Felmentessem magam matematikából vagy sem?
Elég nagy dilemma előtt állok.
Már nagyon elegem van a középiskolából, és gyorsan be akarom fejezni, de amíg a matematika rám van sózva, addig egyszerűen nem tudok haladni. A vele való vacakolás miatt lemaradok más tantárgyakból is.
Egyesek talán azt mondják, hogy keressek egy jó tanárt. Tanárt bármikor találnék, ráadásul vannak emberek, akik ingyen segítenek, de önmagamban egyáltalán nem bízom.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt én meg tudom érteni.
Nemsokára elkezdjük a szögfüggvényeket tanulni, már előre rosszul vagyok tőlük. Azt sem tudom, hogy mi az a sinus, cosinus meg tanges, de ha csak ránézek egy ilyen feladatra, és megnézem azt a sok algebrai kifejezést, már lever a víz tőle. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt akár egy 2-esre is meg tudnám tanulni.
Egyetlen lehetőségem van, ha felmentetem magam, és akkor örökre megszabadulok a matematikától. De akkor meg hogy fog kinézni az az érettségi bizonyítvány, ha bele van írva, hogy matematikából felmentve? Tiszta ciki nekem egy ilyen nem kell.
Nem tudom, mit csináljak.
Jövőre Májusban viszont bevállalok két előre hozott érettségit, hogy azért mégis elmondhassam, hogy érettségim van (habár bizonyítványom nem lesz).
Úgy tervezem, legrosszabb esetben is ez lesz a búcsú az iskolától, aztán már többet nem megyek oda vissza.
De nem tudom, mit kellene csinálnom.
Az egész életkedvem elment, már a csajozás sem érdekel.
Vagyis idővel be tudnék lépni, most nem.
Na, mindegy, nem érdekel már.
#13, amit kiemeltél a cikkből, az konkrétan egyetemi anyag, azt nem is kell tudnod, ahogy a #14-ben kiemeltet sem kell tudnod az érettségihez.
Ezeket a dolgokat is biztosan szívesen elmagyarázná az a valaki, aki ingyen hajlandó neked segíteni (már ha persze ért hozzá). Más súlyos pénzeket kifizet magántanárra, te pedig az ingyenes lehetőség birtokában még csak meg sem akarod próbálni???
Nem próbálom meg, mert egy vesztes vagyok.
Még a barátnőm is elhagyott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!