Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felmentessem magam matematikáb...

Felmentessem magam matematikából vagy sem?

Figyelt kérdés

Elég nagy dilemma előtt állok.

Már nagyon elegem van a középiskolából, és gyorsan be akarom fejezni, de amíg a matematika rám van sózva, addig egyszerűen nem tudok haladni. A vele való vacakolás miatt lemaradok más tantárgyakból is.

Egyesek talán azt mondják, hogy keressek egy jó tanárt. Tanárt bármikor találnék, ráadásul vannak emberek, akik ingyen segítenek, de önmagamban egyáltalán nem bízom.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt én meg tudom érteni.

Nemsokára elkezdjük a szögfüggvényeket tanulni, már előre rosszul vagyok tőlük. Azt sem tudom, hogy mi az a sinus, cosinus meg tanges, de ha csak ránézek egy ilyen feladatra, és megnézem azt a sok algebrai kifejezést, már lever a víz tőle. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt akár egy 2-esre is meg tudnám tanulni.

Egyetlen lehetőségem van, ha felmentetem magam, és akkor örökre megszabadulok a matematikától. De akkor meg hogy fog kinézni az az érettségi bizonyítvány, ha bele van írva, hogy matematikából felmentve? Tiszta ciki nekem egy ilyen nem kell.

Nem tudom, mit csináljak.

Jövőre Májusban viszont bevállalok két előre hozott érettségit, hogy azért mégis elmondhassam, hogy érettségim van (habár bizonyítványom nem lesz).

Úgy tervezem, legrosszabb esetben is ez lesz a búcsú az iskolától, aztán már többet nem megyek oda vissza.

De nem tudom, mit kellene csinálnom.

Az egész életkedvem elment, már a csajozás sem érdekel.

ma 18:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy egy témát (vagy többet) nem értesz meg, nem diszkalkulia.

Elmondtak mind a 6356 előző kérdésnél is.

ma 20:13
 12/25 A kérdező kommentje:
A legjobb az lenne, ha valahogy átengednének, jó szívűségből, vagy valami ilyesmi.
ma 20:13
 13/25 A kérdező kommentje:

"A matematikai analízis eredményei szerint a szögfüggvények végtelen sorként vagy bizonyos differenciálegyenletek megoldásaként is meghatározhatóak. Ily módon már komplex számokra is értelmezhetőek.

[link]

Te jó ég. Két szót nem értek ebből, még azt sem tudom, mik azok a komplex számok.

ma 20:16
 14/25 A kérdező kommentje:

"A szögfüggvények általánosíthatók más γ alapszögekre is. Ezek definiálhatók γ szögű háromszög, és ferdeszögű koordináta-rendszer segítségével is, ahol az egységvektorok hajlásszöge π-γ. Eszerint a γ alapszög még további általánosítás esetén sem lehet π egész számú többszöröse."

Ez az előző linkről van.

De mintha kínai lenne.

Mi az, hogy alapszög?

Mi az, hogy ferdeszögű koordináta rendszer?

Mi az, hogy egységvektorok?

Mi az a hajlászög?

Mi az, hogy π egész számú többszöröse?

Na jó.

Én be sem megyek órára. 😅

ma 20:20
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálhatod felmentetni magad matematikából, ez a te döntésed. Szakemberek fognak megvizsgálni. A leírt problémáid alapján nem tartom valószínűnek, hogy megkapd a felmentést.

Ha valamit nem értesz az nem azt jelenti, hogy diszkalkuliás vagy. Amiket leírtál nem is biztos, hogy kell a ketteshez az érettségin. A neten van egy csomó használható oktató videó. Én a matekinget használom és szerintem jó.

ma 20:24
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

"Ha bele van írva, hogy fel vagyok mentve, akkor hülyének nézhetnek."

Mert ha még érettségid sincs, akkor nem?

#13-#14: pont erről beszélek. Ez a fajta definíció nem középiskolai anyag, nem is kell elsajátítani. A Wikipédiát nem arra találták ki, hogy abból tanulj matematikát. Ellenben van a korosztályodnak és háttértudásodnak megfelelő tananyag, csakhát Te már régen elkönyvelted, hogy ez nem kell.

Nekem informatikusi diplomám van, analízist, matematikai statisztikát, lineráis algebrát tanultam úgy, hogy ez a definíció nekem is kihívás. Csak hát ugye én tudom, hogy ugyanazt a dolgot többféleképpen is szavakba lehet önteni.

Szánalmas, amit csinálsz. Ennyi.

ma 20:32
 17/25 anonim válasza:

Hasonloan voltam mint te, igazabol a siras kerulget a mai napig, ha a matekra gondolok. De mindegy, ez mar a mult.

Viszont osszeszedtem magam es leultem es orrverzesig tanultam es gyakoroltam, tanarhoz is jartam kulon.

Harmas lett az erettsegim, pedig kb 3. osztalytol kezdve epphogy 2-es voltam vegig, csak a tanarok joindulatan mult thogy soha nem buktattak meg. Meg mert lattak, hogy en tenyleg akarom.

Minden plusz feladatot, szorgalmit, mindent megcsinaltam, csak hogy a kettes valahogy meglegyen. :D

Biztos vagyok benne, hogy nekem is van valami problemam, ket szamot nem tudok osszeadni fejben 10 felett, tehat ennyire.

De valahogy osszejott. Szoval kifogas helyett tehetnel is erte akar.

Egyebkent meg a kutyat nem erdekli, hogy hanyas lett az erettsegid es mi van benne, de meg a diplomara is szarnak (jo ha orvos vagy, ott lehet szamit 😂), hogy az hogy sikerult. Csak a papir kell az adott munkahoz, az hogy milyen eredmennyel vegezted el, tokmindegy.

ma 20:34
 18/25 A kérdező kommentje:

"Mert ha még érettségid sincs, akkor nem?"

De, igen.

De érettségim lesz jövőre, 2 is.

Bizonyítvány viszont nem lesz.

ma 20:36
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"De érettségim lesz jövőre, 2 is."

Az senkit nem fog érdekelni.

Amikor valaki megkérdezi, van-e érettségid, Te meg azt mondod, hogy kettő is, na, akkor fognak hülyének nézni, nem amikor kiderül, hogy felmentettek.

Érettségi bizonyítvány nélkül nem jutsz messzire, főleg ezzel a hozzáállással.

ma 20:39
 20/25 A kérdező kommentje:

Semmi baj nem lenne, ha nem lenne kötelező a matek érettségi.

De, mint mindenen ezen is lehet változtatni.

Ha egyszer politikai pályára lépnék, ez lenne az első, amit módosítanék.

Elvileg a Fidelitas-ba be tudnék lépni, bár gondolom most még nem vennének komolyan ott.

ma 20:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!