Hogyan tudok matek felmentést szerezni?
Egyáltalán nem ugyanaz a szitu.
Az idegen nyelvet is nehezen tanulom, de azzal még elboldogulok.
Viszont az égvilágon semmit sem értek a középiskolás matematikából. A legegyszerűbb feladatot sem tudom megoldani. Ha el is magyarázzák nekem szépen lassan, akkor sem marad meg bennem.
Full hülye vagyok hozzá, nekem ez az egész csak szenvedés, és hozzám hasonlóan sokan szenvednek még vele, mert egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy a matematika középiskolás fokon már nem való mindenkinek.
Ha a matematika nem lenne, akkor kitűnő tanuló lennék, még idegen nyelvből is el tudnám éri a jelest. De mivel van, ezért a matekkal való bohóckodás, és az abból fakadó stressz az összes jegyemet lerontja. Pl. Számos tantárgyból le vagyok maradva a matematika miatt.
Nemsokára én is kérvényt fogok benyújtani, hogy szabadítsanak meg a matematikától, mert teljesen tönkreteszi a gimnáziumi tanulmányaimat.
"A matematikatanítás sokszor nagyon gyenge eredménye mutatja leginkább, hogy a tanulók elég nagy százalékának bizony nehéz ez a tantárgy." (Pogány János)
Forrás: [link]
"Aki nem képes egy középszintű érettségit írni minimum 2-re belőle az menjen közmunkásnak, vagy betanított munkásnak."
Nem. Az olyat szépen fel kell menteni matekból, és engedni, hogy leérettségizzen, hogy majd azzal foglalkozzon, amihez van jó agya. Lehet belőle egy jó történész, fordító, esetleg színművész is.
Téveszme, hogy a matematikán múlna az élet.
"Aki nem akarja, az meg inkább kifogásokat keres és rinyál, csak ki ne derüljön, hogy lusta az egészhez."
Nem érted te a diáklélektant. Egyáltalán nem.
De egyébként is mindegy. A született tehetségek továbbra is abban a hitben fognak téged tartani, hogy a matematika tanulható: az fel sem merül benned, hogy nekik olyan agyuk van, hogy könnyen befogadják a matematikát, és nem azon múlt a siker, hogy te miként magyarázol, meg ők mennyit tanulnak.
Aki meg elsírja magát egy matekdolgozat felett, arra meg rámondod, hogy lusta.
Szerintem felesleges magyaràzni neked.
De egyébként meg, Tom:
Hogy ne mondd azt, hogy meg sem próbálom, hozzá fogok látni keményen tanulni a matematikàt.
Ha sikerül leérettségiznem belőle, talán visszanézek ide, és leírom majd a tapasztalataimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!