Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudok matek felmentést...

Hogyan tudok matek felmentést szerezni?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Jövőre érettségizek. A tanáraim szerint diszkalkuliám van. Nagyon sokat tanulok matekból és különtanárhoz is jártam de úgyis csak imádkoztam hogy meg legyen a 2es. A tanáraim nagyon szeretnének nekem segíteni mivel számomra így kb lehetetlen letenni az érettségit. Sajnos az összes véleményt visszautasítják és meg sem vizsgálnak már. :(( Valaki tud valami helyet ahol megkaphatom a felmentést? Még fizetek is érte csak legyen meg.

2024. máj. 30. 10:07
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
38%
Dehogy van igazad, a reál beállítottságú emberek nem rinyálnak mert nehéz nekik idegen nyelvet tanulni, pedig ugyanaz a szitu. Ócska kifogás, főleg egy középsulis matematika nem egy kvantumfizika. Az egyetemi matekra azt mondom igen akinek nem olyan az ágya nem fogja tudni megtanulni, de egy érettségis matek, középszintű, ugyan már. Semmi olyan nincs benne ami komolyabb matek készséget igényelne. Még talán integrálni/deriválni sem kell, csak értelmezni mi a feladat.
nov. 26. 18:01
 32/43 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ugyanaz a szitu.

Az idegen nyelvet is nehezen tanulom, de azzal még elboldogulok.

Viszont az égvilágon semmit sem értek a középiskolás matematikából. A legegyszerűbb feladatot sem tudom megoldani. Ha el is magyarázzák nekem szépen lassan, akkor sem marad meg bennem.

Full hülye vagyok hozzá, nekem ez az egész csak szenvedés, és hozzám hasonlóan sokan szenvednek még vele, mert egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy a matematika középiskolás fokon már nem való mindenkinek.

Ha a matematika nem lenne, akkor kitűnő tanuló lennék, még idegen nyelvből is el tudnám éri a jelest. De mivel van, ezért a matekkal való bohóckodás, és az abból fakadó stressz az összes jegyemet lerontja. Pl. Számos tantárgyból le vagyok maradva a matematika miatt.

Nemsokára én is kérvényt fogok benyújtani, hogy szabadítsanak meg a matematikától, mert teljesen tönkreteszi a gimnáziumi tanulmányaimat.

nov. 27. 04:02
 33/43 anonim ***** válasza:
38%
Erről az jut eszembe mikor azt kérdezte valaki matek felmentéssel felveszik-e mérnöknek🤦Ez csak rinyálás, rossz a matek tanárod azért nem érted. Meg nem is akarod érteni mert hülyeségnek tartod. Annó szakközépben nekem is hasonló volt, majdnem megbuktam, érdekes a mérnök matek meg egész jól ment. Jó volt a tanár. Rengeteg videó van neten, akit érdekel meg tudja tanulni, akit nem az még rohan felmentést intézni. Rinya Rinya Rinya. Matematika nélkül semmi nem lenne, nincs olyan technikai eszköz aminek ne a matek lenne az alapja, az összes tudomány nyelve a matek. Aki nem képes egy középszintű érettségit írni minimum 2-re belőle az menjen közmunkásnak, vagy betanított munkásnak. A mai fiatalokban valahogy nincs semmi kitartás, akarat, mindent 0 energiabefektetéssel akarnak elérni.
nov. 27. 05:48
 34/43 anonim ***** válasza:
35%

"A matematikatanítás sokszor nagyon gyenge eredménye mutatja leginkább, hogy a tanulók elég nagy százalékának bizony nehéz ez a tantárgy." (Pogány János)

Forrás: [link]

nov. 27. 06:06
 35/43 anonim ***** válasza:
35%

"Aki nem képes egy középszintű érettségit írni minimum 2-re belőle az menjen közmunkásnak, vagy betanított munkásnak."

Nem. Az olyat szépen fel kell menteni matekból, és engedni, hogy leérettségizzen, hogy majd azzal foglalkozzon, amihez van jó agya. Lehet belőle egy jó történész, fordító, esetleg színművész is.

Téveszme, hogy a matematikán múlna az élet.

nov. 27. 06:50
 36/43 Tom Benko ***** válasza:
32%
@30: Legalább a saját likeidet olvasnád el. A matematika tanulható. Fejleszthető a matematikai készség, csak neki kell állni. Aki nem akarja, az meg inkább kifogásokat keres és rinyál, csak ki ne derüljön, hogy lusta az egészhez.
nov. 27. 14:28
 37/43 Tom Benko ***** válasza:
32%
@34: Inkább egy pedagógiai vagy pszichológiai cikket, ne szépirodalmi ömlengést.
nov. 27. 14:30
 38/43 anonim ***** válasza:

"Aki nem akarja, az meg inkább kifogásokat keres és rinyál, csak ki ne derüljön, hogy lusta az egészhez."

Nem érted te a diáklélektant. Egyáltalán nem.

De egyébként is mindegy. A született tehetségek továbbra is abban a hitben fognak téged tartani, hogy a matematika tanulható: az fel sem merül benned, hogy nekik olyan agyuk van, hogy könnyen befogadják a matematikát, és nem azon múlt a siker, hogy te miként magyarázol, meg ők mennyit tanulnak.

Aki meg elsírja magát egy matekdolgozat felett, arra meg rámondod, hogy lusta.

Szerintem felesleges magyaràzni neked.

nov. 27. 21:24
 39/43 anonim ***** válasza:

De egyébként meg, Tom:

Hogy ne mondd azt, hogy meg sem próbálom, hozzá fogok látni keményen tanulni a matematikàt.

Ha sikerül leérettségiznem belőle, talán visszanézek ide, és leírom majd a tapasztalataimat.

nov. 27. 21:28
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg jó videó van youtubeon, sokszor azokból egész könnyen érthető. Nekem a mérnök matek volt ilyen, az órán sokmindent nem nagyon értettem, youtubeon tök érthetően sok esetben egyszerűbben eljutottam a megoldásig. Ez már egy nagy előrelépés hogy megpróbálsz foglalkozni vele. Várjuk a fejleményeket.
nov. 27. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!