Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felmentessem magam matematikáb...

Felmentessem magam matematikából vagy sem?

Figyelt kérdés

Elég nagy dilemma előtt állok.

Már nagyon elegem van a középiskolából, és gyorsan be akarom fejezni, de amíg a matematika rám van sózva, addig egyszerűen nem tudok haladni. A vele való vacakolás miatt lemaradok más tantárgyakból is.

Egyesek talán azt mondják, hogy keressek egy jó tanárt. Tanárt bármikor találnék, ráadásul vannak emberek, akik ingyen segítenek, de önmagamban egyáltalán nem bízom.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt én meg tudom érteni.

Nemsokára elkezdjük a szögfüggvényeket tanulni, már előre rosszul vagyok tőlük. Azt sem tudom, hogy mi az a sinus, cosinus meg tanges, de ha csak ránézek egy ilyen feladatra, és megnézem azt a sok algebrai kifejezést, már lever a víz tőle. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt akár egy 2-esre is meg tudnám tanulni.

Egyetlen lehetőségem van, ha felmentetem magam, és akkor örökre megszabadulok a matematikától. De akkor meg hogy fog kinézni az az érettségi bizonyítvány, ha bele van írva, hogy matematikából felmentve? Tiszta ciki nekem egy ilyen nem kell.

Nem tudom, mit csináljak.

Jövőre Májusban viszont bevállalok két előre hozott érettségit, hogy azért mégis elmondhassam, hogy érettségim van (habár bizonyítványom nem lesz).

Úgy tervezem, legrosszabb esetben is ez lesz a búcsú az iskolától, aztán már többet nem megyek oda vissza.

De nem tudom, mit kellene csinálnom.

Az egész életkedvem elment, már a csajozás sem érdekel.

ma 18:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

"Azt sem tudom, hogy mi az a sinus, cosinus meg tanges"

. Talán mert még most kezditek tanulni.

De ha eldöntötted, hogy az életedet csődtömegként éled le, aki minden kihívás elől elmenekül, akkor előtted a választás lehetősége, senki nem tiltja meg.

ma 18:34
 2/18 A kérdező kommentje:

"Talán mert még most kezditek tanulni."

Az semmit sem jelent. Én úgy sem fogom megérteni. A leírásokban elég bonyolult algebrai kifejezések vannak, amelyek megrémítenek.

"De ha eldöntötted, hogy az életedet csődtömegként éled le, aki minden kihívás elől elmenekül, akkor előtted a választás lehetősége, senki nem tiltja meg."

Kihívás az lenne, ha lenne esélyem nyerni. Ha amatőrt küldünk a ringbe egy világbajnok boxoló ellen, az első menetben kiütni. Ez nem kihívás, hanem őrültség.

Sajnos a matematika felett egyszerűen nem tudok nyerni.

Már csak az a reményem maradt, ha jó szívvel folyamatosan átengednek egy kegyelem kettessel.

Az egyetlen fegyverem a személyiségem. De nem tudom, elég lesz-e még ebben az 1,5 évben.

ma 18:39
 3/18 anonim ***** válasza:
78%

"Ha amatőrt küldünk a ringbe egy világbajnok boxoló ellen, az első menetben kiütni."

A hasonlatod ott bukik, hogy MINDENKI amatőrnek születik. Világbajnok LESZ az ember.

"Az egyetlen fegyverem a személyiségem."

A leírtak alapján nem túl rózsás a helyzet.

ma 19:02
 4/18 anonim ***** válasza:
75%
Olyan nincs, hogy te csak úgy felmenteted magad. Ahhoz diszkalkuliásnak kellene lenned, de azt szigorúan vizsgálják, hogy tényleg az vagy-e.
ma 19:16
 5/18 A kérdező kommentje:
100% hogy diszkalkuliás vagyok.
ma 19:17
 6/18 A kérdező kommentje:

De, ha nem, akkor meg elrontanám a teszteket. Ezen nem múlna.

Simán fel tudnám magam mentetni.

A legnagyobb probléma az, hogy akkor beleírnák a bizonyítványomba, hogy "felmentve".

Ha ez nem lenne, akkor felmentetném magam, azt jó éjszakát.

ma 19:19
 7/18 anonim ***** válasza:
63%

Akkor hajrá, ha pedig sikerül, akkor a matematika helyett egy másik érettségi tárgyat kell választanod.

A későbbi matematikusok sem értik mindig elsőre a szögfüggvényeket, hát még aki csak bukdácsol.

ma 19:20
 8/18 A kérdező kommentje:

Hányszor kell még elmondanom?

Nem kell nekem egy olyan hitvány érettségi bizonyítvány, amibe bele van írva a felmentés!

Pontosan EZ a bajom, hogy a felmentés az egyetlen esélyem, de akkor meg óriásit szívok.

Annyira idegesít már ez az egész, hogy mindjárt összetörök valamit. Szívatnak itt ezzel a tantàrgyal, ó de utálom a matematikát. Vagy lehet, magamat kellene utálnom, amiért apám ilyen ostobára csinált.

ma 19:25
 9/18 anonim ***** válasza:
63%

Ha szerinted egy semmilyen érettségi alternatíva lehet egy olyanhoz képest, amibe bele van írva, hogy fel vagy mentve, akkor neked nem csak a matematikával van gondod, hanem alapvető dolgokkal.

Mindenkinek van valami, ami nehezen megy, de olvass már vissza, mit tükröz az, ahogyan írsz egyből. Most pl. péntek este vagy, és annyira nem bírsz az indulataiddal, hogy törtnél-zúznál.

Ja, és szakembert nem fogsz így átverni. De ettől függetlenül pszichológusra szükséged van, mert egyértelmű, hogy Te magad vagy a legnagyobb ellenséged. Ha bonyolult algebrai kifejezéseket látsz, akkor fogod magad, utána olvasol, vagy írsz a ChatGPT-nek, hogy "magyarázd el, mit jelent ez".

ma 19:58
 10/18 A kérdező kommentje:
Ha bele van írva, hogy fel vagyok mentve, akkor hülyének nézhetnek. Főleg akkor, ha valami bunkó főnököt fogok ki, aki szeret viccelődni.
ma 20:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!