tegyek? Nem akarom hogy.

Figyelt kérdés

Matekból bukásra állok (főleg családi okok miatt,válás stb). Év eleje óta nem tanultam semmit matekból,nem tudtam koncentrálni,a folyamatos veszekedések miatt is,sehol sem találtam a helyem. Nyugtatókat és egyéb gyógyszereket írt fel az orvos,csak hogy javuljon a helyzet. Most jobb,de mivel sok 1-esem van így az összes leckét át kell vennem egyedül(mástól még nehezebben értem meg a matekot). Most 8 nagy témát kéne átvennem,megtanulnom a könyv elejéről (kb 150 oldal),mivel évzáró dolgozatot írunk.Nagyon nem megy,alig haladok. Sírógörcsöm van mert nem akarok megbukni! Reggeltől estig tanulok,de még csak a 2.témánál tartok. 2 napom van hogy megtanuljam az egészet. Kb 4 órákat alszok és nem bírom már.

Van lehetőség arra,hogy ha nem sikerül jól,kérjek matekból felmentést mindezekre hivatkozva? Nem akarok menekülni a matek elől,de lehetetlennek találom h 2 nap alatt 100 oldalt megtanuljak úgy,hogy előtte alig néztem bele a tankönyvbe.

Segítsetek,köszönöm!

2011. ápr. 29. 22:08
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
44%
Hát ha ennyire nem tudod megerőltetni magad, akkor inkább sz*rjál bele az egészbe, de ne stresszelj meg nyugtatózz, mert az aztán nem old meg semmit. Ha nem megy, nem megy. Ez van.
2011. ápr. 29. 22:36
 12/35 A kérdező kommentje:
Igen! Ezt nem is tagadom,mindenki a könnyebb utat választja.
2011. ápr. 29. 22:37
 13/35 anonim ***** válasza:
56%
Nem az észt osztottam kicsikém,és nem is belédrugdostam,nem is tennék ilyet mert olyan idös vagy mint a lányom,csak azt próbáltam megmagyarázni neked,hogy ha valaki ilyen körülmények között nem tudott tanulni,akkor most hiába stresszel meg készíti ki magát idegileg azzal nem lesz jobb! Te magad mondod hogy képtelen vagy mindent megtanulni! Ha e-miatt amit te mondasz maradtál le nem szégyen ha megbuksz!!!!!Ès nem is fog rosszat tenni,mert legalább megerösíted a tudásodat,az elkövekezendö évekre!
2011. ápr. 29. 22:39
 14/35 A kérdező kommentje:
Utolsó:Én sajnos nem ilyen ember vagyok,mindig megerőltetem magam és ebből van a baj. Nem szeretném feladni ilyen könnyen,tanulok 1000rel,csak a kérdésem igazából az volt hogy helyes döntés lenne-e az hogy ha nem úgy sikerül a dolgozatom,elmenjek-e kérni matek felmentést erre az évre.
2011. ápr. 29. 22:40
 15/35 A kérdező kommentje:
*Utolsó:A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
2011. ápr. 29. 22:40
 16/35 napietus ***** válasza:
56%

én főiskolás koromban korrepetáltam matekból. adok pár jó tanácsot:

1. ha segítség kell, ne félj kérni, mondjuk egy felsőbb évfolyamostól, vagy bárkitől, akit ismersze, és tudod, hogy ő érti.

2. ha már nagyjából értesz egy anyagrészt, vagy legalább egyszer átnéztél egy mintapéldát a könyvben, vedd elő a példatárat, és próbálj Te megoldani egy feladatot. nem baj, ha az első nehezen megy. ne add fel könnyen, de ha végképp nincs ötleted, nézd meg a megoldást! a matematika komplikált tudomány, de az érettségiig szükséges tudásszint begyakorolható. típuspéldák vannak.

3. használd az agyad, azért van! próbálj ráállni a logikájára (ha azelőtt jó tanuló voltál, ez menni fog), és gondolkodj "matekosan". ne zavarjon meg a "körítés", bontsd le magadban a példát adatokra.

sok sikert kívánok!

2011. ápr. 29. 22:41
 17/35 A kérdező kommentje:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

Oké,de akkor elmondom mi a gond: Suli váltás előtt állok,azt mondták ott,ha nem bukok meg semmiből,azaz matekból,akkor átvesznek... Épp ezért nem akarok megbukni és valahogy kimászni a sz*rból.

2011. ápr. 29. 22:43
 18/35 A kérdező kommentje:
*inkább valahogy kimászni a szarból.
2011. ápr. 29. 22:44
 19/35 A kérdező kommentje:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

Köszönöm szépen!!:)

2011. ápr. 29. 22:44
 20/35 napietus ***** válasza:
58%

ja, felmentést nem fogsz kapni, ilyenre nincs lehetőség. ha megbuksz, pótvizsga. és még egy tanács (nem az iskolára, az életre): a kötelesség az akkor is kötelesség, ha összeér az ég a földdel. a Te munkád a tanulás most. az életben lesz még magánéleti válságod (reméljük, nem sok), de attól a munkádat el kell majd végezned. mert a főnöködet, vagy ha vállalkozó leszel akkor az ügyfeleidet (pláne!) sem fogja érdekelni a problémád. ki fog rúgni, ill. szerződést fog bontani minden további nélkül...pl. ha elveszíted az egyik szülődet (ezt sajnos valamennyien átéljük egyszer), tudod mi jár? 3 nap szabadság, aztán vissza a melóba...vállalkozóknál még az sem. ez nem vis maior eset, ketyeg a kötbér, a vége az hogy tönkremész anyagilag IS. az pedig, aki egy iskolás lánynak nyugtatót írt fel, egy barom.

hidd el, ezt azért mondom, mert jót akarok. amikor dolgozunk (esetedben:tanulsz), kizárunk minden mást. nincs semmi, csak Te, és a munkád, amit el kell végezned. ha ehhez nem tartod magad, még nagyobb bajbaj kerülsz.

2011. ápr. 29. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!