Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem bírom, túl nagy a nyomás,...

Nem bírom, túl nagy a nyomás, mit tegyek? Nem akarom hogy.

Figyelt kérdés

Matekból bukásra állok (főleg családi okok miatt,válás stb). Év eleje óta nem tanultam semmit matekból,nem tudtam koncentrálni,a folyamatos veszekedések miatt is,sehol sem találtam a helyem. Nyugtatókat és egyéb gyógyszereket írt fel az orvos,csak hogy javuljon a helyzet. Most jobb,de mivel sok 1-esem van így az összes leckét át kell vennem egyedül(mástól még nehezebben értem meg a matekot). Most 8 nagy témát kéne átvennem,megtanulnom a könyv elejéről (kb 150 oldal),mivel évzáró dolgozatot írunk.Nagyon nem megy,alig haladok. Sírógörcsöm van mert nem akarok megbukni! Reggeltől estig tanulok,de még csak a 2.témánál tartok. 2 napom van hogy megtanuljam az egészet. Kb 4 órákat alszok és nem bírom már.

Van lehetőség arra,hogy ha nem sikerül jól,kérjek matekból felmentést mindezekre hivatkozva? Nem akarok menekülni a matek elől,de lehetetlennek találom h 2 nap alatt 100 oldalt megtanuljak úgy,hogy előtte alig néztem bele a tankönyvbe.

Segítsetek,köszönöm!

2011. ápr. 29. 22:08
1 2 3 4
 1/35 anonim válasza:
86%
A nyár végi pótvizsgára felkészülhetsz. Nincs azzal semmi gond. Mond meg a tanárnak, hogy családi okok miatt csak akkorra tudsz felkészülni.
2011. ápr. 29. 22:17
 2/35 anonim ***** válasza:
25%
Nem most kéne észbe kapni hogy tanulni kéne az én szüleim is elváltak mikor 7 éves voltam és mégis sikerült átmennem matekból
2011. ápr. 29. 22:19
 3/35 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem pedig fölöslegesen stresszelsz.Sz@rbol várat építeni sajnos nem lehet,nyugodj meg,megismétled az osztályt,és jövöre jobban odafigyelsz a tanulásra. Legalább sokkal erösebb lesz a tudásod,minek rugdosnának át most ha aztán ugysem tudnál semmit???
2011. ápr. 29. 22:20
 4/35 anonim ***** válasza:
60%

mindenkire máshogy hat a válás.. egyébként későbbi korban sokkal rosszabb,mert úgy nősz fel,hogy ott van mind a 2szülőd..szóval nem egyből osztani kéne a kedves kérdezőt, mert nem tudhatod pontosan,hogy mi és hogy van..

és osztom az első válaszoló véleményét, készülj fel arra :) az nyugisabb,nyáron lesz időd, és egyáltalán nem gáz,ha egyszer fordul elő ;) sőt,szerintem ha beszélsz a tanároddal,még próbál is majd segíteni :) /ha normális/

2011. ápr. 29. 22:22
 5/35 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy az én tanárom egyáltalán nem ért meg senkit. Nem foglalkozik senkivel,csak üvöltözik. Nem fogom azért feladni,és osztályt ismételni. És itt nem arról van szó hogy most kapok észbe. Hidd el hogy volt nekem épp elég problémám,amikor nem tudtam hogy hol vagyok,kiben bízhatok,amikor nincs apád,se nagyszülők,se senkid..csak az anyád aki kivan készülve idegileg. Nem hiszem hogy akkor pont azon tudtam gondolkodni hogy na még is matekot kéne tanulni! Most rendeződtek a dolgok,az évzáró vizsgáról kb 2 hete tudunk tehát igen,nem rég kezdtem neki! De itt a kérdésem nem az volt hogy akkor ki akar még belém rugdosni,meg osztani az észt hogy tanulhattál volna...
2011. ápr. 29. 22:27
 6/35 anonim ***** válasza:
31%
nem kell a kifogás én is sok mindent éltem már meg hogy nem szeretnek stb
2011. ápr. 29. 22:29
 7/35 anonim ***** válasza:
79%
Egy jó osztálytárs segíthetne. Én az iskolában több osztálytársamat segítettem, és hatékonyan. Hátha neked is akadna egy segítség.
2011. ápr. 29. 22:32
 8/35 A kérdező kommentje:
Néha igen is kell kifogást keresni,mert olyan nincs hogy eddig meg volt mindenből a 4-5 és egyszer csak 3as lett az átlagom! Ennek meg van az oka,pontosan ezért kérdeztem hogy ezt osszam meg mással és kérjek segítséget,vagy 2 napon keresztül ne aludjak és csak a matekra koncentráljak.
2011. ápr. 29. 22:33
 9/35 A kérdező kommentje:
Van egy fiú osztálytársam,ő jól tud magyarázni,de alig lehet őt elérni. Ma próbáltam is,több kevesebb sikerrel. De hátha... ő biztos benne lenne :)
2011. ápr. 29. 22:34
 10/35 anonim ***** válasza:
41%
Igen hogy könnyebb azt mondani hogy e miatt van.
2011. ápr. 29. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!