Diákhitel igénylési határidő?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy első félévben szeptember 15-ig kell igényelni, hogy a legelső utalással megkapd. De a masodik felevre nem talaltam időpontot. Meddig kell igenyeli, hogy a lehető leghamarabb megkapjam?jan. 23. 09:55
1/5 anonim válasza:
Február 15.-ig. De lehet félév közben is igényelni, ha adott hónap 15.-ig igenyled a következő hónap 15.-én kapod, ha utána akkor az azt követő hónapban. Nyilván ez a félév utolsó hónapjában már nem működik, akkor csak a következőre tudsz.
2/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha február 15-ig igényelem, akkor március 15-én kapom meg? (Illetve ±1 nap, mert ünnepnapokon gondolom nem utalnak)
jan. 23. 10:32
3/5 anonim válasza:
Régen így volt, igen. Most már az első havit néhány napon belül utalják azt követően, hogy az intézmény visszaigazolta az aktív státuszod, így már februárban is fogsz kapni egy havit (régen visszamenőleg utalták márciusban).
4/5 A kérdező kommentje:
És ha egyösszegű utalással kérem, akkor még februárban megkapom az egészet?
jan. 23. 11:40
5/5 anonim válasza:
Nem, akkor csak egy havit kapsz, a többit márciusban egyszerre. Aztán ki tudja nem változott-e ez is azóta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!