Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Azt próbáltam, hogy nem a szobámban tanulok, hanem az új fotelban a nappaliban, csak azzal az a baj, hogy kb. mindig van ott vki és én csak csendben tudok tanulni.. pl. ha szüleim ott beszélgetnek akkor nem:/
Lehet megpróbálok reggel tanulni, bár akkor át kell szoknom erre, hogy korán lefekszem:/
Péntek, szombaton mikor több időm lenne nem tudok tanulni, mert h.lye bátyám jön haza és egyfolytában ül a szobájában és vagy hangosan hallgatja a zenét vagy játszik a gépen, vagy a bnőjével vihotásznak.. csak ez mind áthallatszik. és ha egyszer felidegesítettek, utána egész nap nem megy a tanulás:/
Kifogás az mindig van. :)
Felvételiztél valahová? Ha igen, gondolj arra, hogy oda AKARSZ járni, és ahhoz, hogy ezt elérd, tanulnod kell.
Ne úgy állj a tanulnivalóhoz hozzá, hogy ez kötelező és hogy a továbbiakban ez biztos nem is fog kelleni soha, hanem keltsd fel az érdeklődést magadban ezek a dolgok iránt.
Próbálj meg egy csendes helyet keresni, ha otthon ilyen nincs, lehet az könyvtár is, de akkor koncentrálj arra, hogy a tananyaggal foglalkozz, ne pedig egy másik könyvet kezdj el lapozgatni. (Ilyenkor minden érdekesebb, tudom.)
Ami nekem még segített, azok a kvízek. A kvízpart.hu-n van rengeteg, ha már unom a tanulást vagy nincs is kedvem nekikezdeni aznap, de rossz a lelkiismeretem, megcsinálok párat, és máris úgy érzem, foglalkoztam az anyaggal és néhány dolog ragadt rám / át tudtam ismételni egyes részeket.
De fontos, hogy semmiképpen se stresszeld túl magad. Ne gondolj közben arra, hogy mennyi mindent nem tudsz még és hány napod van és még mennyi van hátra, hanem próbálj meg arra koncentrálni, hogy mennyi mindent tudsz már és semmi okod a kapkodásra.
És tényleg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!