Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Figyelt kérdés
Alapból se vagyok egy nagyon szorgalmas vki,de mostanában tényleg nagyon ellustultam,minden téren,de főleg a tanulásban.Az utóbbi időben 1 könyvet se nyitottam ki.Egy lusta dög vagyok.Most pedig a fejemre tornyosultak a tanulnivalók,nagyon le vagyok maradva mindenből,ráadásul a matekhoz-fizikához-kémiához sík hülye is vagyok,semmit nem tudok és nem is értek.Hamarosan előrehozott érettségim lesz infóból,arra is kéne gyakorolni sokat,de nincs kedvem.Közben ki kéne olvasnom 2 könyvet is.Ráadásul mostanában romlottak a jegyeim,minden dolgozatom elcseszem apróságokon,nem tudok odafigyelni,főleg amikor már 2 órája ülök a könyv fölött,és nem tudok semmit,már kínomban sírok.
Segítsetek,mit tegyek???
Muszáj összeszednem magam!
17/L
2011. ápr. 3. 11:13
1/1 anonim válasza:
Erre nem lehet tanácsot adni... akaraterő... Ha te agyban eldöntöd, hogy márpedig leülsz, és addig fel sem állsz, amíg meg nem tanultad, akkor az úgy lesz... Ha mindig találsz kifogásokat, elbambulsz, vagy máson agyalsz tanulás közben, úgy biztosan nem fog menni! Tűzzél ki valamilyen célt magad elé. Pl mivel szeretnél foglalkozni az életben, akarsz-e továbbtanulni. Ha igen, nézz körül hány ponttól vettek fel embereket, és igyekezz elérni a célodat az az azt, hogy felvegyenek felsőoktatásba. Ha egy embernek nincsenek kisebb nagyobb céljai amiket elérhet, akkor csak teng leng, és nem megy semmire. Nekem most a hosszútávú célom a diploma... amikor nagyon nincs kedvem tanulni, csak arra a pillanatra gondolok, amikor a kezembe tarthatom a diplomámat, ez segít erőt venni magamon hogy leüljek tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!