Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam a...

Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudok tanulni, pedig nagyon kéne, mert már csak 54 nap van az érettségiig és a biosz projectmunkát még el se kezdtem, meg belőle az ismétlést se. De egyszerűen ha hazaérek k.b. 4 körül, eszem, iszom, alszok egy kicsit mert fáradt vagyok, kkor már este 6 óra van és utána nem tudok tanulni, mert csak bámulok ki a fejemből, vagy kitalálok vmi h.lye indokot magamnak, hogy bekapcsoljam a gépet/tv-t és minden nap csak azt mondogatom, hogy mjad holnap megtanulom stb. De már elegem van. Mit csináljaK???
2011. márc. 8. 00:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Velem is dettó ez van, csak én nem vagyok érettségi előtt. Szerintem az a lényeg, hogy ne aludj délután és rögtön kezdd a tanulást kajálás után. Máshogy nem megy.
2011. márc. 8. 01:22
 2/13 anonim válasza:
Ez a tavaszi faradtsag.Hagyj magadnak meg par laza napot.Toltodj fel energiaval,kapcsolodj ki,de a legfontosabb,hogy rengeteg vitamint fogyassz!!!Ha ezt megtetted es jobban erzed magad akkor gondolj arra,hogy milyen szar lenne WC-t pucolni es akkor jobban fog menni a tanulas!
2011. márc. 8. 01:26
 3/13 anonim válasza:
97%
Nekem, ha tanulnom kellett, és tologattam, akkor megembereltem magam, beállítottam egy-két órával előbb az órát, mint amikor felkelnék, és kimentem a konyhába tanulni. Reggel jobban fog az agyad, könnyebben tanulsz. És a konyhába azért mentem, hogy ne lássam a meleg hívogató ágyat vagy a távirányítót... :D De a konyhás megoldás este is jó. Rászánod magad, beállítod az órát, hogy csörögjön két óra múlva, kiviszed a konyhából, hogy ne nézd folyton, és addig tanulsz, amíg meg nem hallod a csörgést. Próbáld meg beleélni magad, és elképzelni, hogy érdekel is, amit olvasol. Egy idő után tényleg érdekelni fog. :-)
2011. márc. 8. 02:20
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
és is 100%-ban így vagyok... és gondoltam már én is ezekre a WC pucolós munkákra meg, hogy ezért meg azért tanuljak... de bármilyen hülyén hangzik nem hatott meg...:S:S és ez miatt rohadt mérges vagyok magamra...
2011. márc. 8. 14:26
 5/13 A kérdező kommentje:

Azt próbáltam, hogy nem a szobámban tanulok, hanem az új fotelban a nappaliban, csak azzal az a baj, hogy kb. mindig van ott vki és én csak csendben tudok tanulni.. pl. ha szüleim ott beszélgetnek akkor nem:/

Lehet megpróbálok reggel tanulni, bár akkor át kell szoknom erre, hogy korán lefekszem:/

Péntek, szombaton mikor több időm lenne nem tudok tanulni, mert h.lye bátyám jön haza és egyfolytában ül a szobájában és vagy hangosan hallgatja a zenét vagy játszik a gépen, vagy a bnőjével vihotásznak.. csak ez mind áthallatszik. és ha egyszer felidegesítettek, utána egész nap nem megy a tanulás:/

2011. márc. 8. 16:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kifogás az mindig van. :)

Felvételiztél valahová? Ha igen, gondolj arra, hogy oda AKARSZ járni, és ahhoz, hogy ezt elérd, tanulnod kell.

Ne úgy állj a tanulnivalóhoz hozzá, hogy ez kötelező és hogy a továbbiakban ez biztos nem is fog kelleni soha, hanem keltsd fel az érdeklődést magadban ezek a dolgok iránt.

Próbálj meg egy csendes helyet keresni, ha otthon ilyen nincs, lehet az könyvtár is, de akkor koncentrálj arra, hogy a tananyaggal foglalkozz, ne pedig egy másik könyvet kezdj el lapozgatni. (Ilyenkor minden érdekesebb, tudom.)

Ami nekem még segített, azok a kvízek. A kvízpart.hu-n van rengeteg, ha már unom a tanulást vagy nincs is kedvem nekikezdeni aznap, de rossz a lelkiismeretem, megcsinálok párat, és máris úgy érzem, foglalkoztam az anyaggal és néhány dolog ragadt rám / át tudtam ismételni egyes részeket.

De fontos, hogy semmiképpen se stresszeld túl magad. Ne gondolj közben arra, hogy mennyi mindent nem tudsz még és hány napod van és még mennyi van hátra, hanem próbálj meg arra koncentrálni, hogy mennyi mindent tudsz már és semmi okod a kapkodásra.

És tényleg nincs.

2011. márc. 8. 17:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
na hogy haladsz? kíváncsi vagyok... mert én is ugyanúgy vagyok, mint te
2011. márc. 9. 17:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Lassan haladok, tegnap meg ma is rá bírtam magam venni, hogy törit tanuljak:P Most az bevált, hogy leköltöztem tanulni a nappaliba avgy egy üres szobába (igazából mindegy, csak ne a sajátom ahol a gép is van:)) Meg ma volt egy dupla lyukasórám, amit mindig a sulikönyvtárban töltök és el kezdtem a biosz projectmunkát is, köncsönöztem könyveket meg minden:)
2011. márc. 9. 18:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
na ez tök jó!!! :D:D én eljutottam odáig, hogy msn-en körbekérdeztem a témáról , meg haverok.. de mindenki hülyének nézett, hogy miért nem tudok tanulni, meg hogy ilyen nincs :D:D hát mondom inkább akkor ide írok neked legalább te nem nézel hülyének!
2011. márc. 9. 18:36
 10/13 A kérdező kommentje:
:) Már gondolkoztam arra is, hogy elrakom a billentyűzetet meg az egeret a szekrény tetejére ahol nem érem el, s mivel ahhoz létra kell hogy leszedjem, ezért inkább otthagyom, mert mire felcipelem a létrát meg minden:P Meg most az osztályban meg a cserekereskedelem tételekkel. Kész matek feladatsorokat cseréltem töri tételekre..tehát én adom a tételt, ő a matekot amiből holnap doga lesz:P Utána meg azt a töri tételt elcseréltem pár képretusálásra xD Tiszta hasznos volt ez a mai nap:P
2011. márc. 9. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!