Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy már most feladtam? Egyáltalán hogyan vegyem rá magam a tanulásra? És milyen könyvből készüljek az emelt történelem írásbeli érettségire?
Utolsó pillanatban eldöntöttem, hogy teszek idén egy emelt érettségit, mivel egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy meglegyen május 31-ig a nyelvvizsgám. Ma viszont szembesültem az írásbeli körülményeivel, és úgy érzem, hogy esélytelen, hogy ezt 2 hónap alatt megtanuljam, és akkor a szóbeliről még szó sem esik. Már érettségiztem, most OKJ-ra járok, és elég sokat felejtettem. Négyes-ötös voltam a gimnáziumban ebből a tantárgyból, ötösre érettségiztem középszinten, most viszont eldöntöttem, hogy történelem szakra szeretnék menni, és ezért is kellene nagyon ez a tantárgy. Régi típusú Száray tankönyveim vannak, abból próbálok ismételni, de már az Ókornál elakadtam.
Akkor itt van a nyelvvizsga is. Egyszerűen nem megy a levél. Nem a nyelvtannal és nem is a szókinccsel van baj, hanem, hogy nem tudok mit írni. Most is kaptam a különtanáromtól leveleket, hogy írjam meg neki. Gondoltam először leírom magyarul, hogy talán így könyebb, de így is csak 100 szó jött össze, szóval a fele.
Közben kellene az OKJ-ra is tanulnom, bár ott nem erőltetem meg magam :)
Mindennap ötkor kelek és háromkor érek haza.
Egyszerűen nem látom ennek a végét. Úgy érzem nem vagyok képes arra, hogy ezt jól végigcsináljam. nagyon maximalista vagyok, és fontos is, hogy a törim 80% körüli legyen.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, hogyan tanuljak, mikor tanuljak,mennyit tanuljak és miből.
Nagyon szépen köszönöm!
20/L
Hát én is az utolsó pillanatban döntöttem el,hogy emeltezek töriből:S
Én se állok valami fényesen:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!